Airco huren: prijs en voordelen

Als je een airco wil huren, is het belangrijk om de verschillende prijzen en voordelen te vergelijken. Er zijn verschillende soorten airco’s beschikbaar, van kleinere modellen die geschikt zijn voor een kleiner oppervlak, tot grote modellen die geschikt zijn voor meerdere ruimtes. Een airco huren kan een grote investering zijn, maar het heeft ook veel voordelen. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende prijzen en voordelen van het huren van een airco.

Vraag hier gratis offertes aan

Kan ik een airco huren?

Ja, het is zeker mogelijk om airco’s te huren in België. Er zijn verschillende bedrijven die deze service aanbieden en je kunt gemakkelijk een airco huren voor een bepaalde periode. Of je nu een tijdelijke oplossing nodig hebt voor een evenement of een langere termijn wilt huren voor je kantoor, er zijn opties beschikbaar die aan je behoeften voldoen.

airco huren prijzen

Prijs airco huren

De prijs van het huren van een airco kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele kosten en prijzen die je kunt verwachten:

 1. Huurprijs: de huurprijs kan variëren op basis van de duur van de huurperiode. Bedrijven bieden vaak dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse tarieven aan. Het is belangrijk om de tarieven te vergelijken en een huurperiode te kiezen die past bij je behoeften en budget.
 2. Installatiekosten: voor vaste airco’s kunnen er installatiekosten in rekening worden gebracht. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de locatie.
 3. Transportkosten: als je een mobiele airco huurt, kunnen er transportkosten van toepassing zijn. Deze kosten dekken de levering en ophaling van de airco op de gewenste locatie.
 4. Onderhoudskosten: sommige verhuurbedrijven kunnen ook onderhoudskosten in rekening brengen. Dit omvat het schoonmaken en controleren van de airco om ervoor te zorgen dat deze goed werkt tijdens de huurperiode.

Ontvang direct prijzen op maat

Mobiele airco

Een mobiele airco is een draagbare eenheid die je gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Het is een populaire keuze voor huurders of voor mensen die geen permanente installatie willen. Mobiele airco’s zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen ingrijpende aanpassingen aan de ruimte.

Bij het huren van een mobiele airco variëren de kosten meestal tussen € 50 en € 150 per week, afhankelijk van het vermogen en de functies van de airco.

Vaste airco

Een vaste airco, ook wel bekend als een split airco, wordt permanent geïnstalleerd in een ruimte. Het bestaat uit een binnenunit en een buitenunit die met elkaar zijn verbonden. Vaste airco’s bieden een efficiëntere koeling en kunnen meer vermogen leveren dan mobiele airco’s. Ze zijn ideaal voor huiseigenaren of bedrijven die een permanente koeloplossing nodig hebben.

Bij het huren van een vaste airco variëren de kosten meestal tussen € 200 en € 500 per maand, afhankelijk van het vermogen en de complexiteit van de installatie.

Kosten airco huren versus kopen

Voor veel mensen is het huren van een airco een aantrekkelijke optie, vooral als ze geen groot budget hebben om er zelf een te kopen. Door een airco te huren, kun je toch genieten van een koeler huis en een betere nachtrust tijdens warme periodes zoals hittegolven.

Bovendien zijn de kosten voor onderhoud en reparaties al gedekt in de huurprijs, wat je extra gemoedsrust geeft. Het huren van een airco is een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor iedereen die op zoek is naar tijdelijke verkoeling zonder de financiële verplichtingen van het bezitten van een airco.

Waarom airco tijdelijk huren? 

Het tijdelijk huren van een airco biedt verschillende voordelen voor huiseigenaren en bedrijven. Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen om een airco tijdelijk te huren:

 1. Flexibiliteit: een gehuurde airco geeft je de vrijheid om alleen te koelen wanneer nodig. Ideaal tijdens warme zomermaanden of speciale gelegenheden. Je kunt verschillende toestellen voor een bepaalde periode huren en daarna zonder verplichtingen retourneren.
 2. Kostenbesparing: het huren van een airco kan kosteneffectiever zijn dan het kopen ervan, vooral als je het slechts voor een beperkte tijd nodig hebt. Je vermijdt de hoge initiële kosten van het kopen van een airco en betaalt alleen voor de huurperiode. Dit maakt het een betaalbare optie, vooral voor tijdelijke behoeften.
 3. Geen onderhoud en opslag: bij het huren van een airco hoef je geen zorgen te maken over onderhoud en opslag. Het verhuurbedrijf verzorgt het onderhoud en eventuele reparaties van de toestellen. Na de huurperiode kun je de airco eenvoudig teruggeven.
 4. Uitproberen van modellen: door een airco tijdelijk te huren, kun je verschillende toestellen en merken uitproberen voordat je besluit er een te kopen. Dit stelt je in staat om de prestaties en functies van verschillende airco’s te vergelijken en de beste keuze te maken op basis van je specifieke behoeften.
airco huren

Voordelen airco leasen

Naast het tijdelijk huren van een airco, kun je ook overwegen om een airco te leasen. Het leasen van een airco biedt specifieke voordelen, zoals:

 • Financiële flexibiliteit: leasing van een airco stelt je in staat om maandelijkse betalingen te doen in plaats van een grote som in één keer uit te geven. Dit is vooral handig als je je budget wilt spreiden.
 • Inbegrepen onderhoud en reparaties: leaseovereenkomsten omvatten vaak het onderhoud en de reparaties van de airco. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten voor onderhoud en eventuele storingen.
 • Mogelijkheid tot upgraden: met een leaseovereenkomst kun je na verloop van tijd mogelijk upgraden naar een nieuwere airco met geavanceerdere functies en energiebesparende technologieën.

Het leasen van een airco kan voordelig zijn voor diegenen die een langdurige koeloplossing nodig hebben zonder de initiële kosten en verantwoordelijkheden van het bezitten ervan.

Waar huur ik airco’s?

Je kunt airco’s huren op verschillende plaatsen, zoals gespecialiseerde verhuurbedrijven, leveranciers van koeltechniek en online verhuurplatforms. Het is raadzaam om een specialist te raadplegen voor advies op maat en om de juiste airco te kiezen die voldoet aan jouw behoeften.

Ontvang gratis advies van een airco-expert

Conclusie: airco huren of kopen?

Bij de beslissing of je een airco moet huren of kopen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Het kopen van een airco heeft voordelen zoals een langetermijninvestering, volledig eigendom en de mogelijkheid tot aanpassingen. Aan de andere kant brengt het kopen hoge initiële kosten, onderhoudsverantwoordelijkheden en de mogelijkheid van technologische veroudering met zich mee.

Het huren van een airco biedt daarentegen flexibiliteit, kostenbesparing op korte termijn en het gemak van geen onderhouds- en opslagzorgen. Het nadeel is dat je geen eigendom hebt en beperkte aanpassingsmogelijkheden hebt.

Bij het nemen van de beslissing is het belangrijk om je eigen situatie, behoeften en budget zorgvuldig te overwegen. Beide opties hebben hun voordelen en nadelen, dus kies degene die het beste past bij jouw specifieke omstandigheden.

airco aansluiten op ventilatiesysteem

Meer weten? Vraag professioneel advies aan airco installateurs

Wil je meer informatie over het huren van een airco en advies op maat? Neem dan contact op met airco installateurs. Hier kun je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen en prijzen vergelijken. Het loont de moeite om verschillende installateurs te vergelijken.

Professioneel advies helpt je bij het kiezen van de juiste airco voor jouw situatie. Ze houden rekening met factoren zoals ruimtegrootte en energie-efficiëntie. Vertrouw op hun expertise voor de beste oplossing. Neem vandaag nog contact op en informeer jezelf beter.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.