Plaatsen airco: vind de juiste airco installateur in Oost-Vlaanderen

Airconditioning units houden je woonst en bedrijf heerlijk koel in de zomer, en kunnen je verblijf in de winter verwarmen. Maar een airconditioning kiezen en plaatsen kan behoorlijk complex zijn. Er zijn veel verschillende types, merken en modellen van deze toestellen verkrijgbaar. En het installeren ervan, zeker van de grotere multi-unit airco’s, is geen klus voor een niet-professional. Daarom adviseren we je de plaatsing van een airconditioning aan een erkend installateur van airco’s uit Oost-Vlaanderen over te laten. Op deze pagina ontdek je welke kosten daarmee gepaard gaan, en met welke keuzes je rekening dient te houden.

Vind een installateur van airco’s in Oost-Vlaanderen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Is een installateur uit Oost-Vlaanderen voor airconditioning inschakelen verplicht?

airco installateur in je buurt

Het is wettelijk niet verplicht om een airco door een erkend monteur uit Oost-Vlaanderen aan te laten sluiten, hoewel het in de praktijk wel aan te raden is. Wat wel verplicht is, is om een airconditioning van een bepaald formaat elke twee jaar te laten onderhouden door een aircospecialist.

Zo is het vacuüm trekken en afpersen van een airco unit door een erkende installateur van airco’s te laten uitvoeren. De reden is dat het apparaat vluchtige stoffen (het koelmiddel) bevat die milieuschade met zich mee kunnen brengen. Het veilig en lekvrij installeren van de verbindingen tussen binnen- en buitenunits is een job voor specialisten. Het is bovendien verplicht om airco’s met een capaciteit groter als 12 kW regelmatig te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige in Oost-Vlaanderen.

De meeste installateurs uit de buurt van Oost-Vlaanderen willen alleen airco’s nakijken van een type en montage waarmee ze zelf ervaring hebben. Ze doen geen toestellen waarmee ze geen ervaring hebben. Dat is een goede reden om een airco met onderhoudsbehoefte door een installateur te laten monteren. Je kunt hem of haar dan meteen vragen om in het vervolg ook het nazicht uit te voeren. Veel installateurs in en rond Oost-Vlaanderen bieden je een onderhoudscontract met een gunstig tarief aan als je allebei de diensten bij hen afneemt.

Prijs installatie airco Oost-Vlaanderen

De prijs van het plaatsen van een airco is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort airco, de vakman in kwestie en het aantal werkuren. Hieronder geven we een idee van de totale prijs van een installatie, waarbij kosten voor voorrijden, arbeid en BTW zijn inbegrepen. Als het plaatsen langer dan gebruikelijk duurt, houd er dan rekening mee dat de airco installateur een extra uurloon tussen de € 50 en € 75 in rekening kan brengen.

Ontvang tot 5 gratis offertes

    • Een split airco unit bestaat uit een binnen- en buitenunit, die elk geïnstalleerd moeten worden (binnen en buiten het huis) en die dan via buizen verbonden worden. De gemiddelde tarieven in en rond Oost-Vlaanderen liggen tussen de 800 en 2.000 euro.
    • Een monoblock airco heeft één unit, die binnenshuis wordt gemonteerd en warmte naar buiten toe afvoert. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 800 en € 2.500.
  • Een multi split airconditioning heeft één buitenunit en meerdere binnenunits, die in verschillende kamers of zalen worden geplaatst. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 1.500 en 3.000 euro.

Zoals je ziet, liggen deze prijzen flink uiteen: voornamelijk het model airco is een belangrijke prijsbepaler; de kosten voor de installatie zelf zijn daarmee vergeleken laag.

Hoe installateur airco in Oost-Vlaanderen kiezen?

lokale airco plaatser

Het is mogelijk om zelf een airconditioning te monteren. Maar je loopt dan het gevaar dat je een model kiest dat onvoldoende geschikt is voor jouw ruimte, of dat de plaatsing niet goed verloopt, wat problemen en schade kan veroorzaken.

Daarom is het aangeraden om een airco installateur in Oost-Vlaanderen in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om het juiste model van een goed merk te selecteren en de capaciteit van het toestel af te stemmen op de dimensies van je woonhuis of [bedrijfsruimte|kantoor}. Dit zijn de drie belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Vind installateur airco

1. Kijk naar merk/fabrikant airconditioning

Kijk voor het plaatsen van de airco altijd naar de diverse merken die deze apparaten produceren. Bepaalde merken (AEG, LG, Mitsubishi) zijn bekend en produceren eersteklas toestellen, die echter wel prijzig zijn. Een optie voor een minder gekend merk kan goed uitpakken en je geld besparen, maar kan ook tegenvallen. Een {ervaren|bekwamere airco installateur in Oost-Vlaanderen kan je helpen met adviezen over de merken waar hij goede ervaringen mee heeft.

2. Heb je te maken met een gecertificeerde installateur airco?

Het plaatsen van een airco is niet zo simpel. Het gaat om een grote machine die heel precies moet worden geplaatst in je woonkamer. Daar moet hij stevig worden verankerd aan de muur, waarbij de installatie bij voorkeur ook nog eens schadevrij wordt uitgevoerd en proper wordt afgewerkt. Het aansluiten van de buizen van het koelmiddel en de andere technische onderdelen is een specialistische job. Bespaar niet op deze werkzaamheden, en kies voor een gecertificeerde airco installateur uit Oost-Vlaanderen die de juiste certificaten in zijn bezit heeft.

3. Let op vermogen en dimensionering airco

Aan de capaciteit van een airco unit kan je aflezen of de airco unit in staat is om jouw ruimte(s) voldoende te verkoelen. Een te zwak apparaat airco kopen is natuurlijk niet handig, en een te krachtige airconditioner aanschaffen kost je geld voor niets. Het perfecte vermogen berekenen is een rekensommetje dat een airco monteur voor je kan doen.

De beste airco installateur in Oost-Vlaanderen voor plaatsen airco kiezen

Zoals we bij de prijsopgave al vermelden, zijn de kosten van de installatie zelf maar een fractie van de kostprijs van het airco toestel. Kies daarom bij het installeren van een airco voor de diensten van een erkend airco monteur in Oost-Vlaanderen. Dat kan je problemen zoals een te hoog energieverbruik, een te laag koelvermogen, een lelijk geplaatste airconditioning of schade aan de woning of het milieu besparen.

Een goede professional in Oost-Vlaanderen zorgt daarnaast voor een nette plaatsing, zodat de airco units goed in de ruimte passen. Een gecertificeerde airco installateur kan zelfs grotere units onzichtbaar wegwerken, zoals achter een wand of tegen de vloer.

onderhoud airco in je buurt

Vind snel en eenvoudig installateurs van airco’s in Oost-Vlaanderen

Hoe airco installateurs uit Oost-Vlaanderen vergelijken, vraag je je af? De {snelste|meest efficiënte manier om dat te doen, is via offertes. Door een aantal vrijblijvende offertes bij verschillende vakmannen in en rond Oost-Vlaanderen op te vragen, kan je snel vergelijken welke installateur de voordeligste prijs biedt en de meeste ervaring heeft. Vraag daarom meteen offertes op, en je krijgt een uitstekend beeld van de kostprijs voor jouw airco installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.