Vind een airco installateur in Limburg

De installatie van een airco vraagt wat meer kunde dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukenapparaten. Het is daarom best om deze klus over te laten aan een ervaren installateur van airco’s in Limburg. Lees verder hoe je prijsoffertes van specialisten in de regio van Limburg efficiënt kan vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Limburg

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Limburg?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Limburg doet meer voor je dan alleen maar het plaatsen van het toestel. De klus begint feitelijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airconditioning en welk vermogen het beste voor de ruimte is.
  • In het prijsvoorstel van de installateur uit Limburg worden een aantal modellen airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of serie wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kun je via de installateur kopen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt bekwaam gemonteerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het toestel.

Monteur absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een installateur van airco’s uit Limburg. In België mogen alleen erkende vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installatie airco in Limburg

Voor een eenvoudige split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (inclusief btw en installatie). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airconditioner met meerdere binnenunits (multisplit), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de offerte van monteurs in Limburg vind je meestal een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioning laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan plaatsingskosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Limburg die voor plaatsing een uurtarief gebruiken, variërend van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioner

Wist je dat het plaatsen van een airconditioner in je woning veel voordelen heeft? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/woning te verkoelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt ook voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag voorkomen.

Ook zal de airconditioning bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er amper nog verse lucht binnen in je woonst, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis steeds in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woonst niet alleen verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je woning op te warmen en brengt een meerwaarde aan je woning. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airconditioner zeer snel en is het een goede investering voor je woonst. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioner is dat het regelmatig een nazicht krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

Het laatste voordeel die airco’s bieden is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor de plaatsing van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met behulp van de volgende 4 tips kan je prijsoffertes in Limburg beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airconditioning
  • Kijk naar het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airco

Sommige specialisten in en rond Limburg installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante prijsofferte een airco van een niet bekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van prijsvoorstellen dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco installatiebedrijven uit Limburg berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioning dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of het vermogen van de airco in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij opteren voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat eerder stuk.

Erkende airco installateur in Limburg

De plaatsing van je airco bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij probleemloos blijft draaien. Kies daarom een gecertificeerd airco installateur in Limburg die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Limburg

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Limburg. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Limburg

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Limburg

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk offertes van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Limburg. Probeer je wensen zo duidelijk mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Enzovoort.

2. Bepaal welk toestel aan jouw noden tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige airco installateurs uit Limburg kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk offertes

Van zodra je de offertes van verschillende airco installateurs uit Limburg hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airconditioning. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk ook de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je beslist hebt welke prijsofferte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur uit Limburg. Als je nog vragen hebt over de airco en de plaatsing, stel je die meteen. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airco.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Limburg zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek geplaatst en deskundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.