Goedkope airco: slimme investering of niet?

Het kopen van een goedkope airco kan een slimme investering zijn, vooral tijdens warme zomermaanden. Het zorgt voor verkoeling en comfort in je huis zonder de noodzaak van een dure vaste airconditioninginstallatie.

Bij het kiezen van een goedkope airco zijn er echter enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we de aandachtspunten bij het kopen van een goedkope airco en geven we je een overzicht van waar je op moet letten.

Ontvang gratis advies van een airco-expert

Waarop letten bij het kopen van een goedkope airco?

Bij het kopen van een goedkope airco zijn er enkele belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden:

  1. Koelvermogen: zorg ervoor dat de airco voldoende koelvermogen heeft voor de grootte van de ruimte waarin je hem wilt gebruiken.
  2. Energie-efficiëntie: kies een airco met een hoog energielabel om energie te besparen en kosten te verlagen.
  3. Geluidsniveau: let op het geluidsniveau van de airco, vooral als je hem in de slaapkamer wilt gebruiken.
  4. Installatie en onderhoud: controleer of de installatie eenvoudig is en of er gemakkelijk onderhoud kan worden uitgevoerd.
goedkope airco

Hoe goedkope airco’s vergelijken?

1. Type

Bij het kopen van een goedkope airco is het belangrijk om op het type te letten. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, zoals mobiele airco’s, split-units en raammodellen. Houd rekening met de grootte en mobiliteit bij het maken van je keuze.

2. Verbruik

Een ander belangrijk aspect is het energieverbruik van de goedkope airco. Hoewel je misschien op zoek bent naar een betaalbare optie, is het essentieel om ook naar het energielabel te kijken. Een energiezuinige airco kan je op de lange termijn geld besparen op je energierekening. Let op het energielabel en zoek naar een airco met een hoog rendement en een laag energieverbruik.

3. Vermogen

Het vermogen van de airco is een cruciale factor bij het kiezen van een goedkope optie. Het vermogen wordt gemeten in BTU (British Thermal Units) of kW (kilowatt). Het is belangrijk om het juiste vermogen te kiezen dat past bij de grootte van de ruimte die je wilt koelen. Een te kleine airco zal de ruimte niet voldoende kunnen koelen, terwijl een te grote airco onnodig energie verbruikt.

4. Merk

Bij het kopen van een goedkope airco is het merk ook belangrijk. Bekende merken hebben vaak een goede reputatie en betrouwbare producten. Lees reviews en ervaringen van andere gebruikers om de kwaliteit te beoordelen. Onderzoek en vergelijk verschillende merken voordat je een keuze maakt.

Ontvang direct prijzen op maat

Welke airco is de goedkoopste? 

Mobiele airco

Een mobiele airco is doorgaans de goedkoopste optie voor airconditioning. Ze zijn betaalbaar, draagbaar en vereisen geen ingrijpende installatie. Hoewel ze mogelijk minder koelcapaciteit hebben, bieden ze nog steeds verkoeling en comfort tegen een lagere prijs.

Wat is de goedkoopste A-merk airco? 

De Trotec PAC 2010 S is de goedkoopste A-merk mobiele airco. Ondanks de lage prijs biedt het betrouwbare prestaties en efficiënte koeling. Het is een populaire keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatieve en betaalbare airco-oplossing.

Wat zijn B-merken airco?

B-merken airco’s zijn minder bekende merken, maar bieden vaak een iets lagere prijs dan A-merken. Hoewel ze mogelijk minder beschikbaar zijn en minder opties bieden, kunnen ze toch een betaalbare en betrouwbare keuze zijn voor wie op zoek is naar een goedkopere airco.

airco met verwarmingsfunctie

Is een airco installeren goedkoop?

Het installeren van een airco is maatwerk, waardoor de prijs kan variëren. Factoren zoals de complexiteit van de installatie, benodigde materialen en eventuele bijkomende aanpassingen aan de ruimte kunnen de kosten beïnvloeden. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende installateurs en rekening te houden met hun expertise en ervaring om een beter beeld te krijgen van de kosten en mogelijkheden.

Vraag gerust extra advies aan een expert

Budget airco met verwarming

Airco’s met verwarming zijn vaak minder gangbaar, maar er zijn budgetvriendelijke opties beschikbaar. Het is raadzaam om te zoeken naar airco’s met een geïntegreerde warmtepomp, die zowel kunnen koelen als verwarmen. Deze kunnen een kosteneffectieve oplossing zijn voor het regelen van de temperatuur in je huis, vooral in mildere klimaten.

Hoe kan ik goedkoop een airco plaatsen? Bespaartips

1. Verkoop oude airco

Als je al een airco hebt, kun je overwegen deze te verkopen om wat geld terug te verdienen en de kosten van een nieuwe installatie te verlagen.

2. Ruimte rondom airco vrijmaken

Zorg ervoor dat de ruimte waar de airco wordt geïnstalleerd vrij is van obstakels, zodat de installateur minder tijd en moeite hoeft te besteden aan het creëren van voldoende ruimte.

3. Kwantum korting

Vraag bij installateurs naar mogelijke kortingen bij de aanschaf en installatie van meerdere airco’s, bijvoorbeeld voor verschillende kamers in je huis.

goedkope airco plaatsen

Zijn er in 2024 aanbiedingen voor airco’s?

In sommige gevallen kun je online aanbiedingen vinden voor airco’s, vooral tijdens speciale promotieperiodes of uitverkoopevenementen. Het is echter belangrijk om advies in te winnen bij een specialist voordat je een aankoop doet, zodat je zeker weet dat de airco aan je specifieke behoeften voldoet en van goede kwaliteit is. Een specialist kan je ook helpen bij het vinden van eventuele lopende aanbiedingen en kortingen die beschikbaar zijn in 2024.

Op zoek naar een goede airco voor je huis? Verstuur je aanvraag en vergelijk gratis offertes

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes voor een airco-installatie en krijg advies over betaalbare opties. Door offertes te vergelijken, kun je prijzen en diensten van verschillende installateurs vergelijken, wat de beste oplossing voor jouw situatie oplevert. Profiteer van advies op maat voor goedkope airco’s en maak een weloverwogen keuze.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.