Raam airco: wat is het? + Voordelen en prijs

Een raam airconditioner is een klein, compact apparaat dat je gemakkelijk in een raam kan installeren. Het voordeel van een raam airco is de professionele uitstraling. Bovendien is het relatief eenvoudig te installeren en te gebruiken. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen, kostprijs en andere aspecten van een raam airco.

Vraag extra info, advies en prijzen op maat

Wat is een raam airco nu precies?

Een raam airco of een raammodel airco is een airco die verwerkt zit in het raam. Zo wordt er koele lucht de ruimte in gestuurd langs de binnenkant van het raam, terwijl er warme lucht uit aan de buitenkant van het raam geblazen wordt. Een raam airco is een goede oplossing voor wie een kleine ruimte wil koelen en een raam ter beschikking heeft dat niet gebruikt wordt.

raam airco

Wat zijn de voordelen van een kleine raam airco? 

Een belangrijk voordeel van raam airco’s is dat ze compact zijn en niet veel wegen, daardoor vallen ze niet te hard op in de ruimte en nemen ze weinig plaats in. Om die reden zijn ze uiterst geschikt voor wie niet veel plaats heeft. Ze hebben ook een professionele en schone uitstraling. Toch verliest een raam airco niet te veel aan vermogen en is deze ook in staat om een hele ruimte te koelen en koel te houden.

Daarnaast is een raam airco ook niet moeilijk te installeren, waardoor je dit zelf kan uitvoeren en veel kosten kan besparen. Er is ook geen buitenunit of afvoer nodig. Verder verbruiken raam airco’s niet zo veel energie en zijn ze niet te duur. Daarnaast kunnen veel recente exemplaren naast verkoelen, ook warme lucht de ruimte in blazen.

Zijn er ook nadelen? 

Niet voor iedereen is een raam airco een goede oplossing. Raam airco’s kunnen soms wat luid zijn en zijn niet geschikt om grote ruimtes te verkoelen. Daarnaast moet je een raam hebben in de ruimte dat je kan opofferen en moet je de juiste type ramen hebben om een raam airco te kunnen installeren.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs raam airco 2024 installeren

De prijs van een raam airco is afhankelijk van verschillende factoren zoals de soort, het merk en het vermogen waarvoor je kiest. De meeste raam airco’s kosten tussen de 1.200 en 3.000 euro, inclusief installatie.

Er zijn verschillende opties die kunnen toegevoegd worden aan de airco, zoals wifi of een design raam. Voor zulke features betaal je enkele honderd euro’s meer. Kiezen voor een airco die ook warme lucht de ruimte in kan blazen, levert ook een extra kost op.

Keurmerken

Wanneer je een raam airco aankoopt, kan het goed zijn om te kijken naar de keurmerken die de airco heeft. Zo ben je zeker van een maximale levensduur en een toestel van de beste kwaliteit. Als je apparaat voorzien is van een STEK-logo of een NVKL-logo, weet je dat je op vlak van kwaliteit altijd goed zit.

Garanties

Het kan ook nuttig zijn om na te gaan welke garantie inbegrepen zit bij het toestel. Zo ben je zeker van een betrouwbare leverancier en ben je gerust bij eventuele storingen in de toekomst.

Hoe kan ik besparen? Bespaartips

Als je de kosten van de aankoop van een raam airco wil drukken, zijn er enkele mogelijke besparingen: 

  1. Koop je apparaat in koudere seizoenen. Omdat er dan minder vraag is naar airco’s, liggen de prijzen in de winter lager.
  2. Hou rekening met aanbiedingen, solden en andere kortingen.
  3. Koop meerdere airco’s tegelijk om korting te krijgen. 
  4. Plaats de installatie (gedeeltelijk) zelf. Zo bespaar je heel wat op de installatiekost. 

Als je zeker wil zijn van de beste en goedkoopste oplossing kan het ook nuttig zijn om het advies van een specialist in te schakelen. In onderstaande form kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen, zodat je kan kiezen voor de beste prijs.

raammodel airco

Waarop letten bij aankoop?

Het is belangrijk om te weten wat het energieverbruik is van je huishouden en hoe groot de ruimte is die gekoeld moet worden, zodat je het juiste koelvermogen van de airco kan bepalen. 

Wat met onderhoud van mijn raam airco unit?

Een airco moet op regelmatige basis onderhouden worden, om zeker te zijn van een lange levensduur van je airco en een kwalitatieve werking. Veel installateurs bieden bij installatie ook een onderhoudscontract aan, van ongeveer 100 tot 150 euro per jaar. Zo kan je op je twee oren slapen over de staat van je airco. 

Raam airco kopen: verstuur je aanvraag en krijg offertes op maat!

Overweeg je om een raam airco te laten installeren? Door het contacteren van specialist ben je al goed op weg! Met een vakman ben je zeker van advies op maat en de beste oplossing voor jouw situatie. Via onderstaande form vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan. Door offertes te vergelijken kan je kiezen voor de vakman die het beste bij jou past en de beste prijs heeft. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.