Airco installeren: airco installateurs in Ieper

Wil je een airco plaatsen? Sukkel je met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser uit Ieper vind je makkelijk met enkele simpele trucs. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Ieper

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Ieper: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco plaatser in Ieper is niet min. Bij een airco installeren komt namelijk heel wat kijken. Eerst moet de airco plaatser de binnenunit ophangen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Daarna dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dat is geen job die in enkele minuten klaar is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus best over aan een gecertificeerde airco plaatser uit Ieper!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airco zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aan te raden. De installatie is in dat geval heel complex en vraagt daarom heel wat kunde. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten verrichten.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het nazicht steeds uitgevoerd wordt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost plaatsing airco in Ieper?

Het installeren van een airconditioning komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Deze prijs is voor de plaatsing van een split airconditioning systeem. Wil je een multi split airco laten plaatsen? Dan kost dat je circa € 650. Voor een airco zonder buitenunit betaal je dan weer ongeveer € 500 aan plaatsingskosten.

De installatiekosten hangen af van hoe kundig de airco plaatser is en de grootte van het project. Soms hanteert de plaatser een uurtarief, maar meestal is het ook een vaste som. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Ieper snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wilt zijn wat het plaatsen van een airco je gaat kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsvoorstel door meerdere vakmannen in en rond Ieper te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van diverse airco plaatsers onderling, om zo makkelijk de goedkoopste uit te kiezen. Het verschil in prijs loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee hoort te houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco plaatsers uit Ieper beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airco je wil kopen, is het handig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de verschillende plaatsers uit Ieper meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Erkende airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco plaatser in Ieper die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco apparaat

Voor je de geschikte airco installateur in Ieper kan vinden, is het interessant om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco toestel. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten uitvoeren door verscheidene monteurs. Door het advies van diverse specialisten te vergelijken, kies je nadien makkelijk een airco die voldoet aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioner correct gebeurt. Een airconditioner met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het bovendien sneller kapot. Om die reden is het belangrijk dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur uit Ieper!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Ieper: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het uitzoeken van een airco installateur in Ieper. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar offertes

Offertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco installateur in Ieper kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van diverse installateurs in en rond Ieper.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij het aanvragen van een prijsvoorstel. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet ook niet om de benodigde capaciteit van je airco apparaat te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en offertes van diverse vakmannen in Ieper met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsoffertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wil kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan welk toestel de beste opties biedt die jij zoekt, maar ook of het design van het toestel bij je huis past, hoe je het wilt bedienen, enzovoort.

Laat daarna prijsoffertes opstellen bij diverse installateurs in Ieper en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur in Ieper gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je alleen nog je akkoord te geven en de monteur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.