Daikin airco: modellen en prijs

Daikin is één van de populairste merken van airco’s. Dat is uiteraard niet zomaar. Het airco merk staat garant voor kwaliteit. Als je op zoek bent naar airconditioning is het dus absoluut een goed idee om een Daikin airco te overwegen. Maar, hoeveel kost een toestel van dit merk? Wat is voor jou de beste keuze?

Wil je direct een airco installateur vinden? Vraag advies en je offerte via onze aparte offertepagina.

Ontvang advies en prijzen op maat

Wie is Daikin?

Daikin airco

De kans dat je nog nooit van Daikin hebt gehoord, is erg klein. Deze toonaangevende fabrikant van aircosystemen staat namelijk wereldwijd bekend om zijn innovatieve technologie. De airco’s van Daikin behoren tot de zuinigste en meest duurzame op de markt. Een Daikin airco in huis is dus absoluut een slimme aankoop!

Daikin airco prijs

Overweeg je om een airco van Daikin te kopen? Dan ben je wellicht benieuwd naar het assortiment en de prijs. Hieronder vind je een handig overzicht van de verschillende types airco en de bijhorende prijzen.

Vraag prijzen voor Daikin airco

Multisplit Daikin airco prijs

Daikin heeft meerdere modellen van binnenunits. Er zijn wand-, vloer- en inbouwmodellen. Deze bestaan nog eens in verschillende designs.

  • De wandmodellen zijn over het algemeen het goedkoopst. Je kan er al eentje kopen vanaf ongeveer 437 euro per stuk.
  • Voor een vloermodel starten de prijzen vanaf circa 713 euro per stuk.
  • Een inbouw airco is een stukje duurder. Dit type kost je ongeveer 1.389 euro. Daarbij komt nog de prijs van het buitentoestel. Minimaal betaal je hiervoor rond de 1.717 euro (voor de aansluiting van 2 binnenunits) en maximaal rond de 3.514 euro (voor de aansluiting van 5 binnenunits).

Split Daikin airconditioning prijs

Voor een Daikin split airco betaal je tussen de 950 en 2.738 euro. De prijs is vooral afhankelijk van het model en het koelvermogen. Zowel de binnen- als buitenunit zijn in de prijs inbegrepen.

Mobiele Daikin airco prijs

Daikin beschikt ook mobiele airco’s in z’n assortiment. Eén van de populairste modellen is de Haier AM12AN1LAA en kost je ongeveer 687 euro. Het toestel heeft een energieklasse A en 3,5 kW koelvermogen.

Daikin modellen

Hoeveel een Daikin airconditioning precies kost, is afhankelijk van het model dat je kiest. Benieuwd naar de verschillende opties? Werp hieronder dan een blik op het Daikin assortiment!

Perfera split unit

De Perfera split unit airco heeft een prachtige omkasting en is laag van prijs. Een wandmodel kan je al kopen vanaf ongeveer 436 euro. Het is daarnaast standaard uitgerust met wifi, waardoor je eenvoudig de juiste temperatuur instelt. ​

Perfera split unit

Emura split unit

De Emure split unit is ideaal voor het koelen van grotere ruimtes. Het is breder dan de andere modellen en mooi afgerond aan de zijkanten. Dit toestel biedt een beter rendement als de Perfera en Comfora split unit.

Daikin Emura

Stylisch split unit

De naam verklapt het al. Dit is één van de mooiste Daikin aircomodellen. Het is ook het meest zuinige aircotoestel van Daikin en dus absoluut een goede investering. De airco is compact en beschikt over ingebouwde wifi. ​

Daikin Stylisch

Console Compact

Dit is het standaard vloermodel. Het heeft geen ingebouwde wifi, maar je kan het wel afzonderlijk toevoegen. Het grote voordeel van dit model is dat het goedkoop in aanschaf is.

Nexura Design

Deze design airco kan je ook gebruiken als eyecatcher in je woning. Het ziet er strak en stijlvol uit. Daarnaast maken de extra functies het aangenaam om te gebruiken. Zo heeft het bijvoorbeeld een stralingspaneel dat zonder elektrische weerstand wordt opgewarmd.

Daikin Nexura

Daikin airconditioning kiezen

Zoals je ziet, is er heel wat keuze als je een Daikin airconditioning wilt kopen. Maar welk model past nu het best bij jouw noden? Om te bepalen welk toestel voor jou de beste keuze is, moet je met een aantal dingen rekening houden.

Vraag advies en ontvang prijzen

Uitstraling

Daikin airco’s bestaan in verschillende modellen. Daarnaast zijn sommige uitvoeringen compacter dan andere.

Als je het belangrijk vindt om niets van de airco te zien, kies je het best voor een model dat volledig ingebouwd kan worden. Wandmodellen vallen het meest op, maar ook hier zijn er compactere keuzes, zoals de Daikin Emura of Perfera.

Een vloermodel past goed onder een vensterbank. Je kan dit model dus ook mooi wegwerken. Een ingebouwd model wordt geïnstalleerd in een verlaagd plafond of valse muur. Dit is het enigste model waar je totaal niets van ziet. Maar onthoud dat ingebouwde modellen een pak duurder zijn.

Aantal te koelen ruimtes

Eén van de makkelijkste manieren om te bepalen welke Daikin airco je nodig hebt, is door te bekijken hoeveel ruimte(s) je wil koelen.

Als je slechts één kamer wil koelen, is een split airco meer dan voldoende. Wil je echter meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen? Dan heb je een multi split aircosysteem nodig. Bij dit toestel bepaal je zelf hoeveel binnenunits je bijbestelt. Het maximaal aantal binnunits is vijf.

Een mobiele airco is een andere oplossing voor het verkoelen van meerdere ruimtes. Je moet het toestel hiervoor echter verplaatsen. Bovendien verbruikt een mobiele airco meer dan een split airco. Het is wel goedkoper in aanschaf.

Grootte van de ruimte

Hoe groter de ruimte, hoe krachtiger het toestel moet zijn. Om te achterhalen hoeveel vermogen je precies nodig hebt, kan je een vermogensberekening laten maken. Dit is sterk aangeraden, omdat je zo een goede keuze kan maken en dus niet onnodig geld verliest.

Denk niet alleen aan de grootte van de ruimte, maar ook aan welke ruimte(s) je wil koelen. Een mobiele airco is bijvoorbeeld niet ideaal voor een slaapkamer of kantoorruimte, omdat het vrij luidruchtig kan zijn.

Daikin airco: vind een airco installateur in je buurt

Een Daikin airco kopen, doe je het best bij een airco installateur. Zo kan hij al meteen je airco installeren en bespaar jij geld uit. Op zoek naar de beste airco installateur? Laat dan op onze site een offerte opmaken. Het duur slechts enkele minuten en spaart je nog meer geld uit!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2. Heeft u een voorkeur van airco model?

3. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.