Airco installeren: airco installateurs in Vlaams-Brabant

Wil je een airco plaatsen? Sukkel je met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Vlaams-Brabant vind je makkelijk met enkele simpele trucs. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Vlaams-Brabant

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Vlaams-Brabant: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser in Vlaams-Brabant is niet min. Bij een airco installeren komt immers heel wat kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit ophangen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Daarna dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioning afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dat is geen karwei die in enkele minuten geklaard is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus beter over aan een gecertificeerde installateur van airco’s uit Vlaams-Brabant!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airco zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De installatie is in dat geval heel ingewikkeld en vereist daarom heel wat vakkennis. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten uitvoeren.

Houd er daarnaast rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het onderhoud steeds gebeurt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installatie airco in Vlaams-Brabant?

Het plaatsen van een airconditioning komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Dat is de prijs voor de plaatsing van een split airco systeem. Wil je een multi split airconditioning laten installeren? Dan kost dat je ongeveer € 650. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer rond de 500 euro aan plaatsingskosten.

De plaatsingskosten variëren naargelang hoe bekwaam de airco plaatser is en de grootte van de opdracht. Soms hanteert de installateur een tarief per uur, maar vaak is het tevens een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op ongeveer 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Vlaams-Brabant snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wilt zijn wat airco installeren je zal kosten, is het slim om op voorhand een offerte door meerdere vakmannen in en rond Vlaams-Brabant te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van diverse airco plaatsers onderling, om zo eenvoudig de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco plaatsers in Vlaams-Brabant beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airconditioning je wil kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker wat voor merk je wil kiezen? Vraag dan bij de verschillende plaatsers in Vlaams-Brabant meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Erkende airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco installateur in Vlaams-Brabant die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Zo vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco toestel

Voor je de geschikte airco monteur in Vlaams-Brabant kunt vinden, is het interessant om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco toestel. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten uitvoeren door verschillende monteurs. Door het advies van verschillende specialisten te vergelijken, kies je nadien makkelijk een airco die voldoet aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Let erop dat de dimensionering van de airco correct verloopt. Een airconditioner met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het ook sneller stuk. Om die reden is het van belang dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur in Vlaams-Brabant!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Vlaams-Brabant: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere zaken waar je best op let bij het zoeken van een airco installateur in Vlaams-Brabant. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar prijsoffertes

Prijsoffertes aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco installateur in Vlaams-Brabant kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van diverse monteurs in en rond Vlaams-Brabant.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsofferte. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om de benodigde capaciteit van je aircotoestel te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en prijsoffertes van meerdere vakmannen in Vlaams-Brabant met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airconditioning wilt kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan welk toestel de beste mogelijkheden biedt die jij zoekt, alsook of het design van het toestel bij je woonst past, hoe je het wilt bedienen, enzovoort.

Laat vervolgens prijsvoorstellen opstellen bij verschillende installateurs in Vlaams-Brabant en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur uit Vlaams-Brabant gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je enkel nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.