Airco installeren: airco installateurs in Blankenberge

Wil je een airco plaatsen? Ondervind je problemen met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Blankenberge vind je snel en eenvoudig met enkele simpele trucs. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Blankenberge

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Blankenberge: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco installateur uit Blankenberge is niet min. Bij het plaatsen van een airco komt namelijk veel kijken. Eerst moet de airco installateur de binnenunit bevestigen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airco afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dit is geen job die in enkele minuten geklaard is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus beter over aan een gecertificeerde installateur van airco’s uit Blankenberge!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airco zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aan te raden. De installatie is in dat geval heel complex en vereist daarom heel wat kunde. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten uitvoeren.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het onderhoud steeds gebeurt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Blankenberge?

Het plaatsen van een airconditioning komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je hiervoor 400 euro. Deze prijs is voor de installatie van een split airconditioning systeem. Wil je een multisplit airco laten installeren? Dan kost dit je circa 650 euro. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer ongeveer 500 euro aan plaatsingskosten.

De plaatsingskosten hangen af van hoe bekwaam de airco plaatser is en de grootte van de opdracht. Soms hanteert de installateur een uurtarief, maar meestal is het tevens een vaste som. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Blankenberge snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wil zijn wat de installatie van een airco je zal kosten, is het slim om op voorhand een offerte door verschillende vakmannen in en rond Blankenberge te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van verschillende airco installateurs onderling, om zo makkelijk de goedkoopste uit te kiezen. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsoffertes, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee hoort te houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco installateurs uit Blankenberge beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wilt kopen, is het verstandig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker van welk merk je wil kiezen? Vraag dan bij de diverse installateurs uit Blankenberge meer info over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Gecertificeerde airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een erkende airco installateur in Blankenberge die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Zo vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voor je de geschikte airco installateur in Blankenberge kan vinden, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het airco toestel. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten opstellen door verschillende monteurs. Door het advies van verschillende experts te vergelijken, kies je nadien makkelijk een airco die beantwoord aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioner correct verloopt. Een airco met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het ook makkelijker stuk. Daarom is het belangrijk dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Blankenberge!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Blankenberge: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het zoeken van een airco plaatser in Blankenberge. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar prijsoffertes

Prijsoffertes aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco installateur uit Blankenberge kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende installateurs in en rond Blankenberge.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsofferte. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsvoorstel aanvragen is belangrijk, maar vergeet ook niet om het benodigde vermogen van je airco apparaat te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en offertes van meerdere vakmannen in Blankenberge onderling vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airco wil kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan welk toestel de beste opties heeft die jij nodig hebt, maar ook of het ontwerp van het toestel bij je woning aansluit, hoe je het wil bedienen, enzovoort.

Laat vervolgens prijsoffertes opstellen bij diverse installateurs in Blankenberge en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur in Blankenberge gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Daarna dien je enkel nog je akkoord te geven en de monteur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.