Ventilo convectoren: werking, voordelen en prijs

Ventilo convectoren zijn een veelzijdige oplossing voor verwarming en koeling. Ze zijn eenvoudig te installeren, hebben een lange levensduur en zijn energie-efficiënt. Daarnaast bieden ze veel voordelen zoals comfort, flexibiliteit en een betaalbare prijs. In dit artikel lees je meer over de werking, voordelen en prijs van ventilo convectoren.

Wil je advies van een vakman? Stel je vragen en ontvang direct meerdere prijsoffertes via onze offertepagina.

Ontvang gratis advies van een airco-expert

Wat is een ventilo-convector nu precies?

Een ventilo-convector is een apparaat dat lucht verplaatst en de temperatuur in een ruimte regelt. Het combineert een ventilator en een warmtewisselaar voor verwarming en koeling. Het biedt snelle respons, nauwkeurige temperatuurregeling en neemt weinig ruimte in.

Ventilo-convectoren worden gebruikt in residentiële en commerciële toepassingen en kunnen worden geïntegreerd met warmtepompen. Ze zorgen voor efficiënte verwarming en koeling, maar kunnen geluidsoverlast veroorzaken.

ventilo convectoren

Waarom kiezen voor ventilo-convectoren?

Ventilo-convectoren bieden diverse voordelen die hen aantrekkelijk maken voor zowel residentiële als commerciële toepassingen:

Alle voordelen van ventilo-convectoren op een rijtje

Ventilo-convectoren kunnen optimaal profiteren van de combinatie met een warmtepomp vanwege hun vermogen om te werken met een lage vertrektemperatuur. Door de efficiënte werking van de warmtepomp kan de ventilo-convector warmte of koeling leveren met lagere temperaturen, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en het rendement van het type systeem wordt verhoogd. Deze combinatie zorgt voor een duurzame en energiezuinige oplossing voor verwarming en koeling in zowel residentiële als commerciële gebouwen.

Ventilo-convectoren prijs

De prijs van ventilo-convectoren begint doorgaans rond de 1.000 euro (exclusief btw en installatiekosten). Dit is een betaalbare prijs, vooral gezien het feit dat ze werken op ultralage temperaturen en daardoor aanzienlijke besparingen op de energiefactuur kunnen opleveren.

Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kosten en voordelen. Naast de aanschafprijs zijn er ook installatiekosten, materiaalkosten, onderhoudskosten en energieverbruikskosten om rekening mee te houden. Het is belangrijk om de totale kosten en voordelen af te wegen voordat je een beslissing neemt.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Hoeveel en welke soorten bestaan er?

Er zijn verschillende soorten ventilo-convectoren beschikbaar, waarvan de twee meest voorkomende typen het 4-pijpssysteem en het 2-pijpssysteem zijn.

1. 4-pijpssysteem

Bij een 4-pijpssysteem zijn er aparte leidingen voor de toevoer van warm water en de retour van gekoeld water. Dit systeem maakt het mogelijk om gelijktijdig verwarming en koeling te bieden in verschillende zones van een gebouw. Hierdoor kan elke ruimte individueel worden verwarmd of gekoeld, waardoor een hoog niveau van comfort en temperatuurregeling wordt bereikt.

2. 2-pijpssysteem

Bij een 2-pijpssysteem worden dezelfde leidingen gebruikt voor zowel de toevoer van warm water als de retour van gekoeld water. Dit betekent dat het systeem alleen in staat is om verwarming of koeling te bieden, afhankelijk van het seizoen. In het verwarmingsseizoen circuleert warm water door de convectoren om de ruimte te verwarmen, terwijl in het koelseizoen gekoeld water wordt gebruikt om de ruimte te koelen.

ventilo convectoren werking

De verschillende uitvoeringen van ventilo-convectoren

Ventilo-convectoren zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen om aan diverse behoeften te voldoen:

  1. Console: dit type ventilo-convector wordt onderaan de muur geplaatst en lijkt op een radiator. Het is een ideale oplossing voor verwarming en koeling en kan zowel horizontaal tegen het plafond als verticaal als vloermodel worden geïnstalleerd. Het kan worden geleverd met een geïntegreerde thermostaat voor gebruiksgemak.
  2. Wandmodel: het wandmodel wordt bovenaan de muur gemonteerd en wordt geleverd met een afstandsbediening voor eenvoudige bediening. Dit type is geschikt voor zowel verwarming als koeling.
  3. Cassette: de cassette ventilo-convector wordt ingebouwd in het plafond. Het is een perfecte oplossing voor kleine commerciële toepassingen, zoals kantoren en winkels. Het biedt een discrete en esthetische oplossing doordat alleen de aanzuig- en uitblaasroosters zichtbaar zijn.
  4. Inbouw: de inbouw ventilo-convector is ontworpen als een esthetische oplossing voor commerciële toepassingen, zoals kantoren en winkels. Het is volledig verborgen in het plafond, met alleen de zichtbare aanzuig- en uitblaasroosters. Het kan worden aangesloten op een bestaand ventilatiesysteem en heeft ankerpunten voor eenvoudige bevestiging en nivellering in het plafond.

Ventilo convectoren kopen? Vergelijk supersnel offertes!

Via onderstaand formulier kun je eenvoudig en gratis offertes aanvragen voor ventilo-convectoren. Vul het formulier in en ontvang offertes van verschillende leveranciers en installateurs. Dit stelt je in staat om prijzen te vergelijken en de beste optie voor jouw behoeften te vinden. Neem de tijd om offertes te vergelijken en maak een weloverwogen beslissing voor de aanschaf van ventilo-convectoren.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.