LG airco: modellen, prijs en installatie

LG airco is een populair en gewild merk op het gebied van airconditioners. Met een breed scala aan modellen, prijzen en installatieopties biedt LG airco voor ieder wat wils. Of je nu een kleine airco nodig hebt voor een kantoor of een grote airco voor een woonkamer, LG heeft diverse opties om aan jouw behoeften te voldoen. In dit artikel worden de verschillende LG airco modellen, prijzen en installatieopties besproken.

Ben je op zoek naar airco installateur van LG? Vind direct een vakman in je buurt via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvan prijzen op maat

Wie of wat is LG airco?

LG airco

LG airco is het merk van LG Corporation, een Zuid-Koreaanse multinational. Het biedt geavanceerde, energie-efficiënte systemen met inverter-compressoren en stijlvolle ontwerpen. LG airco staat bekend om zijn lage geluidsniveau, waardoor het comfortabel is in verschillende omgevingen. Het merk geniet wereldwijde erkenning en een goede reputatie in de industrie voor elektronica en huishoudelijke apparaten.

Is LG een goede airco merk?

Ja, LG wordt beschouwd als een top aircomerk. Het Koreaanse merk staat bekend om zijn geavanceerde technologie, betrouwbaarheid en stijlvolle ontwerpen. LG airco levert een breed scala aan oplossingen voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden. Met functies zoals inverter-compressoren voor energie-efficiëntie en een laag geluidsniveau van vaak slechts 19 dB, wordt LG airco algemeen geprezen als een hoogwaardig merk in de airconditioningindustrie.

Vraag gerust extra advies aan een expert

LG airco prijs

De kosten van LG airco’s variëren, afhankelijk van het gekozen model. Voor de LG split unit airco’s kun je verwachten dat de prijzen liggen tussen € 700 en € 1.800.

Als je geïnteresseerd bent in een LG Multi split unit, moet je rekening houden met kosten tussen € 1.000 en € 2.500. Voor het LG wandmodel liggen de prijzen doorgaans tussen € 550 en € 1.300, terwijl mobiele LG airco’s variëren van € 400 tot € 900. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het plannen van je investering in LG airco’s. Houd er ook rekening mee dat de uiteindelijke prijs kan variëren op basis van factoren zoals installatiekosten en eventuele extra functies die je wilt toevoegen.

Welke factoren spelen een rol?

Bij het bepalen van de kosten van LG airco’s zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Naast het selecteren van het juiste type airco, zoals een split unit, multi split unit, wandmodel of mobiele airco, spelen ook het koelvermogen, de oppervlakte van de te koelen ruimte, het aantal personen in het huishouden en de installatiekosten een rol.

Indien je kiest voor professionele installatie, kunnen de arbeidskosten variëren afhankelijk van het type LG airco en de ervaring van de installateur.

LG airco

Waarom kiezen voor een airco van LG?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een airco van LG. LG biedt geavanceerde technologie, betrouwbaarheid, stijlvolle ontwerpen, energie-efficiëntie en een wereldwijde reputatie als topmerk in de airconditioningindustrie.

Voordelen 

Een LG airco biedt diverse voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken.

Allereerst kan een LG airco snel de gewenste koeling, verwarming en ventilatie in een ruimte bieden. Daarnaast werken LG airco’s op een stille manier, wat het comfort verhoogt. Ze zijn ook energiezuinig met een energielabel van A+++, waardoor ze kostenbesparend zijn. De airco’s leveren een krachtige luchtstroom en hebben handige functies zoals een automatisch reinigingsprogramma, verschillende draaifuncties en blaasrichtingen. Bovendien kunnen LG airco’s verbonden worden met wifi, waardoor ze op afstand bediend kunnen worden.

Nadelen

Een nadeel van LG airco’s is dat ze regelmatig onderhoud vereisen. Om de optimale werking te behouden, is periodiek onderhoud nodig, wat extra tijd en kosten met zich mee kan brengen.

Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes

Airco modellen

LG richt zich hoofdzakelijk op het produceren van airco’s met een aparte buitenunit. De LG split-unit en multisplit airco modellen bieden zowel koeling als verwarming en maken gebruik van Dual Inverter Compressor-technologie. Dit innovatieve systeem zorgt voor een soepelere werking van de compressor, wat resulteert in een lager energieverbruik en minder geluid. Daarnaast maakt LG gebruik van geavanceerde technologie om het geluidsniveau van de ventilator in de binnenunit zo laag mogelijk te houden.

Momenteel biedt LG zes verschillende series aan: LG Prestige, LG Standaard Plus, LG Deluxe, LG Dualcool (met luchtreiniger), LG Artcool Mirror en LG Artcool Gallery. Elk van deze series heeft zijn eigen extra functies, bedieningsmogelijkheden en unieke designkenmerken. De prijs van het airco toestel varieert afhankelijk van de gekozen serie en de bijbehorende opties.

LG airco’s kiezen

Voor het vinden van de juiste LG airco’s is het raadzaam om advies te vragen aan een installateur. Deze expert helpt bij het bepalen van het geschikte koel- en verwarmingsvermogen en beantwoordt vragen over bijvoorbeeld het gebruik van een multisplit of monosplit systeem.

LG biedt diverse modellen aan, zoals de Prestige, Standaard Plus met wifi-bediening, Dualcool met luchtzuiveringssysteem en de kunstzinnige Art Gallery airco met aanpasbare binnenunit.

LG

Ook interessant voor jou:

Kan LG airco ook verwarmen?

Ja, LG airco’s kunnen naast koelen ook verwarmen. Ze zijn uitgerust met functies voor zowel koeling als verwarming, waardoor ze het hele jaar door comfort bieden.

Wat is de beste LG airco?

Het bepalen van de beste LG airco’s hangt af van jouw specifieke behoeften en situatie. Het is raadzaam om advies te vragen aan een specialist om de juiste keuze te maken op basis van factoren zoals de grootte van de ruimte, gewenste functies en energie-efficiëntie.

Welke LG airco kopen in 2024?

In 2023 biedt LG verschillende airco’s aan, zoals de Prestige, Standaard Plus, Deluxe, Dualcool, Artcool Mirror en Artcool Gallery. Het is belangrijk om de functies, bediening en design van elk model te vergelijken om de beste keuze te maken die aansluit bij jouw behoeften en budget.

Hoeveel geluid maakt een LG airco?

LG airco’s staan bekend om hun stille werking. Het geluidsniveau van LG airco’s varieert, maar veel modellen hebben een geluidsniveau van 19 dB of lager. Dit zorgt voor een comfortabele en ongestoorde omgeving.

Airco installatie: vind een installateur in je buurt

Wil je LG airco’s laten installeren? Maak gebruik van onderstaand formulier om gratis offertes aan te vragen en advies te krijgen van professionele installateurs bij jou in de buurt. Vergelijk verschillende installateurs om de beste prijs en kwaliteit te vinden. Advies op maat in verband met LG airco’s zorgt ervoor dat je de ideale oplossing krijgt voor jouw specifieke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.