Hoe werkt een airco zonder buitenunit?

Airco’s zonder buitenunit, ofwel een monoblock airco, zijn ideaal wanneer je geen plaats hebt voor een buitenunit zoals op een appartement. Dit type airco maakt het mogelijk om de warmte te verplaatsen en koude lucht aan de ruimte te geven zonder buitenunit.

Deze technologie maakt gebruik van een kleine compressor, een warmtewisselaar en een ventilator om het systeem te laten werken. Maar hoe werkt een airco zonder buitenunit nu eigenlijk?

Ontvang advies van een expert

Is een airco zonder buitenunit een goed idee?

Of een airconditioning zonder buitenunit voor jou een goed idee is, hangt af van allerlei verschillende factoren. Het biedt aangename temperaturen in zowel de zomer als de winter en ventilatie het hele jaar door.

De monoblock airco heeft een compact formaat, waardoor het onzichtbaar is langs buiten. Zo kan je blijven genieten van je ongestoorde gevel. Ondanks de compactheid, werkt de airco zonder buitenunit zeer krachtig. Het blaast in een mum van tijd koele of warme lucht in je ruimte. 

airco

Hoe werkt een airco zonder buitenunit nu precies? 

In tegenstelling tot de vaste split airco’s, koelt een airco zonder buitenunit de lucht met behulp van twee muurroosters. Bij de split airco’s gebeurt dat via de twee grote onderdelen: de binnenunit en de buitenunit. Aangezien we hier niet spreken van een buitenunit gebeurt het hele koelproces in één unit

Snel en gratis offertes ontvangen?

Hoe koelt een airco zonder buitenunit de lucht?

De monoblock airco zuigt de warme lucht aan met een ventilator, waardoor de lucht kan koelen. De airco leidt de warme lucht naar de warmtewisselaar. Hierna stroomt het koelmiddel door de warmtewisselaar en neemt het de warme lucht op.

Ten slotte kan de airco de ruimte verkoelen door koude lucht in de ruimte te blazen. De airco zal de warme lucht afvoeren via twee muurroosters. Daarom is het belangrijk dat de airco zonder buitenunit tegen een buitenmuur wordt geïnstalleerd. Doordat alle onderdelen in slechts één unit zit, namelijk de binnenunit, is de vaste airco zonder buitenunit iets groter dan de split airco.

Zijn airco’s zonder buitenunit minder efficiënt?

Het effectieve stroomverbruik van een vaste airco zonder buitenunit ligt wat hoger dan bij airco’s met buitenunit. Het rendement en de efficiëntie liggen lager. Maar of de airco zonder buitenunit minder efficiënt voor jou is, hangt af van heel wat verschillende factoren.

Vele aspecten kunnen de efficiëntie van een airco zonder buitenunit beïnvloeden zoals de grootte van de ruimte, de isolatie, de buitentemperatuur en het specifieke model van de airco.

Airco zonder buitenunit versus airco met binnenunit

Net zoals de split airco is de monoblock airco zeer energiezuinig. Bovendien verloopt de plaatsing van beide toestellen zeer eenvoudig. In vergelijking met een airco met binnenunit heeft de monoblock airco wel een aantal nadelen

  • Minder vrijheid: bij een monoblock airco ben je zeer afhankelijk van de buitenmuur. Bij de split airco kan je makkelijk meerdere binnenunits op één buitenunit installeren en zo meerdere kamers koelen of verwarmen.
  • Meer geluid: aangezien alle onderdelen in één unit zitten, produceert de monoblock airco meer lawaai dan de airco met buitenunit.
  • Lager koelvermogen: monoblock airco’s zijn niet echt geschikt voor grotere ruimtes. Wens je een groter koelvermogen? Kies dan voor een alternatief.
  • Hoger verbruik: het grootste nadeel van de monoblock airco is het verbruik ervan. Het rendement en de efficiëntie ligt lager.

Is de monoblock airco de ideale oplossing voor jou? Informeer je dan zeker bij een expert voor de plaatsing en het onderhoud van je splinternieuwe airco.

Exacte prijzen zien?

Monoblock vaste airco prijs

De prijzen van een airco verschillen enorm en hangen af van allerlei factoren. Voor een monoblock airco schommelen de prijzen tussen de 1.200 en 3.000 euro per systeem inclusief de plaatsing.

Airco zonder buitenunit kopen? Verstuur je aanvraag en vergelijk gratis 1 of meerdere offertes

Ben je overtuigd van een airco zonder buitenunit voor in je woning of kantoor? Hier kan je makkelijk en snel offertes vergelijken om zo tot de beste oplossing te komen. Werk voor je project altijd samen met een vakman. Zij zijn gespecialiseerd in hun vak en je kan altijd bij hen terecht voor al je vragen en opmerkingen. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.