Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Brussel

Airconditioning units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je woning in de winter verwarmen. Maar een airconditioning kiezen en plaatsen kan behoorlijk complex zijn. Er zijn veel verschillende types, merken en modellen van deze toestellen verkrijgbaar. En het plaatsen ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een niet-professional. Daarom adviseren we je de installatie van een airco aan een erkend installateur van airco’s in Brussel over te laten. Op deze pagina lees je welke kosten daarmee gemoeid zijn, en met welke keuzes je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Brussel

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur in Brussel voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend installateur uit Brussel aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioner van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een aircospecialist.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende airco installateur te laten doen. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij installeren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een karwei voor specialisten. Het is bovendien verplicht om airconditioners met een capaciteit groter dan 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Brussel.

De meeste installateurs uit de buurt van Brussel willen enkel airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen apparaten waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airconditioning met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kan hem of haar dan direct vragen om in de toekomst ook het onderhoud uit te voeren. Veel installateurs in en rond Brussel bieden je een onderhoudscontract met een voordelig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs airco installatie Brussel

De prijs voor het installeren van een airco is afhankelijk van diverse zaken, zoals het type airco, de vakman in kwestie en het aantal arbeidsuren. Hieronder geven we een indicatie van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en BTW zijn inbegrepen. Als een installatie langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen 50 en 75 euro in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het pand) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Brussel schommelen tussen de € 800 en € 2.000.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnen de woning wordt geplaatst en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in diverse kamers of zalen worden gemonteerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de € 1.500 en € 3.000.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uit elkaar: vooral het airco model is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee in vergelijking laag.

Hoe installateur airco in Brussel kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airco te monteren. Maar je hebt dan kans dat je een model kiest dat niet geschikt is voor jouw ruimte, of dat de installatie niet vlot verloopt, wat tot problemen en schade kan leiden.

Daarom is het aangeraden om een airco installateur uit Brussel in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en het vermogen van het apparaat af te stemmen op de oppervlaktes van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airco

Kijk voor de installatie van de airco steeds naar de diverse merken die deze toestellen produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel vrij duur zijn. Een optie voor een minder bekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook een tegenvaller zijn. Een {ervaren|bekwamere airco installateur in Brussel kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde installateur airco?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die zorgvuldig moet worden geïnstalleerd in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de plaatsing bij voorkeur ook nog eens zonder schade gebeurt en proper wordt afgewerkt. Het koppelen van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specifieke karwei. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een gecertificeerde installateur airco in Brussel die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op capaciteit en dimensionering airconditioning

Aan het vermogen van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende af te koelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airco kopen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen bepalen is een rekensommetje dat een installateur airco voor je kan doen.

De beste airco installateur in Brussel voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van het zelf installeren maar een fractie van de kostprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het plaatsen van een airconditioning voor de diensten van een erkend airco monteur uit Brussel. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airco of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede vakman uit Brussel zorgt daarnaast voor een propere montage, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde installateur airco kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind makkelijk airco installateurs in Brussel

Hoe airco installateurs uit Brussel vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dit te doen, is via prijsoffertes. Door een paar vrijblijvende offertes bij verschillende professionals in en rond Brussel op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom direct offertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de prijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.