LG airco: modellen, prijs en installatie

Met een LG airco creëer je in de zomer én de winter het perfecte binnenklimaat. Voor woningen biedt dit  airco merk een zeer ruim aanbod aan split-unit airco’s en multisplit airco’s. Zo vind je makkelijk een LG airco die perfect bij je ruimte(s) en wensen past.

Ben je op zoek naar airco installateur van LG? Vind direct een vakman in je buurt via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvan prijzen op maat

Wie of wat is LG airco?

LG airco

Het Koreaanse LG is wereldwijd één van de grootste producenten van elektronica en heeft een gespecialiseerde divisie voor klimaatbeheersing in particuliere woningen en bedrijven.

Airco’s of warmtepompsystemen van dit merk staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ook op het vlak van duurzaamheid en energiezuinigheid scoren ze heel hoog.

LG is niet voor niets door het gezaghebbende blad Forbes uitgeroepen tot één van de tien meest duurzame bedrijven ter wereld.

LG airco prijs

Airco toestellen van LG liggen qua prijs in de middenklasse. Ze beschikken over een ruim aanbod voor ieder budget.

De modellen de LG Prestige-serie zijn alvast het goedkoopst. Binnen deze serie vind je een split-unit met een vermogen van 2,5 kW voor de slaapkamer al vanaf € 700 (zonder installatie). LG multisplit airco’s beginnen bij € 1.000 (1 buitenunit en 2 binnenunits). Een mobiele airco koop je al voor 400 euro.

Airco modellen

LG produceert hoofdzakelijk airco’s met een aparte buitenunit. Alle LG split-unit en multisplit airco modellen kunnen koelen en verwarmen. Ze zijn daarnaast uitgerust met Dual Inverter Compressor-technologie. Dankzij dit dubbele rotatiesysteem werkt de compressor soepeler (lager energieverbruik) en stiller.

Ook voor de binnenunit gebruikt LG geavanceerde technologie om het geluidsniveau van de ventilator zo laag mogelijk te houden.

Er zijn momenteel zes verschillende series:

  • LG Prestige
  • LG Standaard Plus
  • LG Deluxe
  • LG Dualcool (met luchtreiniger)
  • LG Artcool Mirror
  • LG Artcool Gallery

Het belangrijkste verschil tussen de verschillende series zit in de extra functies, de bediening en in het design van de binnenunit. Hoe meer opties, hoe duurder het airco toestel.

Bijvoorbeeld een LG Artcool Gallery airco voor je woonkamer met een vermogen van 3,5 kW kost circa € 2.100 (zonder installatie).

LG airco kiezen

Bij het vinden van de juiste airco moet je erop letten dat het koel- en verwarmingsvermogen afgestemd is op de ruimte. Het is daarom altijd interessant om advies te vragen aan een airco installateur. Ook als je airconditioning in meerdere kamers wil, helpt de kennis en ervaring van een vakman bij je keuze.

Een expert begeleidt je dan doorheen het beslissingsproces. Hij helpt je daarbij enkele vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld: is een multisplit airco met één centrale buitenunit de oplossing voor mij? Of is het verstandiger om meerdere LG monosplit units te installeren?.

Je stemt een LG airco alvast perfect af op je wensen. De laagst geprijsde LG Prestige-modellen beschikken over straffe functies, zoals de 4-richtingen zwenkfunctie, Jet Cool-functie (krachtige luchtstroom) en snelle verwarmingsfunctie. Om je airco met je smartphone te bedienen, zijn de LG Standaard Plus-modellen uitgerust met ingebouwde wifi. Airco’s van de Dualcool-serie zorgen dankzij het geavanceerde luchtzuiveringssysteem voor superschone lucht in huis.

Wil je geen zichtbare airco unit tegen je muur? Dan is de LG Art Gallery airco de perfecte oplossing. Bij deze modellen is de binnenunit voorzien van een frameconstructie, waarin je een foto of schilderij naar keuze kan plaatsen. Koeling, verwarming en kunst in één toestel!

LG Dualcool

Airco installatie: vind een installateur in je buurt

Een LG airco kopen in een webshop doe je in enkele klikken, maar dit valt niet aan te raden. De juiste airco voor je huis selecteren is jammer genoeg niet hetzelfde als het kiezen van een ijskast of wasmachine.

Het is handiger om je inzichten over klimaatbeheersing aan te vullen met de vakkennis van een professionele airco installateur. Via onderstaand formulie vraag je snel en eenvoudig een gratis offerte aan bij meerdere experts in je buurt.

Je ontvangt al binnen enkele dagen vrijblijvende offertes voor een LG airco installatie. De prijs van de unit(s) ligt trouwens vaak lager dan in de webwinkels, omdat haast alle erkende vakmannen rechtstreeks bij de fabrikant inkopen.

Vraag daarom nu je offerte(s) aan, en kies de beste en meest voordelige airco installateur in je buurt!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2. Heeft u een voorkeur van airco model?

3. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.