Offerte airco aanvragen | Vergelijk gratis tot 5 offertes

Zomer of winter? Airconditioning is vandaag een échte must-have. Verkies je een niet-mobiel aircosysteem? In dat geval doe je voor de installatie best beroep op een professionele installateur. Een offerte voor een airco vraag je snel en eenvoudig via ons offerteformulier.

Op die manier geniet je 100 % van de voordelen van moderne airconditioning. Want een ervaren monteur beschikt over de nodige kennis en ervaring om de beste airco te kiezen, en om deze technische en delicate klus correct uit te voeren.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Offerte airco: waarom een professional inschakelen?

Zoals gezegd, schakel je best een professionele installateur in als je een nieuwe airco in jouw woning wenst te installeren.

Dat biedt vele voordelen. Zo verzeker je jezelf onder meer van een professionele installatie! Ook voorkom je eventuele installatiefouten die de goede werking en energie-efficiëntie van je airco kunnen ondermijnen.

We zetten de voordelen van airco specialisten op een rij.

Waarom airco plaatsen in huis?

Voordeel 1: Profiteer van de expertise van een professional

Airco installateurs beschikken over de nodige expertise om aan je wensen en behoeften tegemoet te komen.

Na eerst een grondige analyse van je woning adviseert hij de meest geschikte airco voor je huis of appartement. Hij begeleidt je doorheen het aankoopproces tot de effectieve realisatie van de airco installatie.

Daarnaast beschikken airco specialisten over het juiste gereedschap om de installatie, keuring en ingebruikname van je nieuwe airconditioner te verzorgen.

Voordeel 2: Reken op een professionele ondersteuning

Met een airco specialist of installateur kan je naast een deskundige installatie ook rekenen op een uitstekende dienstverlening na verkoop.

Doet er zich een storing voor? Je airco specialist gaat op zoek naar de oorzaak ervan. Andere onregelmatigheden door bijvoorbeeld slechte verbindingen beperkt hij in een handomdraai tot het minimum.

Voordeel 3: Doe beroep op een erkend airco-installateur

Een airco installateur biedt naast de plaatsing van airco’s vaak ook een reeks andere diensten. Behalve zijn expertise bij de keuze van het juiste systeem voor jouw situatie, biedt hij ook ondersteuning bij eventuele defecten. Plus verzorgt hij het regelmatige onderhoud.

Een airco kopen, laten herstellen of een onderhoudsbeurt geven? Aarzel alvast niet om advies of hulp te vragen aan een airco specialist.

Want mettertijd zal je airconditioning minder efficiënt worden. Dat is volkomen normaal! Het betekent ook niet dat je de airco installatie direct moet vervangen. Vaak volstaat een professionele aircoservice.

Wanneer een systeem zijn limieten bereikt, is het nodig om de storingen op te lossen of bepaalde onderdelen te vervangen. Alleen een vakman beschikt over de know-how om dit correct op te lossen.

Voordeel 4: Onderhoud van de airconditioning

Zoals alle huishoudelijke apparaten slijten airconditioners na verloop van tijd, zelfs als ze van uitstekende kwaliteit zijn. De enige manier om veroudering te vertragen, is door regelmatig onderhoud. Een interessante optie kan een onderhoudscontract zijn.

Natuurlijk kan je zelf het standaardonderhoud verzorgen, zoals schoonmaken. Het meer technische onderhoud laat je best over aan een ervaren vakman.

Een vakman geeft je ook tips en trics om je aircotoestel langer te laten werken.

prijs airco

Hoeveel kost een nieuwe airco plaatsen?

De prijs voor de installatie van een aircoysteem in België varieert grofweg tussen 150 en 2.000 euro. Die brede prijsmarge is het gevolg van een aantal zaken. We bespreken ze hieronder meer in detail.

Om je ook al een idee te geven van de kostprijs van je project, vind je in onderstaande tabel een schatting van de kosten per type airco.

  Mobiele airco Mono-split airco Multi split airco Klimaatregeling
Airco installeren Geen installatiewerken nodig Door een professional Door een professional Door een professional
Pakket 1 unit 1 grote unit Afhankelijk van de buitenunit(s) De volledige woning
Kosten inclusief btw € 150 – 900 € 2.000 – 2.500 € per unit en € 1.800 – 2.900 voor een wandmodel € 9.000 voor 100 m² € 12.000

Airco plaatsen? Vergelijk gratis offertes

1. Kosten voor de installatie van een vaste airconditioner

De prijs van een vaste airco varieert naargelang het soort airco en zijn specifieke kenmerken.

  • Een mono-split airco met één binnen- en buitenunit kost gemiddeld tussen 2.000 en 2.500 euro, inclusief installatie. Dit type koelt slechts één ruimte. 
  • Een multi split koelt meerdere ruimtes. De kostprijs wordt bepaald op de totale oppervlakte en het aantal ruimtes dat de airco dient te bestrijken. Voor bijvoorbeeld een huis van 100 m² zijn 5 binnenunits nodig. Een dergelijk project kost je circa 9.000 euro, inclusief plaatsing.
  • Voor een duurder airconditioningsysteem met geïntegreerde buizen in een verlaagd plafond of op zolder heb je voor eenzelfde huis met 5 kamers een budget van 12.000 euro nodig, inclusief installatie.

2. Kosten voor de installatie van een omkeerbare airconditioner

Omkeerbare airconditioners werken als verwarmings- en als koeleenheid. Ze zorgen dus voor verkoeling in de zomer en voor verwarming in de winter.

De prijs van een omkeerbare airconditioner of lucht-lucht warmtepomp varieert naargelang het toestel en jouw woning. Kort gezegd, betaal je:

  • tot €11.000 voor een lucht-lucht systeem.
  • tussen 2.500 en 4.000 euro voor een geothermisch systeem met verticale collectoren.
  • tussen 1.800 en 3.000 euro voor een geothermisch systeem met horizontale collectoren.

3. Kosten voor een mobiele airco

De prijs van een mobiele airco varieert naargelang het vermogen van het toestel en het merk. Je mag rekenen op een bedrag tussen 150 en 900 euro.

Wat bepaalt mee de prijs?

Je vindt verschillende soorten airco units op de markt en natuurlijk variëren de prijzen per type airco. Verschillende factoren beïnvloeden de prijszetting:

1. Het soort airco

Natuurlijk verschilt de prijs naargelang je een mobiele airco, een airco met alleen koeling of een omkeerbare warmtepomp wil. Een vaste airco met omkeerbare functie bijvoorbeeld kan tot 3.000 euro kosten, inclusief installatie. Daar komt nog 350 à 400 euro per binnenunit bij en 1.800 à 2.000 euro voor de buitenunit (arbeidskosten inbegrepen).

2. Het aantal binnenunits

Het aantal binnenunits is afhankelijk van het type airco. Over het algemeen mag je rekenen op een bedrag tot 500 euro per unit.

3. Het merk van de airco

We zeggen niet dat er een direct verband is tussen het merk en de prijs. Een fabrikant biedt namelijk airconditioners in alle prijsklassen aan. Daarom loont het vooral om de eigenschappen en de prestaties van het toestel te vergelijken.

4. De vakman die je inschakelt

Je kan niet zonder de diensten van een professional. Zorg ervoor dat de airco specialist die je airco installeert een gecertificeerd koeltechnicus is.

De kosten van het werk dat een vakman levert, liggen in sommige gevallen misschien hoog. Tegelijk kan je rekenen op een correcte, schone en nette installatie en dienstverlening.

Het minimum budget voor een erkend airco specialist is 500 euro.

Vind een airco installateur in jouw regio

Voorbeeld offerte voor airco

Het is gebruikelijk om een prijsofferte te vragen voor je de werken start. Onderstaande tabel geeft je een idee voor de installatie van een omkeerbare airco in je woning.

Wat? Beschrijving Prijs Aantal Totaal

Warmtebalans

Analyse van de energieprestatie door een aircospecialist

€ 500

1

€ 500

Buitenunit

 

 

4 KW

€ 2.200

1

€ 2.200

Binnenunit

2,7 KW

€ 1.400 

1

€ 1.400

Omkeerbare monoblock airco

 

€ 600

1

€ 600

Totaal exclusief btw

     

€ 4.100

Btw 6 %

     

€ 246

Totaal inclusief btw

     

€ 4.346

Een offerte voor airco aanvragen? Vergelijk offertes van installateurs

Hoe vind je airco installateurs voor jouw project? Check onder meer de tarieven die ze hanteren en of ze overeenstemmen met jouw budget. Je doet dat makkelijk door meerdere vrijblijvende offertes tegelijk te vergelijken.

Via onderstaand offerteformulier vind je snel en eenvoudig meerdere airco installateurs in je omgeving. Verstuur vandaag je aanvraag en ontvang al binnen enkele dagen de eerste gratis vrijblijvende offertes.

Vraag advies en vergelijk gratis offertes