Airco installeren: airco installateurs in West-Vlaanderen

Wil je een installeren? Sukkel je met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in West-Vlaanderen vind je makkelijk met enkele eenvoudige tips. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in West-Vlaanderen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in West-Vlaanderen: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco installateur in West-Vlaanderen is niet min. Bij een airco installeren komt namelijk veel kijken. Eerst moet de airco plaatser de binnenunit bevestigen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioning afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dit is geen klus die in enkele minuten geklaard is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus beter over aan een erkende installateur van airco’s uit West-Vlaanderen!

airco installateur verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De plaatsing is in dat geval heel ingewikkeld en vraagt daarom heel wat vakkennis. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten uitvoeren.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het nazicht steeds uitgevoerd wordt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost plaatsing airco in West-Vlaanderen?

Het plaatsen van een airconditioning komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Dat is de prijs voor het installeren van een split airco systeem. Wil je een multi-split airconditioning laten installeren? Dan kost dit je circa € 650. Voor een airconditioner zonder buitenunit betaal je dan weer rond de 500 euro aan plaatsingskosten.

De installatiekosten variëren naargelang hoe bekwaam de airco plaatser is en de grootte van de opdracht. Soms hanteert de monteur een uurtarief, maar vaak is het ook een vast bedrag. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op circa 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in West-Vlaanderen snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wilt zijn wat airco installeren je gaat kosten, is het slim om op voorhand een prijsvoorstel door verschillende vakmannen in en rond West-Vlaanderen te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van verschillende airco installateurs onderling, om zo gemakkelijk de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee hoort te houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco plaatsers in West-Vlaanderen beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wil kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker wat voor merk je moet kiezen? Vraag dan bij de verschillende plaatsers in West-Vlaanderen meer info over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Gecertificeerde airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een erkende airco installateur in West-Vlaanderen die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco apparaat

Voordat je de geschikte airco plaatser in West-Vlaanderen kunt vinden, is het interessant om rekening te houden met de capaciteit van het airco apparaat. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten maken door verschillende installateurs. Door het advies van diverse experts te vergelijken, kies je vervolgens makkelijk een airconditioning die beantwoord aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioning correct verloopt. Een airconditioning met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het ook makkelijker kapot. Daarom is het van belang dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur uit West-Vlaanderen!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in West-Vlaanderen: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het zoeken van een airco installateur in West-Vlaanderen. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Prijsvoorstellen aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco installateur in West-Vlaanderen kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere monteurs in en rond West-Vlaanderen.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsvoorstel. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken eenvoudiger!

Laat je airco apparaat berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet ook niet om het benodigde vermogen van je airco apparaat te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en offertes van diverse vakmannen uit West-Vlaanderen met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airconditioner wilt kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan welk toestel de beste opties heeft die jij zoekt, alsook of het ontwerp van het apparaat bij je woonst aansluit, hoe je het wil bedienen, enzovoort.

Laat vervolgens prijsoffertes opstellen bij meerdere monteurs in West-Vlaanderen en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur uit West-Vlaanderen gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je alleen nog je akkoord te geven en de plaatser komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.