Toshiba airco: modellen en prijs

Ben je op zoek naar een airco van hoge kwaliteit van het merk Toshiba? In dit artikel nemen we een diepgaande duik in de wereld van Toshiba airconditioning. We bespreken de verschillende modellen, de prijzen en geven handige tips om de juiste airco te kiezen.

Daarnaast delen we informatie over het onderhoud van Toshiba airco’s en bieden we interessante inzichten over hun werking en energieverbruik. Tot slot helpen we je een betrouwbare installateur in je buurt te vinden. Lees verder om alles te ontdekken over Toshiba airco’s.

Ontvang hier gratis advies!

Wie of wat is Toshiba?

Toshiba is een bekend Japans bedrijf dat wereldwijd actief is in de elektronica-industrie. Het bedrijf is opgericht in 1939 en behoort tot de tien grootste fabrikanten van elektrische apparaten ter wereld. Ze hebben meer dan honderd jaar ervaring in de productie van verschillende elektronische apparaten.

Is Toshiba een goed airco merk?

Ja, Toshiba wordt over het algemeen beschouwd als een betrouwbaar en kwalitatief merk op het gebied van airconditioning. Ze bieden een breed scala aan airconditioners voor zowel residentieel als commercieel gebruik. Toshiba staat bekend om het gebruik van geavanceerde technologieën en streven naar energie-efficiëntie en comfort voor hun klanten.

Toshiba airco

Toshiba airco prijs 2024

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve wandmodel airconditioner, is Toshiba een goede keuze. Ze bieden verschillende wandmodellen aan, waaronder de Toshiba Haori, Kazumi en DaiSeiKai. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor de verschillende modellen:

De wandmodel airconditioners van Toshiba zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, variërend van 2,5 kW tot 7,0 kW. De gemiddelde prijzen voor deze wandmodellen liggen tussen de € 1.200 en € 2.200, afhankelijk van de capaciteit en extra functies.

Het Kazumi wandmodel is een populaire keuze en biedt een stille werking, met geluidsniveaus van maximaal 40 dB(A). Deze airconditioner kan ook via Wi-Fi worden bediend, zodat je het comfort gemakkelijk kunt regelen. De gemiddelde prijzen voor de Kazumi wandmodellen variëren van € 1.200 tot € 2.200, afhankelijk van de capaciteit.

De RAV-KRTP wandmodellen zijn veelzijdig en geschikt voor verschillende ruimtes. Ze bieden horizontale en verticale uitblaaslamellen voor een gelijkmatige verdeling van de gekoelde of verwarmde lucht. De gemiddelde prijzen voor de RAV-KRTP wandmodellen liggen tussen de € 1.400 en € 2.800, afhankelijk van de capaciteit en extra functies.

De DaiSeiKai wandmodellen van Toshiba zijn energiezuinig en bieden een uitstekend comfortniveau. Met energielabels variërend van A+++ tot A++, zorgen ze voor efficiënte koeling en verwarming. De gemiddelde prijzen voor de DaiSeiKai wandmodellen variëren van € 1.800 tot € 2.800, afhankelijk van de capaciteit.

Een professionele installateur kan je helpen bij het kiezen van het juiste wandmodel airconditioner en je voorzien van een nauwkeurige prijsopgave, rekening houdend met jouw specifieke behoeften en situatie.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Toshiba modellen

Toshiba biedt een breed scala aan modellen voor verschillende toepassingen. Hieronder worden de verschillende modellen besproken:

  1. Wandmodellen: deze modellen zijn ontworpen voor zowel koelen als verwarmen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse elegante uitvoeringen en hebben een ruime vermogensrange. Wandmodellen zijn ideaal voor installatie aan de muur en bieden efficiënte klimaatbeheersing in verschillende ruimtes.
  2. Plafondonderbouwmodellen: deze modellen bieden zowel koeling als verwarming en hebben een strak design. Ze worden onder het plafond gemonteerd en zorgen voor een krachtige uitblaas van gekoelde of verwarmde lucht. Plafond onderbouw modellen zijn geschikt voor commerciële en residentiële toepassingen.
  3. Cassettemodellen: deze modellen zijn ontworpen om vrijwel geheel uit het zicht te blijven. Ze worden in het systeemplafond ingebouwd en bieden zowel koeling als verwarming. Cassettemodellen hebben stijlvolle uitblaasroosters en zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van gekoelde of verwarmde lucht.
  4. Consolemodel: het consolemodel is geschikt voor koeling en verwarming en beschikt over een bi-flow uitblaassysteem. Het heeft ook een kinderslot-functie voor extra veiligheid. Het consolemodel kan vrijstaand op de vloer worden geplaatst en biedt een efficiënte klimaatbeheersing.
  5. Kanaalmodellen: deze modellen bieden zowel koeling als verwarming en worden volledig uit het zicht gemonteerd. Ze hebben stijlvolle uitblaasroosters die discreet in het interieur passen. Kanaalmodellen zijn ideaal voor het gelijkmatig koelen of verwarmen van meerdere ruimtes.
  6. Kastmodel: het kastmodel is speciaal ontworpen voor serverruimten. Het biedt zowel koeling als verwarming en is uitgerust met een R32 Lekdetectiesensor voor veiligheid. Het heeft ook een motorgestuurd links-rechts uitblaaspatroon voor gerichte luchtstroom.

Elk van deze modellen heeft unieke kenmerken en is geschikt voor verschillende situaties. Het is belangrijk om de specificaties en mogelijkheden van elk model te bekijken om het meest geschikte model voor jouw behoeften te vinden.

Toshiba airconditioning kiezen

Toshiba airconditioners hebben vele voordelen die de keuze voor dit merk rechtvaardigen. Hieronder bespreken we de 4 voornaamste voordelen waar Toshiba gekend voor staat.

Innovatief 

Als je op zoek bent naar een airconditioning, is Toshiba een merk dat bekend staat om zijn innovatieve karakter. Sinds de start van hun productie van airco’s in 1950, heeft Toshiba voortdurend gestreefd naar verbetering. Ze hebben baanbrekende technologieën geïntroduceerd, zoals de rotary compressor, de elektronische besturing, het inverter gestuurde systeem en de twin-rotrary compressor.

Energiezuinig

Energiezuinigheid is een belangrijke eigenschap van Toshiba airconditioners. Door het gebruik van geavanceerde elektronische technologieën en hoogwaardige, duurzame materialen, leveren Toshiba airconditioners een efficiënte en energiebesparende werking. Dit is niet alleen gunstig voor je energierekening, maar ook voor het milieu. Toshiba heeft zich al geruime tijd geleden gecommitteerd aan het verminderen van de impact op het milieu en maakt geen gebruik meer van schadelijke koudemiddelen.

Stil 

Een comfortabele omgeving gaat niet alleen over temperatuur, maar ook over geluidsniveaus. Toshiba airconditioners zijn ontworpen met geavanceerde technologieën om een stille werking te garanderen. Dit betekent dat je kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat zonder hinderlijke geluiden. Of het nu in je slaapkamer, woonkamer of kantoor is, de stille werking van Toshiba airconditioners zorgt voor een rustige en ontspannen omgeving.

Breed aanbod

Met een uitgebreid portfolio voor zowel zakelijk als particulier gebruik, biedt Toshiba de juiste oplossing voor elke behoefte. Of je nu een airconditioner nodig hebt voor je woning, zorginstelling, horecagelegenheid, bedrijf, school of overheidsgebouw, Toshiba heeft een passende oplossing op het gebied van klimaatbeheersing.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Toshiba airco onderhoud

Het is raadzaam om een professionele TOSHIBA-vakinstallateur in te schakelen voor het onderhoud. Zij hebben de expertise en benodigde gereedschappen om het onderhoud efficiënt uit te voeren.

Tijdens het onderhoud controleert de installateur de airconditioner, voert eventuele reparaties uit en reinigt de filters. Verder moet de buitenunit vrij zijn van vuil en obstructies die de luchtstroom beperken. Ook is het belangrijk om de filters schoon te maken, dat bespreken we hieronder!

Hoe vaak filters vervangen of schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om de filters van je Toshiba airco 4 keer per jaar te reinigen, vooral als de installatie dagelijks in gebruik is. Het schoonmaken van de filters is geen moeilijke taak en kan gedaan worden door ze uit te zuigen met een stofzuiger of in sommige gevallen door ze te wassen.

Het is ook belangrijk om tijdens het jaarlijkse onderhoud van de airconditioner een TOSHIBA-vakinstallateur de filters te laten controleren en indien nodig te vervangen. Het is dus verstandig om hierover afspraken te maken met je installateur om ervoor te zorgen dat het onderhoud regelmatig wordt uitgevoerd en de filters in goede staat blijven.

Toshiba airco installeren

Ook interessant voor jou: 

Hoe werkt een Toshiba airco met afstandsbediening?

Een Toshiba airconditioner bestaat uit drie belangrijke onderdelen: het binnendeel, het buitendeel en de afstandsbediening. Het binnendeel zuigt de lucht uit de ruimte aan en blaast gekoelde of verwarmde lucht terug de ruimte in. Dit gebeurt door de warme lucht door een koude warmtewisselaar te blazen met behulp van een ventilator.

Het buitendeel zorgt voor het afgeven van overtollige warmte of koude aan de buitenlucht en transporteert het koudemiddel dat nodig is om de lucht in het binnendeel te koelen. Met behulp van de afstandsbediening kun je het systeem instellen en de gewenste temperatuur regelen.

Wat verbruikt een Toshiba airconditionner?

Het energieverbruik van een Toshiba airconditioner kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, de capaciteit, de instellingen en de gebruiksomstandigheden. Toshiba airco’s staan bekend om hun energiezuinigheid dankzij geavanceerde technologieën en efficiënte werking.

Het energieverbruik wordt uitgedrukt in het aantal kilowattuur (kWh) dat de airco verbruikt. Raadpleeg de technische specificaties van het specifieke model om het energieverbruik te achterhalen.

Waar kan ik Toshiba airco handleidingen vinden?

Toshiba airco handleidingen zijn beschikbaar op de officiële website van Toshiba. Ga naar de website van Toshiba en zoek naar het gedeelte met ondersteunende documentatie, handleidingen of downloads. Hier kun je de handleidingen voor specifieke Toshiba airco modellen vinden. 

Toshiba airco: vind een airco installateur in je buurt

Je hebt waarschijnlijk nog veel vragen over het vinden van ervaren vakmannen bij jou in de buurt. Maak je geen zorgen, wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte Toshiba airco! Bij ons kun je gratis advies krijgen en eenvoudig offertes aanvragen voor al je airconditioning behoeften. Creëer het perfecte binnenklimaat en laat ons je begeleiden bij elke stap. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.