Mitsubishi airco: modellen en prijs

De airco toestellen van Mitsubishi staan bekend om hun innovatieve technologie, efficiëntie en duurzaamheid. Bovendien voorziet het merk de airco binnenunits altijd van een fraai en modern design. Niet voor niets betekent Mitsubishi ’drie diamanten’ in het Japans. In dit artikel bespreken we uitgebreid het Mitsubishi airco-assortiment.

Wil je airco installateurs voor een Mitsubishi airco in je buurt vinden? Stel al je vragen via het offerteformulier en ontvang tot 5 gratis offertes.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Wie of wat is Mitsubishi airco?

mitsubishi airco

Mitsubishi Electric geeft zelf vol trots aan wereldleider te zijn op het vlak van airconditioningsystemen. Dat is niet eenvoudig te controleren. Wat wel vaststaat is dat het Japanse merk tot de allergrootste spelers behoort, in omzet en qua technologie.

Mitsubishi airco’s worden in België al decennialang verkocht door lokale officiële vertegenwoordigers. Sinds 2010 heeft het merk ook een eigen vestiging in ons land, Mitsubishi Electric België.

Een uitgebreid netwerk van gecertificeerde Mitsubishi airco installateurs zorgt ervoor dat de units met de juiste kennis worden geplaatst en een optimaal onderhoud krijgen op regelmatige basis.

Mitsubishi airco prijs

Voor een single-split Mitsubishi airco (1 buitenunit met 1 binnenunit) starten de prijzen vanaf € 900 (excl. btw en installatie). Wil je thuis multisplit airconditioning (1 buitenunit met 2 of meer binnenunits)? Je bestelt de buitenunit en de binnenunits afzonderlijk.

  • Een buitenunit met een vermogen van 5 kW kost bijvoorbeeld zo’n € 1.500 (excl. btw en installatie).
  • Wandmodel binnenunits koop je vanaf € 450 per unit, vloerunits vanaf € 600 en inbouwunits voor het plafond (ofwel cassette-units) vanaf € 800.

Mitsubishi Electric België heeft momenteel geen airco’s zonder buitenunit (monoblock) en mobiele airco’s in het assortiment.

De kostprijs voor een Mitsubishi split airco ligt gemiddeld hoger dan voor andere airco merken zoals Daikin, Dyson of LG. Omdat de modellen vol grensverleggende technologie zitten. Functies als 3D i-see Sensor (detecteert personen in de kamer), Plasma Quad Plus (plasma filter tegen bacteriën, allergenen en virussen) en MelCloud app besturing (bediening via smartphone of tablet) zijn standaard.

Ook wordt er gebruik gemaakt van uitmuntende energiebesparende en geluiddempende technologieën.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Mitsubishi airco modellen

mitsubishi airco modellen

Voor woningen, kleine kantoren en praktijken biedt Mitsubishi de serie M warmtepompen. Deze airco’s zorgen voor een efficiënte koeling en verwarming, en werken fluisterstil. De binnenunits bestaan in diverse soorten en ontwerpen:

  • Premium design wandunits (SERIE M // MSZ-EF): Met keuze uit 6 vermogensklassen (koelvermogen tot 5,0 kW en verwarmingsvermogen tot 5,8 kW) vind je voor praktisch elke ruimte de juiste Mitsubishi premium airco. Wit, zilver en zwart zijn de kleurvarianten voor de wandunit.
  • Compact wandunits (Serie M // MSZ-AP): Dankzij de compacte afmetingen sluit de binnenunit naadloos aan op elk interieur. Mitsubishi compact airco’s zijn verkrijgbaar met een koelvermogen vanaf 1,5 kW.
  • Diamond wandunits (Serie M // MSZ-LN): Dit type wandunit kan je in 4 exclusieve kleurvarianten bestellen: Natural White, Pearl White, Ruby Red en Onyx Black. Zo sluit je Mitsubishi diamond airco stijlvol aan op je muren en meubels.
  • Vloerunits (Serie M // MFZ-KT): Mitsubishi vloerunits zijn bijzonder geschikt voor ruimtes die regelmatig koeling en verwarming nodig hebben. Ze kunnen staand, aan de wand en ingebouwd worden geplaatst.
  • 1-weg cassette units (Serie M // MLZ-KP): Voor deze Mitsubishi inbouwunits is er zelfs in het laagste verlaagde plafond nog voldoende ruimte.

Airco kiezen

Je kiest het vermogen van je Mitsubishi airco in functie van het volume van de ruimte die je wil koelen en/of verwarmen. Het aantal ramen, de manier van isoleren en het gemiddeld aantal personen speelt ook een rol. Als je een te licht of een te zwaar toestel koopt, zal de airco niet optimaal presteren of teveel energie verbruiken en bijgevolg sneller verslijten.

Het is handiger om eerst een vermogensberekening door een airco installateur te laten uitvoeren. Het ontwerp en de speciale functies van je Mitsubishi warmtepomp airco bepaal je uiteraard zelf.

Met een Premium design model heb je al een elegante unit aan de wand, maar als je een serieus stijlstatement wil maken is een Diamond wandunit het antwoord. Compacte wandunits van Mitsubishi zijn maar 76 cm breed en kunnen zelfs boven een deuropening worden gemonteerd.

Wil je super stille koeling en verwarming in de slaapkamer? De binnenunits met speciale nachtmodus verlagen de reeds stille werking van Mitsubishi airco’s met nog eens 3 decibel.

mitsubishi buitenunit

Vind een airco installateur in je buurt

Een Mitsubishi Airco kan je in diverse webwinkels kopen. Toch is het vaak beter om je airco via een installateur te bestellen. Allereerst ontvang je gratis advies over het juiste vermogen voor je ruimte(s). Ook betaal je meestal een lagere prijs voor de units, omdat de installateur ze direct bij de de fabrikant inkoopt.

De kosten voor het installeren en vullen van de airco liggen eveneens lager door het totaalpakket dat een gecertificeerde monteur je aanbiedt. Vraag snel en eenvoudig offertes aan bij meerdere Mitsubishi airco installateurs in je buurt via onderstaand formulier.

Leg de prijsoffertes naast elkaar en kies zo de voordeligste vakman om je Mitsubishi airco te laten plaatsen in je woning, kantoor of praktijk.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2. Heeft u een voorkeur van airco model?

3. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.