Airco merken: overzicht en prijzen

Airco’s zijn een must om je huis of kantoor koel te houden tijdens de warme zomermaanden. Er bestaan een heleboel verschillende airco merken op de markt, elk met hun eigen voordelen en prijzen. Maar welk airco merk is het beste voor jou? Ontdek het hieronder en vergelijk de merken.

Heb je al een voorkeur? Ben je op zoek naar een airco installateur? Vind een aircospecialist in je regio via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Airco merken en prijzen in 2024

airco merken

Airco merken verschillen sterk van merk tot merk. Daarom is het heel belangrijk om jouw situatie grondig te bekijken en te beoordelen. Niet elke airco zal geschikt zijn voor jouw woning of bedrijf. We vergelijken verschillende merken op basis van verschillende aspecten.

Airco merken

Populaire airco merken zoals Daikin en LG zijn zeer kwalitatief, maar zijn ook verbonden met een hoog prijskaartje. Hieronder vind je een overzicht van enkele airco merken, samen met een korte introductie en hun belangrijkste factoren. 

Meer weten? Vraag extra info en prijzen

Daikin airco

Beginnen doen we met het merk Daikin, één van de populairste airco merken. Maar is het ook de beste airco? Daikin heeft een groot gamma aan airco’s: splitsystemen, multi-splitsystemen en mobiele airco’s. De producten van Daikin staan bekend voor hun geavanceerde functies en duurzaamheid. Ben je tevreden met een mobiele airco? Dan betaal je al snel 1.100 euro. Voldoet een mobiele airco niet aan jouw eisen door zijn compacte capaciteit? Dan kan je voor een (multi) splitsysteem kiezen, waarvoor je rond de 2.450 euro betaalt. 

Prijzen zijn altijd afhankelijk van een paar persoonlijke factoren. Wil je inzicht in exacte prijzen voor het installeren van je nieuwe (Daikin) airco? Aarzel dan zeker niet om gratis offertes aan te vragen.

Mitsubishi airco

Het volgend merk in het rijtje is Mitsubishi. Het merk ken je wellicht van zijn stoere grote auto’s. Het merk staat bekend voor zijn zeer stille werking en zijn energie-efficiëntie. Ze worden gezien als een zeer betrouwbaar merk dat kwaliteitsvolle prestaties levert. De prijs voor een mobiele airco start ongeveer bij 1.000 euro. Terwijl je voor een splitsysteem al snel 2.000 euro betaalt. 

Panasonic airco

Panasonic, ook wel bekend om zijn kwaliteitsvolle camera’s, is een Japans merk met zowel mobiele als vaste airco’s. Airco’s van het merk Panasonic staan bekend voor hun energiezuinige en gebruiksvriendelijke werking. Het prijskaartje voor een vaste airco bedraagt al snel tussen de 1.500 en 3.000 euro. Voor een mobiele unit start de prijs bij 1.000 euro.

Samsung airco

Samsung is wereldwijd één van de bekendste merken: niet enkel door zijn airco’s maar ook toestellen zoals smartphones, tv’s, stofzuigers en noem maar op. Veel mensen zijn al vertrouwd met het merk Samsung. Maar zijn de airco’s ook zo kwalitatief als hun smartphones? Samsung biedt verschillende soorten airconditioning voor verschillende behoeften. Het merk staat bekend voor zijn innovatieve snufjes om zo de gebruikservaring en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Bovendien legt het merk de nadruk op energie-efficiëntie van een airco. Het merk speelt ook enorm in op het comfort van de airco’s. Zo brachten ze de ‘Windfree airco’ op de markt. Dat toestel maakt amper geluid en kan je bijna niet als storend ervaren. De prijzen van een Samsung airco schommelen tussen de 2.000 en 4.000 euro.

Delonghi airco

Koffieliefhebbers zullen De’Longhi ongetwijfeld kennen. Het is een betrouwbaar airco merk. De mobiele airco’s zijn heel gebruiksvriendelijk. De afstandsbediening is uitgerust met een timer, scherm en filter die je kamer het hele jaar koel houdt. De prijs start vanaf 500 euro.

Airco-afstandsbediening

LG airco

Ongetwijfeld heb je het merk LG ook al eens gezien. LG airco’s vind je in heel wat verschillende soorten en maten. Bij LG vind je ook een paar extra functies zoals wifi aansluiten aan je airco, zodat je van op afstand je airco kunt bedienen. Prijzen schommelen tussen de 1.000 en 2.500 euro. 

Dyson airco

De Dyson airco’s zijn heel budgetvriendelijk. Voor slechts 350 euro vind je al een degelijke airco. Je vindt er ook airco’s die zowel koelen als verwarmen. Perfect dus als je wilt genieten van aangename temperaturen doorheen het hele jaar. Bovendien hebben de airco toestellen een ventilator en luchtreiniger in één. Hierdoor zijn ze heel efficiënt tegenover andere verschillende merken. 

Fujitsu airco

Het merk Fujitsu biedt airco’s voor ieder budget. Je vindt er zelfs mobiele airco’s die klein genoeg zijn om overal te plaatsen, zoals bijvoorbeeld in een klein appartement. Prijzen starten hiervoor vanaf 1.000 euro. Vaste airco’s van het merk Fujitsu zijn ideaal voor grote ruimtes. Fujitsu vaste airco’s hebben ook een prijskaartje: tussen de 2.000 en 3.500 euro. 

Gree airco

Het merk Gree is iets minder bekend. Gree staat bekend voor zijn breed gamma aan airconditioning. Duurzaamheid is een zeer belangrijk aspect voor het merk Gree. Hun producten ondergaan strenge kwaliteitscontroles om langdurige prestaties en tevredenheid te garanderen. Het prijskaartje van een airco van Gree hangt af van airco tot airco. Gemiddeld starten de prijzen van het merk bij 700 euro.

Toshiba

De airco’s van Toshiba hebben een zeer goede reputatie. Hun systemen maken gebruik van moderne technieken, waardoor de gebruikservaring en het comfort centraal staan. Als je een kijkje neemt op de website van Toshiba, merk je dat ze een zeer breed gamma aanbieden van airconditioning. Prijzen variëren daarom enorm. 

Wanneer je overweegt om een nieuwe airco te laten installeren door een airco installateur, merk je dat er heel wat merken bestaan die airco’s aanbieden. Wil je weten welke airco het beste voor jou en je situatie is? Vraag dan zeker raad aan een specialist of vakman. Met hun expertise raden ze de beste merken aan voor jouw woning.

Andere airco merken

Er bestaan talloze merken die niet altijd de schijnwerpers krijgen, maar toch hoogwaardige producten en diensten leveren. Denk maar aan Bosh, Domo en Haier airco’s.

bosch
Bosch airco
mobiele airco in de slaapkamer
Domo airco
stille airco
Haier airco

Vraag gratis offertes aan

Airco merken: extra opties

Een airco die enkel koelt anno 2024 is niet meer genoeg. Vandaag de dag bestaan er extra opties voor je airco. Zo kan je de airco verbinden met wifi, meerdere binnen units plaatsen, een onderhoudscontract tekenen en gaan voor een uniek design van je airco. 

1. Aircosysteem met ingebouwde wifi

Met wifi als extra functie kan je van op afstand je airco bedienen. Wanneer je op een hete zomerdag vertrekt van op het werk, kan je woning al helemaal koel zijn als je thuis komt. Deze nieuwe technologie biedt extra gemak en flexibiliteit. Bovendien zijn zulke airco’s vaak uitgerust met planningsfuncties. Je kan aangepaste schema’s instellen voor je airco. Heb je bijvoorbeeld elke dag een 9 to 5 job? Koel dan vanaf 17u zodat je verfrissend kan thuiskomen.

2. Meerdere binnen units

Wil je meerdere ruimtes in je huis verkoelen zoals je bureau en/of slaapkamer? Dan kan je ook kiezen voor meerdere binnen units. Dat zorgt voor meer comfort in heel je woning. Je betaalt ongeveer tussen de 600 en 800 euro per extra unit. 

3. Periodiek onderhoudscontract

Wil je kans op minder slijtage van je splinternieuwe airco? Dan is het sluiten van een onderhoudscontract een goed idee. Zo houd je je airco in een goede staat. Het kan bovendien heel snel kwaaltjes oplossen zodat je niet in de problemen komt tijdens inspecties.

4. Designuitvoering

Vind je de klassieke airco’s maar saai? Liever een mooi design en een stijlvolle kleur die perfect in je interieur past? Vraag aan je airco installateur naar de mogelijkheden van airco designs. De installateur kan je raad geven en weet wat er mogelijk is. Natuurlijk hebben airco merken elk hun eigen kleuren en stijlen. Bekijk daarom zeker grondig welke airco het beste bij jou en je interieur past.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Top 3 bekendste merken airco

Om je zoektocht naar een nieuwe airco wat makkelijker te maken, vind je hier een top drie van de bekendste airco merken

 1. LG
 2. Daikin
 3. Panasonic

Deze merken zijn alle drie zeer kwalitatief en staan aan de top van de beste airco’s ter wereld. Maar dat betekent zeker niet dat je niet naar andere merken mag kijken. Vraag daarom gratis offertes aan om verschillende merken te vergelijken.

LG-airco

Wat zijn de verschillen tussen A-merk en B-merk airco’s?

Er bestaan ook heel wat B-merken op de markt. B-merken zijn goedkoper, maar dat zie je ook aan de kwaliteit. De airco’s koelen minder effectief en zijn veel minder energiezuinig dan de A-merken. Bovendien maken ze veel lawaai waardoor ze vaak als storend ervaren worden. Wens je toch een stille en kwalitatieve airco? Dan kies je best toch voor een A-merk. 

Maar welke merken zijn nu B-merken? Een overzicht:

 • Beko 
 • Boneco
 • Domo
 • Everglades
 • Tectro 
 • Tristar 
 • Zibo 
 • Supermarkten zoals Lidl, Action en Aldi

Welke airco merken zijn A-merken?

A-merken zijn zeer kwalitatief en energiezuinig. Het is een goede investering om eerder voor een A-merk te kiezen dan voor een B-merk. Een B-merk kan op korte termijn wel je behoeftes vervullen, maar wanneer we over lange termijn spreken, is dat een ander verhaal. Maak daarom de juiste overwegingen en vergelijk genoeg merken met elkaar.

Een overzicht van A-merken:

 • Daikin 
 • Panasonic 
 • LG
 • Mitsubishi 
 • Samsung 
 • Toshiba 

Ontvang prijzen op maat

Ook interessant voor jou: 

Ben je nog altijd niet zeker welk airco merk het beste bij jou past? Misschien helpen de volgende vragen bij jouw zoektocht: 

Wat is beter LG of daikin airco?

Beide merken scoren zeer goed op de markt. Toch wint LG de strijd met een score van 8,1 door de Nederlandse Consumentenbond. Deze score was vooral op basis van gebruiksgemak en de prestaties van het merk. 

Hoeveel bekende Japanse airco merken zijn er? 

Er bestaan vijf grote Japanse airco merken

 • Daikin
 • Mitsubishi
 • Panasonic
 • Toshiba
 • Hitachi 

Alle vijf merken zijn kwalitatief zeer goed en scoren heel goed op de markt. Fan van deze Japanse merken maar kan je toch niet kiezen? Vraag gratis offertes aan zodat jij de juiste (Japanse) airco kan kiezen. 

Wat is een goed merk voor een mobiele airco in 2024?

Uit de laatste test van de Nederlandse Reviewkoning kwam uit de bus dat een mobiele airco van het Merk Aspen het beste scoort. Het gaat hier over het Aspen Xtra AX3007/1-model. Het merk levert energiezuinige mobiele airco’s die je makkelijk kunt verplaatsen van ruimte tot ruimte. 

Welke merk heeft de beste split-unit airco?

Uit de Nederlandse Consumentenbond is gebleken dat de LG Dualcool Prestige de beste split-unit airco is uit alle tests met een score van 8,1. Dit model is dus zeker een goede keuze wanneer je overweegt om een split-unit airco te installeren. 

Airco merken en prijzen vergelijken loont

Zo hebben we alle merken van airco’s besproken. Het zijn er heel veel én daarom is het vergelijken van de merken van groot belang. Kijk specifiek naar jouw behoeften en dat van je woning. 

Prijzen en merken vergelijken

Door prijzen en merken te vergelijken, kom je tot de beste deal. Wees niet tevreden met de eerste en beste airco die je tegenkomt online of in de winkel. Je hebt verschillende soorten airco’s: vaste en mobiele. De beste airco voor jou hangt af van persoonlijke factoren zoals de oppervlakte die je wilt koelen, de levensduur, enzovoort. Verschillende merken hebben verschillende voordelen en nadelen. Hulp nodig bij je beslissing? Ga naar een expert. 

Airco installateur

Het is zeer belangrijk om samen te werken met experten en vakmannen voor de installatie, het gebruik en het onderhoud van je airco. Zij bieden een échte meerwaarde aan je project door hun expertise en vakmanschap. Bovendien bieden ze je tal van advies wanneer je overweegt om een splinternieuwe airco te plaatsen in je woning. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.