Airco merken: overzicht en prijzen

We weten inmiddels allemaal dat een degelijke airco het mogelijk maakt om je woning in alle seizoenen van het jaar van een aangenaam woonklimaat te voorzien. Maar, welke airco merken staan nu eigenlijk garant voor een optimale verkoeling aan een betaalbare prijs? In dit artikel vergelijken we de prijzen van enkele van de beste airco merken op de markt.

Heb je al een voorkeur? Ben je op zoek naar een airco installateur? Vind een aircospecialist in je regio via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Airco merken en prijzen

airco merken

Hoewel de bekendste airco merken zoals Daikin, Panasonic en LG allemaal voor kwaliteit en een hoog rendement staan, is er toch sprake van een aanzienlijk prijsverschil tussen de verschillende merken onderling. We gaan er hieronder dieper op in.

Airco merken

De populairste airco merken behoren logischerwijze ook tot de hogere prijsklasse. Kies je voor een aircosysteem van een merk dat minder gekend is? Dan spaar je je een mooi centje uit maar ben je tegelijkertijd ook niet zo zeker van een goede kwaliteit.

Meer weten? Vraag extra info en prijzen

Daikin airco

Een airconditioning van het merk Daikin kan van jou zijn voor een prijs vanaf 1.100 euro als je tevreden bent met een mobiele airco zonder extra opties. Wil je graag een multisplit airco of een single-split airco met diverse extra opties? Dan kan de prijs oplopen tot 2.450 euro, afhankelijk van je persoonlijke noden en behoeften.

Mitsubishi airco

Hoewel we de merknaam Mitsubishi allemaal kennen van de stoere auto’s, is dit merk ook onder de airconditioningsystemen zeer populair.

De Mitsubishi airco’s beschikken over een economy functie voor een nog doeltreffendere werking, ze zijn geluidloos en ze starten automatisch terug op na een stroompanne. De prijs voor een mobiele airco van Mitsubishi begint bij ongeveer 1.000 euro, terwijl je voor een split unit al snel tegen de 2.000 euro betaalt, inclusief btw en montagekosten.

Panasonic airco

De Panasonic split unit airco’s kunnen zowel in de zomer- als in de wintermaanden ingezet worden. Ze zijn uiterst energiezuinig en voorzien van een gebruiksvriendelijke afstandsbediening.

Indien gewenst kan je jouw Panasonic airco ook via wifi bedienen. De prijs voor een split unit airco van het merk Panasonic schommelt tussen 1.500 en 3.000 euro terwijl een mobiele unit al vanaf 1.000 euro verkrijgbaar is.

Delonghi airco

Naast koffiezetapparaten van topkwaliteit is Delonghi ook gespecialiseerd in mobiele airco’s. Al vanaf 500 euro kan jij eigenaar zijn van een mobiele Delonghi airco unit van uitstekende kwaliteit. De airco units worden geleverd met een afstandsbediening, ze zijn uitgerust met een timer, een display en een luchtfilter en ze hebben een variabel vermogen.

LG airco

Wie graag een airco van het merk LG heeft dient rekening te houden met een prijskaartje tussen 1.000 en 2.500 euro. Ook in dat geval zal de prijs voor een mobiele unit eerder rond de 1.000 euro schommelen, terwijl een vaste unit je al snel 2.000 euro kost.

De LG airco’s bestaan in verschillende, moderne uitvoeringen. Ze zijn zeer energiezuinig en de meest recente airco toestellen zijn uitgerust met ingebouwde wifi om je airco vanaf eender waar in je woon- of werkruimte te kunnen bedienen.

Dyson airco

Dyson verkoopt voornamelijk mobiele airco’s aan budgetvriendelijke prijzen. Al vanaf 350 euro haal je een Dyson airco in huis. Ben je bereid om enkele honderden euro’s meer te betalen? Dan kan je een mobiele Dyson airco kopen die naast verkoeling ook voor verwarming kan zorgen.

Een Dyson airco is een ventilator en een luchtreiniger ineen aan een lage prijs.

Fujitsu airco

Fujitsu is al jaar en dag een begrip als het over aircosystemen gaat. Bij Fujitsu vind je zowel mobiele airco’s als vaste airco’s en airco’s met warmtepompen terug. De prijzen voor een airconditioning van Fujitsu schommelen tussen 1.000 en 3.500 euro afhankelijk van de afmetingen, het aantal units en de extra opties.

Airco merken: extra opties

Wil je graag een aircosysteem met extra opties? Dan dien je hier rekening mee te houden in je budget. De meest voorkomende extra opties zijn:

1) Aircosysteem met ingebouwde wifi

Je airco bedienen door middel van het internet kost je tussen 90 en 190 euro extra, afhankelijk van de installateur die je gecontracteerd hebt.

2) Meerdere binnen units

Wil jij een airco met meerdere binnenunits? Dan betaal je zo’n 600 tot 800 euro extra per binnenunit.

3) Periodiek onderhoudscontract

Wie ervoor kiest om bij de installatie ook meteen een onderhoudscontract af te sluiten betaalt tussen 100 en 150 euro per jaar voor het onderhoud. Opgepast: als je geen onderhoudscontract afsluit zal een eenmalig onderhoud je gemiddeld genomen meer kosten.

4) Designuitvoering

Vind jij die klassieke witte airco’s die niet bij jouw interieur passen maar niks? Je koopt een aircosysteem in een stijlvol design voor gemiddeld 350 euro extra.

Vraag ernaar bij je aircospecialist

Airco merken en prijzen vergelijken loont

Prijzen en merken vergelijken

Meestal is het zo dat een airco met een hogere prijs je verzekert van een langere levensduur en een betere werking. Toch is dit niet altijd het geval.

Vooraleer je overgaat tot de effectieve aankoop van een mobiele airco of een vaste airco doe je er goed aan om de verschillende airco merken qua prijs, koelvermogen, extra opties en verwachte levensduur met elkaar te vergelijken.

Airco installateur

Tenzij je ervoor hebt gekozen om een mobiele airco aan te schaffen, is het sterk aanbevolen om de installatie van je nieuwe aircosysteem over te laten aan een ervaren aircospecialist.

Airco installateurs zijn uitgerust met het juiste gereedschap voor de plaatsing van jouw airco en zij weten perfect aan welke wand ze jouw airco het best kunnen bevestigen. Bovendien houdt een vakman rekening met de juiste afstand tussen de binnen- en buitenunits om een optimale werking van jouw airconditioningsysteem te verzekeren.

En last but not least: als je de airco door een specialist laat installeren profiteer je van een garantieperiode waarop je geen recht zou hebben als je besluit om je airco zelf te plaatsen.

Vraag daarom offertes aan bij meerdere installateurs of monteurs. Vergelijk ze onderling qua prijs, opties en voorwaarden. Beslis daarna pas aan welk bedrijf jij de vakkundige installatie van jouw airco wenst uit te besteden. Via onderstaand formulier kan je alvast tot 5 gratis offertes vrijblijvend analyseren en vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2. Heeft u een voorkeur van airco model?

3. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.