Vind een airco installateur in Antwerpen

De installatie van een airco vraagt wat meer vaardigheid dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukenapparaten. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een bekwame airco plaatser uit Antwerpen. Lees verder hoe je prijsvoorstellen van specialisten in de regio van Antwerpen efficiënt kan vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Antwerpen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Antwerpen?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Antwerpen doet meer voor je dan alleen maar het plaatsen van het toestel. De klus begint eigenlijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor type airconditioner en welk vermogen het beste voor de kamer is.
  • In het prijsvoorstel van de installateur in Antwerpen worden een aantal series airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of serie wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kan je via de monteur kopen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt bekwaam gemonteerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het toestel.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een installateur van airco’s in Antwerpen. In België mogen alleen gecertificeerde vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installatie airco in Antwerpen

Voor een bescheiden split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (btw en plaatsing inbegrepen). Voor een grotere airco met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de offerte van monteurs in Antwerpen vind je doorgaans een duidelijke specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioning laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan plaatsingskosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Antwerpen die voor het plaatsen een uurtarief gebruiken, variërend van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioner

Wist je dat het plaatsen van een airco in je woonst veel voordelen heeft? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/woning te koelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste beestjes zoals muggen tijdens de nacht of dag voorkomen.

Ook zal de airconditioning bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je huis. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je woonst, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woning altijd optimaal blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woonst niet alleen verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en biedt een meerwaarde aan je huis. Hiernaast gebeurt het plaatsen van een airconditioning zeer snel en is het een goede investering voor je woonst. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Zo kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een nazicht krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

De laatste troef die airco’s bieden is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor de plaatsing van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met de volgende 4 tips kun je prijsoffertes in Antwerpen beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airconditioning
  • Kijk naar het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco installateur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airco

Sommige specialisten in en rond Antwerpen plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante prijsofferte een airco van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van prijsoffertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco monteurs in Antwerpen berekenen vooraf het vermogen van de airco dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als het vermogen van de airco in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij opteren voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airco met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat eerder stuk.

Erkende airco installateur in Antwerpen

De installatie van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Selecteer daarom een erkend installateur van airco’s uit Antwerpen die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Antwerpen

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Antwerpen. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Antwerpen

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Antwerpen

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk prijsvoorstellen van meerdere airco installateurs uit de buurt van Antwerpen. Probeer je wensen zo duidelijk mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw noden tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde installateurs van airco’s in Antwerpen kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsoffertes

Van zodra je de offertes van verschillende installateurs van airco’s in Antwerpen hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airconditioner. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk eveneens de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur uit Antwerpen. Als je nog vragen hebt over de airco en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste bedrijven in en rond Antwerpen zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek geplaatst en deskundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.