Fujitsu airco: wat kiezen?

Een ruimte heerlijk koel houden op warme zomerdagen en integraal verwarmen tijdens de koude wintermaanden. Dat lukt prima met een Fujitsu airco. Dit kwaliteitsmerk heeft een heel ruim aanbod airco’s met of zonder warmtepomp. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende modellen en hun prijs.

Om het keuzeproces iets te vergemakkelijken, via onze offertepagina kom je direct in contact met meerdere airco installateurs in je buurt.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wie of wat is Fujitsu airco?

Fujitsu airco

Het Japanse Fujitsu produceert al meer dan 60 jaar klimaatbeheersingssystemen voor woningen, kantoren, winkels, openbare ruimten, verzorgingscentra en industrie.

De airco’s voor de Europese markt worden in hoogtechnologische productiecentra in Azië geproduceerd. Sinds 1994 heeft het airco merk Fujitsu een solide basis in België. Momenteel zijn er 8 magazijnen en 13 verdeelcentra verspreid over verschillende steden.

Lokale installateurs hebben dus snelle toegang tot Fujitsu airconditioners en onderdelen.

Vind Fujitsu airco installateurs in je buurt

Fujitsu airco modellen

Fujitsu heeft in z’n assortiment een tiental verschillende single-split airco’s (1 buiten- en 1 binnenunit) en multisplit airco’s (1 buitenunit en meerdere binnenunits).

Het vermogen van de buitenunit kan je precies afstemmen op de oppervlakte van de ruimte(s): 2 kW, 2,6 kW, 3 kW, 3,4 kW, 4 kW, 5 kW en hoger. Voor de binnenunit heb je bij Fujitsu keuze uit diverse wandmodel-, vloermodel-, plafondmodel- en inbouwmodel-units.

Momenteel zijn er geen Fujitsu airco’s zonder buitenunit (monoblock airco’s) en mobiele airco’s op de markt.

fujitsu airco wandmodel

Fujitsu airco prijs

Door de hogere kwaliteit en duurzaamheid zijn Fujitsu airco’s gemiddeld wat duurder. Hieronder vind je enkele populaire Fujitsu single-split airco’s met hun gemiddelde prijs, exclusief btw en installatiekosten:

  • Fujitsu ASYG 07 LLCE (2 kW buitenunit + wandmodel binnenunit): circa € 750.
  • Fujitsu ASYG 12 LMCE (3,4 kW buitenunit + wandmodel binnenunit): circa € 1.100.
  • Fujitsu ASYG 09 LVCA (2,6 kW buitenunit + vloermodel binnenunit) circa € 1.300.

Wil je een Fujitsu multisplit airco kopen om meerdere binnenunits aan één buitenunit te koppelen? De buitenunit en de binnenunits kun je bij dit merk apart bestellen.

  • Fujitsu AOYG 18 LAC2 (5 kW buitenunit): circa € 1.350.
  • Fujitsu AOYG 30 LAT4 (8 kW buitenunit): circa € 2.000.
  • De prijzen voor Fujitsu binnenunits starten vanaf € 350 voor een wandmodel, € 500 voor een vloermodel en € 700 voor plafond- en inbouwmodellen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco kiezen

Wanneer je een Fujitsu airco kiest, let je allereerst op het vermogen. Dit wordt aangeven in watt of kilowatt (1 kW = 1000 W). Met het juiste vermogen wordt je kamer optimaal verkoeld en verwarmd, zonder dat de airco teveel energie verbruikt. Je kan het ideale vermogen voor een ruimte zelf uitrekenen, maar aarzel niet om een airco specialist om advies te vragen.

Voor de binnenunit kan je een model uitkiezen die op de vloer, in het plafond of tegen de wand wordt gemonteerd. Plafond- en inbouw-binnenunits vallen minder op, maar zijn niet voor elke ruimte geschikt. Een wandmodel kan haast overal geplaatst worden en is makkelijk te monteren. Bij Fujitsu heb je voor het ontwerp van een wandmodel keuze uit een basic, klassiek, compact en design uitstraling.

De bediening van Fujitsu airco’s verloopt normaal via een afstandsbediening, maar voor ongeveer 100 euro extra krijg je een slimme wifi-connectie in de unit. Zo bedien je het toestel comfortabel en super nauwkeurig via een app op je smartphone of tablet.

Ook andere airconditioning opties stem je naadloos af op je wensen en je budget. Zo zijn er modellen die extra stil werken (minder dan 19 dB), eco-modellen die extra zuinig werken (A+++) en modellen met alleen een horizontale luchtstroom (geen luchtstroom naar aanwezige personen).

Sommige Fujitsu warmtepomp airco’s zijn uitgerust met een luchtzuiveringssysteem om zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de lucht te halen.

Fujitsu airco warmtepomp

Airco installatie: vind een installateur in je buurt

In België zijn er meer meer dan 150 gecertificeerde Fujitsu airco installateurs. Je hebt dus altijd meerdere vakmannen in jouw regio. Via onderstaand formulier vraag je binnen enkele minuten een offerte aan bij verschillende Fujitsu airco monteurs in je buurt.

Omdat Fujitsu in de meeste steden een magazijn of verdeelcentra heeft, is het vaak voordeliger om je airco niet bij een webwinkel te kopen. Maar ze juist rechtstreeks via je Fujitsu installateur te bestellen. Deze experts krijgen een mooie korting bij de fabrikant, die ze volledig of deels naar de klant doorsluizen.

Vraag nu snel meerdere offertes aan om te vergelijken bij welke installateur je de beste prijs biedt voor je toekomstige Fujitsu airco.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2. Heeft u een voorkeur van airco model?

3. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.