Bosch airco: prijs, modellen en stappenplan

Op zoek naar een efficiënte koeling en verwarming voor je huis of een geavanceerd systeem met slimme functies? Bosch heeft een airco die aan jouw behoeften voldoet. Lees verder om meer te weten over de innovatieve oplossingen van Bosch airco.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wie is Bosch?

Bosch is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf dat een breed scala aan producten en oplossingen biedt. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve en hoogwaardige producten en is een belangrijke speler in huishoudelijke producten en energieoplossingen. 

bosch

Bosch airco prijs

Een (multi)split-airco kost doorgaans tussen de € 1.500 à 3.000 (incl. plaatsing en excl. btw) voor 1 buiten- en binnenunit + € 800 à € 1.000 per bijkomende binnenunit.

Voor grotere ruimtes die veel koeling vergen loopt de prijs echter al gauw op tot zo’n € 4.000 of meer, terwijl de prijzen voor een mobiele airco dan weer lager liggen, nl. vanaf € 250. 

Prijzen en kosten van Bosch airco’s kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, de capaciteit, het type installatie, en eventuele extra functies. Het is dus raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere leveranciers of installateurs om een beter inzicht te krijgen in de prijzen en kosten van Bosch airco’s in jouw specifieke situatie. Voor accuratere prijzen, raadpleeg je best een specialist.

Vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan bij meerdere installateurs tegelijk via onze offertepagina.

Bosch modellen

Er zijn verschillende modellen airconditioners beschikbaar op de markt, en Bosch biedt er een aantal populaire aan. Hieronder een beknopt overzicht:

Bosch Climate 3000i

De Bosch Climate 3000i is een veelvoorkomend model airconditioner dat geschikt is voor residentieel gebruik. Deze airconditioner biedt efficiënte koeling en verwarming. Met geavanceerde functies en betrouwbare prestaties is de Bosch Climate 3000i een betaalbare optie voor huishoudens.

Bosch Climate 5000i

De Bosch Climate 5000i is vooral populair vanwege zijn energiezuinigheid. De airconditioner zorgt voor een geoptimaliseerde luchtstroom en een stille werking. De Bosch Climate 5000i heeft een aantrekkelijk ontwerp en gebruiksvriendelijke bedieningselementen.

Bosch Climate 6000i

De Bosch Climate 6000i is een geavanceerdere airconditioner die uitstekende prestaties levert. Dit model is ontworpen met hoogstaande technologieën voor energiebesparing en biedt gunstige luchtverdeling. Dankzij slimme functies en compatibiliteit met externe bedieningssystemen biedt de Bosch Climate 6000i gebruikers hoge flexibiliteit. 

Bosch Climate 8000i

De Bosch Climate 8000i is het vlaggenschipmodel van Bosch en biedt vooruitgeplaatste functionaliteit en prestaties. Het bezit innovatieve technologieën om efficiëntie, comfort en luchtkwaliteit te optimaliseren. De Bosch Climate 8000i heeft een stille werking, intelligente sensoren en verfijnde luchtzuiveringsopties. 

Ontvang een prijs op maat

Kan ik een Bosch airco bedienen met een app? 

Met de Bosch Climate Class 8000i-serie kunnen gebruikers hun airco verbinden met een speciale app op hun smartphone, waardoor ze de airco-instellingen kunnen aanpassen en beheren, waar ze ook zijn.

Wifi module

Deze verbinding wordt mogelijk gemaakt door een ingebouwde wifi-module in de Bosch airco. Dit biedt handige functies die je kunt bedienen via de Bosch Climate app. De wifi-connectiviteit stelt je in staat om jouw airco op afstand te bedienen.

bosch airco

Hoe kan ik een Bosch split airco installeren? Stappenplan

Het installeren van een Bosch split airco vereist nauwkeurigheid en kennis van het proces. Hier is een stappenplan om je te begeleiden bij de installatie:

Stap 1: Bevestig de binnenunit

Bepaal eerst de locatie voor de binnenunit van de Bosch split airco. Zorg ervoor dat er ongeveer 15 cm ruimte is boven en naast de binnenunit. Plaats de binnenunit op een hoogte van minimaal 2 meter van de vloer en minimaal 3 meter van tegenoverliggende muren.

Stap 2: Verbind de binnen- en buitenunit

Gebruik de elektriciteitskabel, koelleidingen en condensafvoer uit de installatiekit om de binnen- en buitenunit met elkaar te verbinden. Steek de elektriciteitskabel, koelleidingen en condensafvoer door het geboorde gat in de muur. Sluit de elektriciteitskabel en condensafvoer aan op de aansluitpunten. De koelleidingen hoef je nog niet aan te sluiten. Dit deel van de installatie zal worden uitgevoerd door een gecertificeerde vakman.

Stap 3: Bevestig de buitenunit

Monteer de buitenunit op een sokkel op de grond of gebruik een wandbeugel om deze aan de muur te bevestigen. Zorg voor ongeveer 30 cm ruimte aan de zijkanten en achterkant van de buitenunit en een vrije luchtcirculatie met minimaal 2 meter ruimte aan de voorkant. Monteer de buitenunit en sluit een XVB-kabel van 3G2.5 aan. Zorg ervoor dat deze is aangesloten op een automatische zekering van 20A.

Stap 4: Airco koeltechnisch aansluiten door een vakman

Voor de koeltechnische aansluiting van de Bosch split airco zal een gecertificeerde vakman langskomen. Hij zal een druktest uitvoeren om eventuele lekkages te detecteren, de leidingen luchtledig maken en het juiste koelmiddel in de leidingen laten stromen. 

Bosch airco: vind een airco installateur in je buurt

Op zoek naar een betrouwbare installateur van Bosch-producten in jouw buurt? Zoek niet verder! Met de expertise en ervaring van lokale Bosch-installateurs ben je verzekerd van kwaliteitsservice en professioneel advies.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.