Fujitsu airco: wat kiezen?

Een ruimte heerlijk koel houden tijdens de zomermaanden, maar ook verwarmen in de winter? Maak kennis met Fujitsu airco! Dit kwaliteitsmerk heeft een heel ruim aanbod airco’s met of zonder warmtepomp. Lees hier meer over de verschillende modellen en prijzen.

Om het keuzeproces iets te vergemakkelijken, via onze offertepagina kom je direct in contact met meerdere airco installateurs in je buurt.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wie of wat is Fujitsu airco?

Fujitsu airco is een bekend en betrouwbaar merk dat zijn oorsprong vindt in Japan. Met jarenlange ervaring en expertise in de industrie staat Fujitsu bekend om zijn hoogwaardige airconditioningsystemen.

Is Fujitsu een goed airco merk?

Fujitsu airconditioners worden gewaardeerd om hun energie-efficiëntie. Ze maken gebruik van hoogstaande technologieën om het energieverbruik te optimaliseren, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact.

Bovendien biedt Fujitsu airco een scala aan handige functies en innovaties. Denk hierbij aan luchtfiltratie om de luchtkwaliteit te verbeteren, stille werking voor een comfortabele omgeving en slimme bedieningsmogelijkheden via mobiele apps.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Fujitsu airco modellen

Fujitsu ASYG LMC

DE Fujitsu ASYG LMC-serie staat bekend om zijn energie-efficiëntie en stille werking. Deze wandgemonteerde airconditioners zijn geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Ze bieden geavanceerde functies zoals inverter-compressoren, intelligente luchtstroomregeling en gebruiksvriendelijke bediening.

Fujitsu ABTG ATG

De Fujitsu ABTG ATG-serie omvat vloermodellen die ideaal zijn voor het conditioneren van ruimtes met beperkte wandruimte. Deze modellen bieden een combinatie van verwarming en koeling, waardoor ze het hele jaar door bruikbaar zijn.

Fujitsu AGYG AOG

De Fujitsu AGYG AOG-serie vertegenwoordigt de plafond- en cassette-eenheden van Fujitsu. Deze modellen zijn ontworpen om discreet in het plafond te worden geïntegreerd en zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling in de ruimte. Ze bieden krachtige koeling en verwarming met stille werking en gebruiksgemak.

Fujitsu ASHG AOG

De Fujitsu ASHG AOG-serie omvat de kanaliseerbare airconditioners van Fujitsu. Deze modellen zijn ideaal voor toepassing in meerdere ruimtes via een kanalensysteem. Ze bieden flexibiliteit bij het plaatsen van de luchtuitlaten en zijn geschikt voor grote ruimtes.

Fujitsu

Fujitsu airco prijs 2024

Over het algemeen valt Fujitsu in het hogere prijssegment, vanwege de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten.

Hieronder vind je enkele populaire Fujitsu single-split airco’s met hun gemiddelde prijs, exclusief btw en installatiekosten:

 • Fujitsu  ASYG09KMTA/KMTA Wandmodel (2,5 kW): circa € 1.000.
 • Fujitsu ARXG12KLLAP/KBTB Kanaalmodel (3,5 kW) : circa € 2.000.
 • Fujitsu ABYG18KRTA Plafond onderbouwmodel (5,2 kW): circa € 2.600.

Wil je een Fujitsu multisplit airco kopen om meerdere binnenunits aan één buitenunit te koppelen? De buitenunit en de binnenunits kun je bij dit merk apart bestellen.

De prijzen voor Fujitsu binnenunits starten vanaf € 350 voor een wandmodel en € 800 voor een kanaalmodel.

Airco kiezen

Bij het kiezen van een Fujitsu airconditioner zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Het vermogen van de airco is een belangrijke factor, aangegeven in watt of kilowatt. Je kan zelf het ideale vermogen berekenen, maar het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een airco specialist.

Voor de binnenunit van de airco kun je kiezen uit verschillende modellen. Plafond- en inbouwmodellen vallen minder op, maar zijn mogelijk niet geschikt voor elke ruimte. Een wandmodel daarentegen kan vrijwel overal worden geplaatst en is eenvoudig te monteren.

De bediening van Fujitsu airco’s gebeurt meestal via een afstandsbediening, maar je kan ook kiezen voor een slimme wifi-connectie in de unit. Hiermee kun je het apparaat comfortabel en nauwkeurig bedienen via een app op je smartphone of tablet.

Daarnaast kun je andere airconditioning-opties afstemmen op je wensen en budget. Er zijn modellen die extra stil werken of eco-modellen die zeer energiezuinig zijn.

Sommige Fujitsu warmtepomp airco’s zijn bovendien uitgerust met een luchtzuiveringssysteem, dat zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de lucht kan verwijderen.

Vind een airco installateur

Fujitsu airco onderhoud

 • Reinig de filters: de filters van je airconditioner kunnen na verloop van tijd verstopt raken met stof en vuil, waardoor de luchtstroom belemmerd wordt. Gebruik een stofzuiger of spoel ze af met water en laat ze volledig drogen voordat je ze terugplaatst.
 • Houd de buitenunit schoon: als je een splitsysteem hebt, zorg er dan voor dat de buitenunit vrij is van vuil, stof en vegetatie. Verwijder eventuele bladeren of takken die zich rond de unit hebben opgehoopt. 
 • Controleer de condensafvoer: de condensafvoer van je airco kan verstopt raken door ophoping van vuil of algen. Controleer regelmatig of de afvoer vrij is en gebruik indien nodig een reinigingsoplossing om verstoppingen te verwijderen.
 • Laat periodiek onderhoud uitvoeren: naast het zelf uitvoeren van onderhoud, is het ook raadzaam om periodiek een professionele onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.
Fujitsu

Ook interessant voor jou: 

Hoe zet ik mijn Fujitsu airco op verwarmen?

 • Schakel de airconditioner in en selecteer de verwarmingsmodus via de afstandsbediening of het bedieningspaneel
 • Stel vervolgens de gewenste temperatuur in a.d.h.v. de temperatuurinstellingen om de gewenste temperatuur in te stellen voor je verwarmingssysteem.
 • Controleer eventueel de ventilatorsnelheid. Hogere snelheden verspreiden de warme lucht sneller, terwijl lagere snelheden een rustiger verwarmingsproces bieden.
 • Pas nadien de richting van de luchtstroom aan zodat deze comfortabel en gelijkmatig door de kamer wordt verdeeld en laat de airco zijn werk doen.

Waarom kiezen voor een warmtepomp van Fujitsu?

Fujitsu biedt warmtepompen die een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing zijn voor verwarming en koeling. Door gebruik te maken van natuurlijke warmtebronnen dragen Fujitsu warmtepompen bij aan een verminderde impact op het milieu.

Fujitsu warmtepompen bieden zowel verwarming als koeling, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van een comfortabel binnenklimaat. Bovendien integreren ze geavanceerde technologieën in hun warmtepompen, zoals omkeerbare cycli en intelligente besturingssystemen, voor een optimale prestatie en gebruiksgemak. 

Kan ik mijn airconditioningsysteem regelen met een app?

Ja, met de Fujitsu Airco Control-app kun je je airconditioner eenvoudig bedienen via je smartphone. Zo kan je onder andere tijdsprogramma’s instellen, je energieverbruik bewaken en je app integreren met smart home-systemen.

Fujitsu airco kopen: vergelijk service en prijzen

Het is vaak voordeliger om je airco rechtstreeks via je Fujitsu installateur te kopen. Fujitsu heeft namelijk verdeelcentra in de meeste steden, waardoor de installateurs aantrekkelijke kortingen van de fabrikant ontvangen. Deze kortingen kunnen volledig of gedeeltelijk aan de klant worden doorgegeven. 

Wacht niet langer en vraag via onze offertepagina snel meerdere offertes aan om te vergelijken welke installateur de beste prijs biedt voor jouw toekomstige Fujitsu airco.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.