Dyson airco: modellen en prijs

Dyson is bijzonder als het gaat om klimaatbeheersing in huis. Officieel zijn Dyson producten geen mobiele airco’s, omdat er geen compressor en koelmiddel in zit. Maar in de praktijk zorgen ze wel degelijk voor koeling en verwarming van je leefruimte. Dus, what’s in a name? In dit artikel vind je meer details over de verschillende Dyson airco systemen en hun prijs.

Wil je advies inwinnen bij professionele aircospecialisten en ook prijzen kunnen vergelijken? Stel je vragen via ons offerteformulier.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wie of wat is Dyson airco?

dyson airco

Dyson is een Britse producent van innovatieve huishoudelijke apparaten. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door James Dyson en groeide razendsnel uit tot een wereldwijd begrip.

Klimaatbeheersingsproducten ontwikkelt Dyson sinds 2009. Ook hier wordt gebruik gemaakt van nieuwe grensverleggende technologie, waarop het bedrijf patenten legt.

Door z’n unieke werking is het niet makkelijk om Dyson klimaatbeheersingsapparaten in een specifieke categorie te plaatsen. Het merk verkiest daarom productnamen als Dyson Pure Cool Link, Dyson Pure Hot + Cool en Dyson Pure Humidify + Cool.

Dyson airco modellen

Voor je woonkamer, slaapkamer, kinderkamer en werkruimte biedt Dyson diverse mobiele airco’s met innovatieve technologie. In de toestellen zit een bladloze windturbine die lucht met hoge snelheid langs een koelingselement blaast. Zo ontstaat er een constante toevoer van gekoelde lucht. Een high-tech ellipsvormige luchtverdeler zorgt ervoor dat grote delen van je kamer worden bereikt.

Vraag advies aan airco specialisten

Enkele populaire Dyson modellen zijn:

  • Dyson Pure Cool Link: Deze 105 cm hoge luchtkoeler met Air Multiplier technologie heeft een oscillatie functie tot 350 graden, zodat de luchtstroom alle hoeken van je kamer bereikt. Naast koeling zorgt het apparaat ook voor reiniging van de lucht. Een volledig afgedicht filtersysteem haalt allergenen en verontreinigende stoffen tot een afmeting van 0,1 micron uit de lucht. Dankzij een ingebouwde wifi-Link kan de bediening ook via een app.
  • Dyson Pure Hot + Cool: Het koelingselement van deze turbine ventilator kan ook dienst doen als verwarmingselement. Zo kan je het toestel in de winter gebruiken om warme lucht rond te blazen. Afhankelijk van het volume van de kamer kan zelfs de complete binnentemperatuur tot 3 °C worden verhoogd. De toren heeft een draairichting tot 350 graden en zorgt automatisch voor luchtreiniging tot 0,1 micron.
  • Dyson Pure Humidify + Cool: Dit model zorgt naast koeling en reiniging ook voor bevochtiging van de lucht. Hij komt goed van pas wanneer je vaker last hebt van droge lucht in huis of als je de gekoelde lucht van een standaard airco te droog vindt. In het voetstuk van de Pure Humidify + Cool zit een navulbaar waterreservoir met een volume van 5 liter. De bevochtiging van de lucht kan je nauwkeurig instellen van 0 % tot 70 %.
  • Dyson Pure Cool Me: Dit kleiner Dyson model met een hoogte van 40 cm biedt krachtige persoonsgerichte koeling. Je kan de Pure Cool Me makkelijk plaatsen op een bijzettafeltje in de woonkamer, op je nachtkastje in de slaapkamer of aan de rand van je bureau.

dyson aircooler

Dyson airco prijs

Dyson producten zijn zeker niet goedkoop. De prijzen van de aircooler Torens liggen ver boven die van traditionele ventilatoren en zelfs boven de prijs van een kleine mobiele airco. Maar je krijgt wel waar voor je geld.

Het airco merk Dyson wordt vaak het Apple van de klimaatbeheersing in huis genoemd. De producten zitten boordevol geavanceerde technologie, bieden optimaal bedieningsgemak en het ontwerp oogt altijd geraffineerd. In onderstaande lijst vind je de gemiddelde prijs voor de populairste Dyson klimaatproducten:

  • Dyson Pure Cool Tower, € 550
  • Dyson Pure Cool Link, € 600
  • Dyson Pure Hot + Cool, € 600
  • Dyson Pure Humidify + Cool, € 700
  • Dyson Pure Cool Me, € 350

Ontvang prijzen op maat

Airco kiezen

Vind je een split airco of een mobiele airco iets te veel van het goede? De luchtkoeler Dyson Cool Tower is lekker handig, omdat je hem makkelijk verplaatst en geen oplossing hoeft te bedenken voor een afvoerslang.

Op warme zomerdagen neem je deze Dyson luchtkoeler heel makkelijk met je mee wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen. Dankzij de geavanceerde geluidsdempende technologie hoor je het toestel nauwelijks werken in de laagste standen.

MDA Dyson AIr

Airco installatie? Vergelijk service en prijzen

Aircoolers van Dyson worden niet gemonteerd en niet gevuld met koelgas. Je hebt dus geen hulp nodig van een airco installateur.

Wil je toch liever een split airco plaatsen voor een integrale koeling van je kamer? Vraag dan snel en eenvoudig offertes aan bij meerdere airco installateurs tegelijk in je buurt via onderstaand offerteformulier.

Door te vergelijken bespaar je op de aankoopkosten van de airco en op de installatie. Mooi meegenomen, toch?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2. Heeft u een voorkeur van airco model?

3. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.