Offerte airco aanvragen | Vergelijk gratis tot 5 offertes

Zomer of winter? Airconditioning is vandaag een échte must-have. Verkies je een niet-mobiel aircosysteem? In dat geval doe je voor de installatie best beroep op een professionele installateur. Een offerte voor een airco vraag je snel en eenvoudig via ons offerteformulier.

Op die manier geniet je 100% van de voordelen van moderne airconditioning. Want een ervaren monteur beschikt over de nodige kennis en ervaring om de beste airco te kiezen, en om deze technische en delicate klus correct uit te voeren.

1 of 9
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
Adres
Op basis van uw adres gaan wij op zoek naar professionele installateurs uit uw buurt.
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Uw gegevens
Onze specialisten nemen zelf contact op voor een vrijblijvend bezoek. Ze luisteren naar uw wensen en werken een prijsofferte op maat uit. Vergelijk hun voorstellen en bespaar!
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in

Online offerte aanvragen voor airconditioning 

Een online offerte aanvragen voor je airconditioning kan je waardevolle informatie verschaffen over de mogelijke kosten, de voorwaarden en verschillende beschikbare aanbiedingen. Bovendien stelt een offerte je in staat om al je vragen te stellen en een op maat gemaakt plan te ontvangen voor jouw airconditioningsysteem.

Maar hoe pak ik dat aan?

Als eerste stap is het heel eenvoudig. Je kunt bij ons een offerteformulier invullen waarin je zo gedetailleerd mogelijk beschrijft welke veranderingen je precies wilt aanbrengen aan je airco-installatie. Daarna zullen wij je vrijblijvend en kosteloos offertes op maat bezorgen van verschillende experts in jouw omgeving die gespecialiseerd zijn in airconditioning. Vervolgens kies je zelf het bedrijf uit dat je het meeste aanspreekt en dat de beste prijs en voorwaarden kan bieden.

Airco plaatsen? Vergelijk gratis offertes

Offerte airco: waarom een professional inschakelen?

Zoals gezegd, schakel je best een professionele installateur in als je een nieuwe airco in jouw woning wenst te installeren.

Dat biedt vele voordelen. Zo verzeker je jezelf onder meer van een professionele installatie! Ook voorkom je eventuele installatiefouten die de goede werking en energie-efficiëntie van je airco kunnen ondermijnen.

We zetten de voordelen van airco specialisten op een rij.

airco plaatsen door een installateur

Voordeel 1: Profiteer van de expertise van een professional

Airco installateurs beschikken over de nodige expertise om aan je wensen en behoeften tegemoet te komen.

Na eerst een grondige analyse van je woning adviseert hij de meest geschikte airco voor je huis of appartement. Hij begeleidt je doorheen het aankoopproces tot de effectieve realisatie van de airco installatie.

Daarnaast beschikken airco specialisten over het juiste gereedschap om de installatie, keuring en ingebruikname van je nieuwe airconditioner te verzorgen.

Voordeel 2: Reken op een professionele ondersteuning

Met een airco specialist of installateur kan je naast een deskundige installatie ook rekenen op een uitstekende dienstverlening na verkoop.

Doet er zich een storing voor? Je airco specialist gaat op zoek naar de oorzaak ervan. Andere onregelmatigheden door bijvoorbeeld slechte verbindingen beperkt hij in een handomdraai tot het minimum.

Voordeel 3: Doe beroep op een erkend airco-installateur

Een airco installateur biedt naast de plaatsing van airco’s vaak ook een reeks andere diensten. Behalve zijn expertise bij de keuze van het juiste systeem voor jouw situatie, biedt hij ook ondersteuning bij eventuele defecten. Plus verzorgt hij het regelmatige onderhoud.

Een airco kopen, laten herstellen of een onderhoudsbeurt geven? Aarzel alvast niet om advies of hulp te vragen aan een airco specialist.

Want mettertijd zal je airconditioning minder efficiënt worden. Dat is volkomen normaal! Het betekent ook niet dat je de airco installatie direct moet vervangen. Vaak volstaat een professionele aircoservice.

Wanneer een systeem zijn limieten bereikt, is het nodig om de storingen op te lossen of bepaalde onderdelen te vervangen. Alleen een vakman beschikt over de know-how om dit correct op te lossen.

Voordeel 4: Onderhoud van de airconditioning

Zoals alle huishoudelijke apparaten slijten airconditioners na verloop van tijd, zelfs als ze van uitstekende kwaliteit zijn. De enige manier om veroudering te vertragen, is door regelmatig onderhoud. Een interessante optie kan een onderhoudscontract zijn.

Natuurlijk kan je zelf het standaardonderhoud verzorgen, zoals schoonmaken. Het meer technische onderhoud laat je best over aan een ervaren vakman.

Een vakman geeft je ook tips en tricks om je aircotoestel langer te laten werken.

airco als hoofdverwarming gebruiken

Waarom een airco kopen? Wat zijn de meerwaarden?

Het kopen van een airco biedt verschillende voordelen.

Allereerst zorgt het voor een aangenaam binnenklimaat, zelfs tijdens hete zomers, waardoor je comfortabel kunt ontspannen en beter kunt slapen. Daarnaast helpt het bij het reguleren van de luchtvochtigheid, wat vooral gunstig is in vochtige omgevingen om schimmelvorming te voorkomen. Bovendien verbetert het de luchtkwaliteit door het filteren van stof, pollen en allergenen, wat voordelig is voor mensen met ademhalingsproblemen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Hoeveel kost een nieuwe airco plaatsen?

Als je overweegt om een airco aan te schaffen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de prijzen. De gemiddelde kosten van een airco kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type airco, het vermogen, het merk en de installatiekosten. Hieronder worden enkele veelvoorkomende vragen beantwoord met betrekking tot de prijzen van airco’s:

Wat kost een split airco inclusief montage?

Voor een split airco, die bestaat uit een binnenunit en een buitenunit, kun je rekenen op prijzen tussen de € 1.500 en € 3.500, inclusief installatie. De exacte kosten zijn afhankelijk van factoren zoals het vermogen van de airco en de complexiteit van de installatie.

Wat kost een airco in huis inclusief montage?

Voor een complete airco-installatie in huis, inclusief montage, kunnen de kosten variëren van € 2.000 tot € 6.000. De prijs hangt af van factoren zoals het type airco (split of multisplit), het vermogen, het aantal binnenunits en eventuele bijkomende installatiewerkzaamheden.

Wat kost een airco met 2 binnenunits?

Een airco met 2 binnenunits, ook wel een multisplit airco genoemd, kan prijzen hebben die variëren tussen € 3.000 en € 7.000, inclusief installatie. Deze systemen maken het mogelijk om meerdere ruimtes in huis te koelen of verwarmen met één buiteneenheid.

Wat is de prijs van een ingebouwd airco?

Voor een inbouw airco, die in het plafond of de wand wordt geïntegreerd, kunnen de prijzen verschillen. De kosten zijn afhankelijk van factoren zoals het merk, het vermogen en de complexiteit van de installatie. Het is raadzaam om contact op te nemen met een specialist voor een nauwkeurige prijsopgave.

Om je ook al een idee te geven van de kostprijs van je project, vind je in onderstaande tabel een schatting van de kosten per type airco.

 Mobiele aircoMono-split aircoMulti split aircoKlimaatregeling
Airco installerenGeen installatiewerken nodigDoor een professionalDoor een professionalDoor een professional
Pakket1 unit1 grote unitAfhankelijk van de buitenunit(s)De volledige woning
Kosten inclusief btw€ 150 – 900€ 2.000 – 2.500 € per unit en € 1.800 – 2.900 voor een wandmodel€ 9.000 voor 100 m²€ 12.000

Airco plaatsen? Vergelijk gratis offertes

Wat bepaalt mee de prijs?

Je vindt verschillende soorten airco units op de markt en natuurlijk variëren de prijzen per type airco. Verschillende factoren beïnvloeden de prijszetting:

1. Het soort airco

Natuurlijk verschilt de prijs naargelang je een mobiele airco, een airco met alleen koeling of een omkeerbare warmtepomp wil. Een vaste airco met omkeerbare functie bijvoorbeeld kan tot € 3.000 kosten, inclusief installatie. Daar komt nog € 350 à € 400 per binnenunit bij en € 1.800 à € 2.000 voor de buitenunit (arbeidskosten inbegrepen).

2. Het aantal binnenunits

Het aantal binnenunits is afhankelijk van het type airco. Over het algemeen mag je rekenen op een bedrag tot € 500 per unit.

3. Het merk van de airco

We zeggen niet dat er een direct verband is tussen het merk en de prijs. Een fabrikant biedt namelijk airconditioners in alle prijsklassen aan. Daarom loont het vooral om de eigenschappen en de prestaties van het toestel te vergelijken.

4. De vakman die je inschakelt

Je kan niet zonder de diensten van een professional. Zorg ervoor dat de airco specialist die je airco installeert een gecertificeerd koeltechnicus is.

De kosten van het werk dat een vakman levert, liggen in sommige gevallen misschien hoog. Tegelijk kan je rekenen op een correcte, schone en nette installatie en dienstverlening.

Het minimum budget voor een erkend airco specialist is € 500.

Vind een airco installateur in jouw regio

4 tips bij het kopen en installeren van een airco

Een airconditioningsysteem kan een geweldige toevoeging zijn aan je huis, vooral tijdens warme zomers. Het helpt je om een comfortabele en koele omgeving te creëren, zodat je kunt ontspannen en genieten van je dag. Bij het kopen en installeren van een airco zijn er echter enkele belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden.

  1. Ken je behoeften: voordat je een airco koopt, is het belangrijk om je behoeften en vereisten te begrijpen. Denk na over de grootte en functie van de ruimte die je wilt koelen, en of je een draagbaar of vast airconditioningsysteem nodig hebt. Dit helpt je bij het kiezen van de juiste capaciteit en het type airco dat het beste bij jouw situatie past.
  2. Energie-efficiëntie: bij het selecteren van een airco is het verstandig om te letten op het energielabel. Kies voor een energiezuinige airco met een hoog energie-efficiëntierating. Deze systemen verbruiken minder elektriciteit, waardoor je zowel het milieu als je portemonnee helpt door energiekosten te besparen op de lange termijn.
  3. Professionele installatie: het installeren van een airco vereist technische expertise en vaardigheden. Door een professionele installateur in te schakelen, zorg je ervoor dat de airco correct wordt geïnstalleerd, wat resulteert in optimale prestaties en een langere levensduur van het systeem.
  4. Regelmatig onderhoud: om ervoor te zorgen dat je airconditioningsysteem optimaal blijft werken, is regelmatig onderhoud essentieel. Stof en vuil kunnen zich ophopen in het systeem, wat de prestaties kan verminderen en de levensduur.
airco in huis

Beste plaats voor airco in woning

Bij het kiezen van de beste plaats voor een airco in huis zijn er enkele belangrijke overwegingen. Plaats de airco in een centrale ruimte voor een gelijkmatige verdeling van koele lucht. Vermijd direct zonlicht en warmtebronnen om overbelasting te voorkomen. Zorg voor vrije luchtstroom en minimaliseer geluidshinder. Professioneel advies kan helpen bij het bepalen van de ideale locatie voor jouw specifieke situatie.

Aarzel niet om een offerte aan te vragen

Hoe vergelijk ik de offertes voor mijn airconditioning?

Bij het vergelijken van offertes voor jouw airconditioning zijn er belangrijke aandachtspunten om in gedachten te houden. Zorg ervoor dat de offertes dezelfde taken bevatten, inclusief materialen en installatie. Controleer of de offerte duidelijk en gedetailleerd is, inclusief werkuren. Vergelijk niet alleen de prijzen, maar let ook op de kwaliteit van de producten en diensten. Controleer of de offerte garanties en servicecontracten bevat. Door deze punten te overwegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van de beste airconditioningsoptie.

Voorbeeld offerte voor airco

Het is gebruikelijk om een prijsofferte te vragen voor je de werken start. Onderstaande tabel geeft je een idee voor de installatie van een omkeerbare airco in je woning.

Wat? Beschrijving Prijs Aantal Totaal

Warmtebalans

Analyse van de energieprestatie door een aircospecialist

€ 500

1

€ 500

Buitenunit

4 KW

€ 2.200

1

€ 2.200

Binnenunit

2,7 KW

€ 1.400 

1

€ 1.400

Omkeerbare monoblock airco

 

€ 600

1

€ 600

Totaal exclusief btw

     

€ 4.100

Btw 6 %

     

€ 246

Totaal inclusief btw

     

€ 4.346

Een offerte voor airco aanvragen? Vergelijk offertes van installateurs

Ontvang volledig gratis en vrijblijvend offertes van airco installateurs in jouw regio. Vergelijk 5 verschillende offertes en profiteer van deskundig advies om de juiste airco en installateur te kiezen voor jouw behoeften. Wacht niet langer en vraag nu jouw gratis offertes aan om de beste opties en prijzen te ontdekken.

Vraag advies en vergelijk gratis offertes