Panasonic airco: modellen, installateurs en prijzen

Panasonic is een van de wereldleiders op vlak van airconditioning en verwarming. Maar wat zou jij nodig hebben? Hier kan je alles vinden van de verschillende modellen en hun prijzen. Doe een gratis offerte en laat je prijs voor een airco van Panasonic bepalen bij een installateur.

Ontvangen een gratis offerte voor jouw airco van Panasonic

Waarom kiezen voor Panasonic airconditioning?

Panasonic is één van de wereldleiders op vlak van koeling en verwarming van zowel particuliere als professionele doeleinden. Ben jij op zoek naar een airconditioningsysteem voor jouw eigen woning of bedrijf dan kan je bij Panasonic waarschijnlijk je gading wel vinden.

Efficiëntie

Panasonic staat garant voor efficiëntie. Ze leggen al jarenlang de focus en toewijding aan milieu voor en zijn een kei in het realiseren van energiebesparingen. Ze behalen keer op keer uitzonderlijke resultaten.

Zo werken ze bij de nieuwe modellen met het R32 gas als koelmiddel. Omwille van de Europese regelgeving CE 517/2014 is het vanwege milieuredenen verplicht om gefluoreerde gassen (F-gassen) zoals R410A te vervangen. Hiervoor geldt een overgangsperiode die loopt van 2017 tot 2030. Hoewel het ultimatum nog even weg is, zijn ze er bij Panasonic al volop mee bezig geweest.

Ervaring

Met 50 jaar ervaring en een internationale afzetmarkt (wel 120 landen) kun je Panasonic rekenen tot één van de wereldleiders op vlak van airconditioning en verwarming. 

Garantie

Panasonic biedt 5 jaar garantie op outdoor unit compressors. Zo staan zij garant voor kwaliteitsverzekering. 

Nanoe™ X, technologie met de voordelen van hydroxylradicalen

Panasonic Airco

Met nanoe™ X heeft Panasonic airconditioning tot een nieuw niveau gebracht. Ze zijn in 2003 gestart met deze technologie en hebben dit afgelopen twee decennia verder geoptimaliseerd. Met deze technologie krijg je het hoogste comfort met een onderhoudsarm systeem en beperkte energiekosten. 

Deze technologie maakt gebruik van OH-radicalen, hydroxylradicalen. Dit is het natuurlijke afweersysteem van de lucht. Deze deeltjes zijn enorm klein (kleiner dan stoomdeeltjes) en dringen dus overal door. Deze deeltjes zetten zich vast op onzuiverheden in de lucht en neutraliseren ze. Denk hierbij aan geurtjes, rook, allergenen en bacteriën en virussen. Maar ze hydrateren ook je huid en haar.
De natuurlijke OH-radicalen hebben een levensduur van ongeveer één seconde maar de kunstmatige, uit titanium vervaardigde versie, heeft een levensduur tot wel 10 minuten en de recentste modellen produceren zo’n 9,5 biljoen deeltjes per seconde. Zo kan u het hele jaar door genieten van gezonde lucht om in te leven, alsof je buiten leeft.

Panasonic airco modellen

Je wil een Panasonic airconditioning aanschaffen maar weet niet goed wat geschikt is voor jou? Zo goed als alle modellen van Panasonic maken gebruik van R32. Met R32 koudemiddel heb je een milieuvriendelijk gas: krachtig en efficiënt. Door toedoen van de Europese regelgeving CE 517/2014 is het vanwege milieuredenen verplicht om gefluoreerde gassen (F-gassen) zoals R410A te vervangen. Hiervoor geldt een overgangsperiode die loopt van 2017 tot 2030.
Een ingebouwde WLAN met spraakbesturing door de Comfort Cloud-app is compatibel met Alexa en Google Home. Dit kan echter per land verschillen. Zo kan je jouw airconditioning altijd en overal bedienen via je smartphone of tablet.
Hier kan je een overzicht vinden van de modellen die er zijn. Meer info over verschillende aircomodellen kan je hier vinden.

Z UFE R32-reeks (vloer) nanoe™ X mark 1 inverter+ A+++ 19 dB(A) min. Koel = -10°C & min. Warm = -15°C ingebouwde WLAN
Etherea Z R32-reeks (wand) nanoe™ X mark inverter+ A+++ 19 dB(A) min. Koel = -10°C & min. Warm = -15°C ingebouwde WLAN
TZ/TE of FZ super-compacte R32-reeks PM2,5 filter inverter A+++/A+ 20 dB(A) min. Koel = -20°C & min. Warm = -15°C (optionele) WLAN

Bovenstaande modellen zijn allemaal binnenunits die als singlesplit of als multisplit gebruikt kunnen worden. Dit is afhankelijk van je buitenunit.

Vloermodellen

Vloermodellen zorgen voor een verkoeling van de ruimte vanuit de onderkant van de ruimte. Je plaatst een vloermodellen beneden aan de wand en deze blaast de verkoelende (of verwarmende) lucht over de vloer de ruimte in. 

Z UFE R32-reeks

Panasonic airco

Deze reeks beschikt over de twee versie van nanoe™ uit 2016 en kan tot 4,8 biljoen hydroxylradicalen produceren. Verder is dit elegante model relatief stil met een minimale luidheid van 20dB(A). Door de inverter+ zal deze zich automatisch aanpassen aan de huidige noden van je ruimte. Zo ben je altijd zeker van een optimaal rendement met zo min mogelijk lawaai. Je kan bij deze reeks ook opteren voor WLAN waardoor je jouw aircondition kan besturen met de Panasonic Comfort Cloud App.

Wandmodellen

Wandmodellen zijn veelal de goedkoopste optie voor airconditioning en worden bovenaan de muur bevestigd. Ze blazen de verkoelende lucht van bovenaf doorheen de ruimte.

Etherea Z R32-reeks

Panasonic airco

Het topmodel van Panasonic is de Etherea-reeks. Een milieuvriendelijk gas (R32) werkt als koelmiddel en krijgt daarom ook het hoogste energielabel A+++. De Etherea-reeks is uitsterst stil met 19dB(A) en inverter+-systeem. Maar bovenal komt deze reeks met de nieuwste versie van nanoe™ X mark 2 uit 2020. Op die manier heb je een uitstekende luchtkwaliteit terwijl je dat kan regelen vanaf je smartphone of tablet met de ingebouwde WLAN.
De Etherea Z R32-reeks is functioneel vanaf een minimale temperatuur van -10°C om te koelen en -15°C om te kunnen verwarmen.

TZ/TE of FZ super-compacte R32-reeks

Panasonic airco

Deze reeksen zijn ultra-compact met een breedte van slecht 779mm en een luidheid van slecht 20dB(A). Zo kan je deze kleine maar krachtige airco eenvoudig boven je deur installeren of in een verloren hoek. Ze hebben een verbeterde luchtkwaliteit door het filtersysteem voor deeltjes tot PM2,5 (stof, pollen, vuil, rook en vloeistofdruppels). Ook op energievlak scoren deze reeksen uitstekend (A+++/A+).
Door de nieuwe Aerowings is het zelfs mogelijk om voor een Shower Cooling effect te kiezen. Hierbij blaast de airco koele lucht tegen het plafond die dan langzaam naar beneden zakt. Je kan deze modellen bediening via de al dan niet optionele WLAN of via de stijlvolle infraroodbediening.
De koelfunctie is operationeel vanaf -20°C en kan verwarmen vanaf een minimale temperatuur van -15°C. 

Kanaal- en casettemodellen

Hoewel deze minder populair zijn bij particulieren kan je ook altijd opteren voor kanaal- en casette modellen. Deze worden geïnstalleerd in het plafond en werken via een iets ander systeem dan bovenstaande modellen.

Hoeveel kost een airco van Panasonic?

Panasonic staat garant voor een breed scala aan modellen en uitvoeringen en het is dus moeilijk er een precieze prijs op te plakken. Maar je kan rekenen dat je voor splitunits zo’n € 1000 per stuk betaald.
Voor de plaatsing van airco betaal je gemiddeld € 750.

Hier kan je meer info vinden over de algemene prijzen.

KIT-single split: pakket met buitenunit en binnenunit

Voor een Panasonic KIT betaal je gemiddeld € 1500 à € 1800, incl. BTW. De goedkoopste pakketten kan je vinden voor minder dan € 1000 euro, incl. BTW en je kan gaan tot topmodellen van € 3000, incl. BTW. Dit is allemaal afhankelijk van je wensen. 

KIT-multi split: pakket met buitenunit en binnenunits

Voor een multi split buitenunit betaal je al snel om-en-bij de € 1500 per stuk en per binnenunit reken je dan zo’n € 800, incl. BTW

Panasonic airconditioninginstallateur vinden

Het installeren van airco is geen eenvoudige karwei. Veel aircosystemen moeten geplaatst worden door een koeltechnisch STEK installateur. Bovendien kan je bij een foutieve installatie rendement verliezen. Kies er daarom altijd voor om uw vaste airco te laten installeren door een ervaren vakman. Jouw installateur biedt meestal ook aanbiedingen aan voor zowel de airco als voor het volgende onderhoud.

Tot slot willen wij u erop wijzen dat u op onze website gratis en vrijblijvend offertes kunt aanvragen bij erkende airco-specialisten in heel België. Zo kunt u prijzen vergelijken en de juiste vakman voor uw project vinden. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.