Panasonic airco: modellen, installateurs en prijzen

Ben je op zoek naar een betrouwbare airco van hoge kwaliteit? In dit artikel nemen we een kijkje naar Panasonic airco. We bespreken de verschillende modellen, installateurs en prijzen, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een keuze maakt.

Ben je op zoek naar professioneel advies? Kom direct in contact met 1 of meerdere airco installateurs tegelijk via onze offertepagina.

Ontvangen een gratis offerte voor jouw airco van Panasonic

Wie of wat is Panasonic?

Panasonic is een wereldwijd bekend merk dat al meer dan 100 jaar actief is. Het heeft een speciale divisie genaamd Panasonic Heating and Cooling Solutions, die gespecialiseerd is in airconditioning.

Met meer dan 60 jaar ervaring en voortdurende innovatie met behulp van geavanceerde technologieën, wordt Panasonic beschouwd als een internationaal erkende marktleider op het gebied van klimaatbeheersing. Daarom is Panasonic een betrouwbaar en goed airco merk.

Is Panasonic een goed airco merk?

Ja, Panasonic wordt beschouwd als een goede airco merk. Met hun lange geschiedenis, focus op innovatie en gebruik van geavanceerde technologieën, biedt Panasonic betrouwbare en efficiënte airconditioningoplossingen. Ze zijn een internationaal erkende marktleider op het gebied van klimaatbeheersing, waardoor ze een solide keuze zijn voor huiseigenaren en bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardige airconditioningapparatuur.

Panasonic

Waarom kiezen voor Panasonic airconditioning?

Als je op zoek bent naar een nieuwe airconditioning voor je woning, is het belangrijk om de voordelen van Panasonic airconditioning te kennen. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor een Panasonic airco:

Efficiëntie

Een Panasonic airconditioning biedt niet alleen koeling tijdens warme zomerdagen, maar ook verwarming tijdens koudere seizoenen. Hierdoor kun je het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat, ongeacht het weer buiten.

Ervaring

Met meer dan 60 jaar ervaring in de verwarmings- en koelindustrie heeft Panasonic een solide reputatie opgebouwd als een betrouwbare en kwalitatieve merk. Ze zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van innovatieve technologieën en het volgen van de nieuwste markttrends, zodat je kunt vertrouwen op hun expertise.

Garantie

Panasonic biedt betrouwbare garantieopties voor hun producten. Dit geeft je gemoedsrust en vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten.

Nanoe™ X

Panasonic airco’s zijn uitgerust met Nanoe™ X-technologie. Dit geavanceerde luchtzuiveringssysteem helpt bij het verwijderen van ongewenste geuren, bacteriën, pollen en virussen uit de lucht. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit in je huis verbeterd en kunnen allergieën en ademhalingsproblemen worden verminderd.

Meer weten? Vraag professioneel advies

Panasonic airco modellen

Panasonic heeft natuurlijk veel verschillende airco modellen waaruit je kan kiezen. Om de verwarring weg te halen vatten we de belangrijkste categorieën en modellen hieronder even samen!

Vloermodellen

Panasonic biedt een scala aan vloermodellen die uitstekende prestaties combineren met een elegant ontwerp. Deze modellen zijn ideaal voor ruimtes waar wand- of plafondmontage niet mogelijk is. De vloermodellen van Panasonic zorgen voor een gelijkmatige luchtstroom en efficiënte koeling of verwarming, waardoor je het hele jaar door van comfort kunt genieten.

Z UFE R32-reeks

De Z UFE R32-reeks van Panasonic airco’s is voorzien van geavanceerde nanoe™ technologie, waarmee tot 4,8 biljoen hydroxylradicalen kunnen worden geproduceerd voor een optimale luchtkwaliteit. Deze elegante modellen zijn ook relatief stil, met een minimale geluidsproductie van 20dB(A). Met de inverter+ technologie past de airco zich automatisch aan de behoeften van de ruimte aan, waardoor je kunt genieten van een efficiënte werking met minimaal geluid. Optioneel is ook WLAN beschikbaar, zodat je de airconditioning kunt bedienen met de Panasonic Comfort Cloud App.

Wandmodellen

Panasonic wandmodellen zijn veelzijdig, stijlvol en efficiënt. Ze zijn ontworpen om aan de wand te worden gemonteerd en passen perfect in elke ruimte, of het nu gaat om een slaapkamer, woonkamer of kantoor. Deze modellen bieden krachtige koeling en verwarming, terwijl ze tegelijkertijd energiezuinig zijn. 

Etherea Z R32-reeks

De Etherea Z R32-reeks is het topmodel van Panasonic airco’s. Deze reeks maakt gebruik van het milieuvriendelijke koelmiddel R32 en heeft het hoogste energielabel A+++. Met een minimale geluidsproductie van 19dB(A) en het inverter+ systeem biedt deze reeks een stille en efficiënte werking.

Daarnaast is de Etherea Z R32-reeks uitgerust met de nieuwste versie van nanoe™ X mark 2 uit 2020, waardoor je kunt genieten van uitstekende luchtkwaliteit. Met de ingebouwde WLAN-functionaliteit kun je de airco eenvoudig bedienen vanaf je smartphone of tablet.

TZ/TE of FZ super-compacte R32-reeks

De TZ/TE of FZ super-compacte R32-reeks van Panasonic airco’s is perfect voor ruimtes met beperkte ruimte. Met een breedte van slechts 779 mm en een geluidsproductie van slechts 20dB(A), kunnen deze kleine maar krachtige airco’s eenvoudig worden geïnstalleerd boven de deur of in een verloren hoek.

Ze bieden verbeterde luchtkwaliteit met een deeltjesfilter tot PM2,5 en hebben een uitstekende energie-efficiëntie met energielabels A+++/A+. Met de nieuwe Aerowings functie kun je zelfs kiezen voor een Shower Cooling effect. De TZ/TE of FZ super-compacte R32-reeks kan worden bediend via WLAN of met de stijlvolle infraroodbediening. Deze modellen kunnen koelen vanaf -20 °C en verwarmen vanaf -15 °C.

Kanaal- en casettemodellen

Voor grotere ruimtes en commerciële toepassingen heeft Panasonic kanaal- en casettemodellen beschikbaar. Kanaalmodellen worden discreet in het plafond geïnstalleerd en zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling via luchtkanalen. Casettemodellen worden in het plafond geplaatst en bieden een 360 graden luchtstroom. Beide modellen zijn ideaal voor het koelen of verwarmen van meerdere kamers in een gebouw.

Panasonic-wandmodel

Hoeveel kost een airco van Panasonic?

Bij Panasonic kunnen de kosten van een airco variëren afhankelijk van het type en het model dat je kiest. Hieronder worden de kosten en prijzen van Panasonic airco’s in 2024 besproken.

KIT-single split: pakket met buitenunit en binnenunit

Voor een Panasonic KIT-single split airco, een pakket bestaande uit een buitenunit en een binnenunit, kun je rekenen op prijzen tussen € 900 en € 1.100. Deze prijs is exclusief eventuele installatiekosten.

KIT-multi split: pakket met buitenunit en binnenunits

Als je kiest voor een Panasonic KIT-multi split airco, een pakket met meerdere binnenunits die op één buitenunit zijn aangesloten, liggen de kosten doorgaans tussen € 1.500 en € 1.800. Ook hier dienen eventuele installatiekosten apart te worden overwogen.

Ontvang advies en prijzen op maat

Ook interessant voor jou:

Is een Panasonic airco energiebesparend?

Ja, een airco van Panasonic is energiebesparend dankzij het gebruik van het inverter systeem. Dit systeem past automatisch de mate van verwarmen en koelen aan op basis van de ingestelde temperatuur, waardoor energie efficiënt wordt gebruikt. Hierdoor zorgt een Panasonic airco voor comfort in jouw ruimte met minimale energiekosten.

Kan ik verwarmen met een Panasonic airco?

Ja, een Panasonic airco kan naast koelen ook verwarmen. Dankzij het inverter systeem kan de airco de temperatuur in jouw ruimte reguleren en aanpassen aan jouw behoeften. Dit maakt de Panasonic airco een veelzijdige oplossing voor zowel koeling als verwarming, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van een comfortabel binnenklimaat.

Kan ik mijn airco regelen via een app?

Ja, veel Panasonic airco’s bieden de mogelijkheid om ze te bedienen via een speciale app. Met behulp van de Panasonic Comfort Cloud App kun je jouw airco op afstand bedienen met je smartphone of tablet. Dit geeft je de flexibiliteit om de temperatuur in jouw ruimte te regelen, zelfs als je niet thuis bent. Met de app kun je functies zoals het aanpassen van de temperatuur, het instellen van timers en het monitoren van het energieverbruik eenvoudig beheren.

Panasonic airconditioninginstallateur vinden

Het vinden van de juiste Panasonic airconditioninginstallateur voor jouw project kan een cruciale stap zijn om ervoor te zorgen dat je airco efficiënt wordt geïnstalleerd en optimaal presteert.

Om de beste installateur te vinden, kun je beginnen met het vergelijken van offertes en het lezen van klantbeoordelingen om ervoor te zorgen dat je samenwerkt met een betrouwbare professional. Wij helpen je al bij die eerste stap. Gelukkig kan je bij ons gratis offertes aanvragen en advies op maat krijgen! 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.