Dyson airco: modellen en prijs

Wil je een Dyson airco kopen voor in jouw woning? Dit artikel geeft je een overzicht van de prijzen en verschillende modellen. Krijg hier meer inspiratie en ontvang advies op maat van specialisten in jouw buurt via ons offerteformulier.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wie of wat is Dyson airco?

dyson airco

Je hebt misschien al eens gehoord van Dyson. De Britse producent heeft namelijk een innovatieve lijn huishoudelijke apparaten: airco’s, stofzuigers, luchtverfrissers of bevochtigers, handdrogers, haardrogers, stijltangen,…

Het bedrijf werd opgericht door James Dyson in 1991. Na de oprichting is het heel snel uitgegroeid tot een begrip wereldwijd. Zeker de laatste jaren op social media heeft Dyson een enorme boost gekregen.

De reden van deze populariteit heeft veel te maken met het feit dat vanaf 2009 Dyson klimaatbeheersingsproducten ontwikkeld, waarbij ze gebruik maken van een grensverleggende technologie. Op deze technologie heeft Dyson zelf patenten.

Je kan de Dyson apparaten dan ook niet goed in een specifieke categorie plaatsen. Dyson kiest daarom liever voor productnamen als: Dyson Pure Hot + Cool, Dyson Pure Cool Link,…

Een Dyson airco/ventilator kopen?

Op een zomerse dag een beetje verkoeling zoeken in jouw woning? Dan is de beste manier om dit te doen het kopen van een Dyson airco. Je hebt een groot aanbod van hoge kwaliteitsventilatoren. Dyson onderscheidt zich van andere merken doordat ze gebruik maken van gereinigde lucht.

We bespreken hieronder een aantal voor- en nadelen van een Dyson airco.

Voordelen Dyson aircooler

Er zijn vele voordelen aan het kopen van een Dyson airco:

 • De meeste airco’s van Dyson kunnen de lucht zuiveren en verwarmen.
 • De airco’s zijn veilig: er is geen sprake van ronddraaiende bladen.
 • Dyson airco’s zijn onderhoudsvriendelijk.
 • Er vindt elke keer een grondige reinigingscyclus van de lucht plaats.
 • Indien gewenst kan er een slaaptimer worden ingesteld.
 • Er kunnen meerdere soorten luchtstromen worden ingesteld.
 • Je kan de Dyson airco bedienen met een afstandsbediening.
 • De luchtstroom van de Dyson airco is gelijkmatig.
 • De airco’s van Dyson maken gebruik van proper water.
 • Je hebt 2 jaar garantie.

Nadelen Dyson airco’s: hoe goed koelt een Dyson eigenlijk echt? 

Naast alle voordelen heeft elk apparaat natuurlijk ook een klein aantal nadelen:

 • Het zijn geen echte airco’s. De Dyson airco’s zijn eerder gelijkend aan ventilatoren waardoor het aantal graden dat je de ruimte kan laten afkoelen beperkt is tot 3 graden celcius. 
 • Prijzig: indien je de prijzen vergelijkt met andere airco’s, is een Dyson airco aan de dure kant.

Wil je prijzen vergelijken bij vakmannen in jouw buurt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand formulier.

Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Dyson airco modellen: Pure Cool, Pure Hot + Cool, Pure humidify 

Dyson airco heeft verschillende modellen voor in verschillende ruimtes (slaapkamer, werkruimte,…). Elk van deze modellen bevat een bladloze windturbine die de lucht aan hoge snelheid voorbij het koelelement blaast.

Hierdoor heb je een continue toevoer van frisse lucht. Daarbovenop bevatten alle modellen een high-tech ellipsvormige luchtverdeler waardoor grote delen van de kamer worden bereikt.

Hieronder bespreken we een aantal populaire modellen:

 • Dyson Pure Cool Link: deze heeft een oscillatie functie tot 350 graden waardoor de luchtstroom alle hoeken van de kamer bereikt. Het apparaat reinigt daarbovenop ook nog eens de lucht. Het bevat een volledig afgedicht filtersysteem dat allergenen en vervuilende stoffen uit de lucht haalt. Je kan deze Dyson Pure Cool Link ook bediening via een app met een ingebouwde wifi-Link.
 • Dyson Pure Hot + Cool: hier kan je kiezen of je warme of koude lucht in jouw ruimte laat blazen. Zo kan het toestel in de winter gebruikt worden als verwarmingssysteem en in de zomer als verkoelingssysteem. De binnentemperatuur kan afhankelijk van de ruimte met 3 graden verhoogd worden. Zoals de Dyson Pure Cool Link heeft ook deze een draairichting van 350 graden en vindt er ook een automatische luchtreiniging plaats. 
 • Dyson Pure Humidify + Cool: zoals de naam het al een beetje verklapt zorgt dit toestel voor zowel koeling als reiniging als bevochtiging van de lucht. Dit is handig als je droge lucht hebt in je huis of de lucht van een standaard airco te droog vindt. Er zit aan de onderkant een waterreservoir van 5 liter dat je kan aanvullen. De precieze bevochtiging van de lucht kan je heel specifiek instellen van 0 tot 70%.
 • Dyson Pure Cool Me: dit model is kleiner dan de andere modellen, het heeft een hoogte van 40 centimeter. Het biedt echter wel een krachtige, persoonsgerichte koeling. Je kan deze makkelijk plaatsen op je nachtkastje of op een tafeltje in de woonkamer.
dyson

Waarop letten?

Indien je graag een airco van Dyson wilt kopen, zijn er bepaalde zaken waarop je moet letten:

 • De functionaliteit: de airco’s van Dyson kunnen de lucht bevochtigen, reinigen, ventileren of verwarmen.
 • De prijs: voor elk model van de Dyson airco’s is er een andere prijs. De ene kost dan al wat meer dan de andere afhankelijk van het model en zijn functie.
 • Het model: er zijn veel verschillende modellen van de Dyson airco. Je hebt bijvoorbeeld een tafelmodel, een torenmodel of een mini model.
 • Jaar van uitgave: sommige toestellen zijn gloednieuw, andere toestellen zijn al wat ouder en hebben dus niet meer de allernieuwste technologie. Let hierop voor je een Dyson airco koopt.
 • Het geluidsniveau: de decibellen die een airco aanmaakt zijn belangrijk voor jouw eigen comfort. Het is dus belangrijk dat je een model kiest dat past bij jouw geluidswensen.
 • De hoogte: in centimeter.
 • De luchtstroom: de hoeveelheid luchtverplaatsing in liter per seconde.

Heb ik recht op garantie?

Bij alle Dyson airco’s loopt er een 2 jaar garantie. Zo ben je zeker goed gedekt voor het geval dat er iets misloopt met je airco.

Je moet hierbij wel op letten dat je de airco door een expert moet laten installeren en dat je er tijdig een onderhoud aan moet laten doen. Doe je dit niet, geef je je garantie op de airco op.

Airco, luchtreiniger of luchtbevochtiger kiezen

Een airco kiezen is belangrijk voor jouw comfort in je huis. Vind je het moeilijk om te kiezen waar je de airco wil plaatsen of je wel ineens een grote installatie wil? De luchtkoeler van Dyson (Dyson Cool Tower) is heel handig voor jou dan. Je kan hem makkelijk verplaatsen en je hebt geen gedoe met afvoerslangen.

Op een warme dag kan je de Dyson Cool Tower in jouw bureau zetten om comfortabel te werken, waarna je hem dan mee kan nemen naar de slaapkamer om in een koele ruimte te kunnen slapen. Door de geluiddempende technologie maakt hij bijna geen lawaai op de laagste standen.

Vind een airco installateur

Dyson airco review 2024

Vaak hebben mensen al eens gehoord van Dyson, het merk bestaat dan ook al sinds 1978. Hun allereerste product was een cyclonische stofzuiger. Deze zorgt ervoor dat lucht en vuil niet met elkaar in aanraking komen.

Na het succes van deze stofzuiger is Dyson ook ventilatoren beginnen ontwikkelen met goede recensies. De luchtfiltering met koelend vermogen valt goed in de smaak bij veel mensen ondanks dat een ventilator dus niet zo goed lucht koelt als een airco dat doet.

Het enige nadeel aan het merk Dyson is de relatief hoge prijs die je betaalt voor hun apparaten. Hierdoor zijn niet alle doelgroepen even bereikbaar.

dyson airco

Ook interessant voor jou:

Hieronder geven we je nog een aantal interessante weetjes en informatie mee over de Dyson airco’s.

Wat zijn de beste Dyson airco’s van 2024?

De beste Dyson airco van dit jaar is de Dyson Hot + Cool AM09. Deze ventileert zonder luchtbevochtiging en kreeg de beste beoordeling. De koele lucht die uit de Dyson komt is voor 99.9% vrij van bacteriën. Dit komt door de reiniging van de lucht die wordt doorgevoerd in het apparaat.

Welke Dyson kan verwarmen?

De Dyson Pure Hot + Cool Link kan naast koelen ook verwarmen. Je kan zelf bepalen of je wil koelen of verwarmen via de app. De lucht wordt automatisch al gefilterd door een HEPA-filter. De instellingen worden hierbij automatisch aangepast aan de luchtkwaliteit in de kamer, je moet hier dus zelf niet naar kijken!

Is er op dit moment een Dyson aanbieding?

Op Coolblue staan er twee Dyson airco’s in de aanbieding:

 • Dyson Purifier Hot + Cool Auto React
 • Dyson Purifier Humidify + Cool Formaldehyde

Hoeveel kan ik besparen met een aanbieding?

Met een aanbieding op een Dyson bespaar je al snel tussen de 100 en 150 euro. Hierdoor is de Dyson airco toch iets meer beschikbaar voor verschillende doelgroepen en geniet je des te meer van een frisse bries in jouw woning.

Mobiele airco installatie? Vergelijk service en prijzen

Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes en advies over Dyson airco aan specialisten in jouw buurt. Zo kan je je nog beter informeren en makkelijk prijzen vergelijken. Vind de beste oplossing voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.