Airco zonder afvoerslang: prijs, soorten en alternatieven

Beschik je over airconditioning in huis of op kantoor? Dat is superhandig, niet? Het zorgt voor een aangenaam leefklimaat op warme dagen. Maar de afvoerslang die je uit het raam moet plaatsen, is vaak een lastige bijkomstigheid. Gelukkig bestaat er ook een airco zonder afvoerslang. In dit artikel ontdek je de verschillende opties en prijzen van dit type airco toestellen.

Wil je bijkomende professioneel advies van een airco installateur? Vraag info, tips en prijzen aan vakmannen in jouw regio via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Airco zonder afvoerslang, kan dat?

airco zonder afvoerslang

De meeste airco’s zijn uitgerust met een afvoerslang. Toch is het zeker mogelijk om een model te vinden zonder afvoerbuis. Deze toestellen zijn vaak goedkoper. Maar we moeten hier toch zeker de kanttekening maken dat het geen echte airco’s zijn omdat ze de ruimte niet echt koeler maken maar vooral een effect hebben om de gevoelstemperatuur. Vandaar dat ze vaak luchtkoelers of aircoolers worden genoemd. Om een airco te zijn moet er wel degelijk lucht afgevoerd worden.

Er bestaan diverse soorten airco’s zonder afvoerslang waaruit je kan kiezen. In dit artikel ontdek je de verschillende opties. Maar, waarom zou je eigenlijk voor een airco zonder afvoerslang kiezen? Om diverse redenen!

Het toestel is bijvoorbeeld  heel handig als je hooikoorts hebt. Het langdurig openzetten van een raam kan in dat geval soms een allergische reactie veroorzaken. Dat probleem heb je niet met dit soort airconditioner.

Vaak moet je voor toestellen met afvoerbuis het raam openzetten, vooral dan mobiele airco’s. Bij slechte weercondities is dat zeker niet altijd een pretje. Voor airco’s zonder afvoerslang hoef je je alvast minder zorgen te maken over het feit dat het kan binnen regenen of niet.

Hoe werkt een airco?

Een mobiele airco zonder afvoerslang werkt net iets anders dan een airco met slang. Het toestel laat de warme lucht namelijk verdampen in plaats van het af te voeren (naar een buitenunit). De lucht wordt tegen de filter aangeblazen die op voorhand met water wordt gevuld. Het resultaat daarvan is dat jij geniet van een fris briesje zonder er al te veel voor te moeten betalen.

Het nadeel van een airco zonder afvoerslang is echter dat het soms net iets minder efficiënt is qua koelcapaciteit.

Prijs airco zonder afvoerslang

Een airco zonder afvoerslang kan je al hebben voor 300 euro. Het hangt er natuurlijk vanaf welk model je kiest. Als je kiest voor een split unit airco zal je bijvoorbeeld heel wat meer betalen. De prijs hiervoor is gemiddeld 1.750 euro. Daarbij moet wel rekening gehouden worden dat dit type airconditioning veel minder verbruikt en het je dus na verloop van tijd heel wat goedkoper uitkomt.

Ontvang tot 5 gratis offertes op maat

Soorten airco zonder afvoerslang

Wanneer je graag een airco zonder afvoerbuis wil kopen, zijn er een aantal opties. Kom hieronder te weten wat voor jou het beste airco toestel is.

Split-unit airco

split airco zonder afvoerslang

Eén van de mogelijkheden is een mobiele split-unit airco. Het bestaat uit een compacte binnenunit en een losse buitenunit met ventilator. Daartussen zit er een dunne leiding die je makkelijk door een klein gat in de muur kan krijgen.

Mobiele split-unit airco

Een mobiele airco is meestal van een slang voorzien. Toch is er tegenwoordig een model dat zonder slang werkt: de Evolar EVO-ES9000. Het toestel beschikt over heel wat extra’s. Hieronder vind je meer informatie over deze airconditioner.

Andere mobiele split-unit airco’s beschikken wel over een afvoerleiding, maar deze is meestal erg dun. Het nadeel is dat een mobiele split-unit airco moeilijk te vinden is. Het grote voordeel is dan weer dat je het eenvoudig van de ene naar de andere ruimte verplaatst.

Evolar EVO-ES9000

De Evolar EVO-ES9000 is een mobiele airco zonder afvoerslang. Het toestel heeft een watertank van 37 liter. In de tank wordt het water gekoeld tot -6 graden Celsius. Wanneer het toestel de warme lucht gekoeld heeft, wordt het opnieuw de kamer ingeblazen.

Eén keer per seizoen moet het water ververst worden. Voor de rest hoef je er niet echt naar om te kijken! Het toestel kan daarnaast de ruimte verwarmen. Een handig extraatje, want dat betekent dat je in elk seizoen van een optimaal leefklimaat binnenshuis geniet.

Het regelt bovendien de luchtvochtigheid in huis. Dat biedt een aantal interessante voordelen voor de gezondheid van jou en je huisgenoten.

luchtkoeler

Monoblock airco zonder buitenunit

Een monoblock airco zonder buitenunit is een andere optie. Het is een vaste airco waarbij de warmte meteen aan de andere kant van de muur naar buiten wordt afgevoerd. Er komt dus geen echte afvoerslang bij kijken die ruimte in beslag neemt.

Alternatieven voor airco zonder afvoerbuis

Wil je liever toch geen airco zonder slang kopen? Dan zijn er nog een aantal alternatieven. Zo is er de luchtkoeler, de luchtbevochtiger en de ventilator. Welke optie is voor jou de beste?

Vraag advies aan een airco installateur

Luchtkoeler

Een luchtkoeler werkt op basis van koud water. Dat water zorgt ervoor dat de lucht die erlangs komt wordt afgekoeld. Het is niet de meest efficiënte manier om je huis te verkoelen, maar het grote voordeel is wel dat dit apparaat erg voordelig is.

Als je dus met een klein budget zit, is het een uitstekend alternatief voor een airco zonder afvoerslang.

Luchtbevochtiger

De tweede optie is een luchtbevochtiger. Dit toestel dient voornamelijk om droge lucht te bevochtigen. Hierdoor voelt het frisser aan in huis. Een luchtbevochtiger zorgt echter niet voor heel veel temperatuurverschil. Het is wel een goede oplossing als je een laag budget hebt en de luchtkwaliteit in huis wil verbeteren.

luchtbevochtiger

Ventilator

De ventilator is een goed alternatief voor airconditioning. Het leuke is dat het verkrijgbaar is in vele uitvoeringen. Je kan het toestel eigenlijk helemaal niet vergelijken met een airco, omdat het de lucht enkel verplaatst en dus niet verkoelt. Toch zal de ruimte zo’n 3 graden kouder aanvoelen bij gebruik. Het is dan ook vooral een goede tussenoplossing of ideaal om te gebruiken in combinatie met één van de andere, bovenstaande alternatieven.

Airco zonder afvoerslang kopen: vraag deskundig advies en prijzen

Wil je graag een airco zonder slang kopen? Dan is het een goed idee om je op voorhand te informeren bij de verschillende aanbieders. Informatie inwinnen is belangrijk, omdat je er zo zeker van bent dat je geen verkeerde keuze maakt.

Daarnaast is het een slimme zet om offertes te laten opstellen door meerdere airco installateurs. Op die manier krijg je een beter overzicht op de prijs en de waaier van opties. Ook kan je er zo makkelijk de goedkoopste uitkiezen. Of het aircotoestel dat het meest geschikt is in jouw situatie.

Offertes laten opstellen is bovendien helemaal niet moeilijk. Je kan het snel en eenvoudig via onderstaand offerteformulier. Het loont alvast de moeite, want je kan door meerdere prijsvoorstellen te vergelijken tot maar liefst 40 % besparen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2. Heeft u een voorkeur van airco model?

3. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.