Airco installeren: airco installateurs in Menen

Wil je een installeren? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Menen vind je makkelijk met enkele eenvoudige tips. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Menen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Menen: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco plaatser uit Menen is niet min. Bij een airco installeren komt immers heel wat kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit ophangen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Nadien dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airco afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dat is geen job die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus best over aan een gecertificeerde installateur van airco’s in Menen!

airco installateur verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dit echter niet aangeraden. De installatie is in dat geval erg ingewikkeld en vereist daarom heel wat kunde. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten uitvoeren.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het nazicht steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Menen?

Het plaatsen van een airco komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je hiervoor 400 euro. Dat is de prijs voor het installeren van een split airco systeem. Wil je een multi split airconditioner laten installeren? Dan kost dat je circa 650 euro. Voor een airco zonder buitenunit betaal je dan weer ongeveer 500 euro aan installatiekosten.

De plaatsingskosten variëren naargelang hoe bekwaam de airco plaatser is en de grootte van de opdracht. In sommige gevallen hanteert de plaatser een tarief per uur, maar vaker nog is het tevens een vaste som. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op circa 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Menen snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wilt zijn wat airco installeren je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsvoorstel door verschillende vakmannen in en rond Menen te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van verschillende airco installateurs met elkaar, om zo gemakkelijk de goedkoopste te selecteren. Het verschil in prijs loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee hoort te houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco installateurs in Menen beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airconditioning je wil kopen, is het handig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker wat voor merk je moet kiezen? Vraag dan bij de verschillende installateurs uit Menen meer informatie over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Gecertificeerde airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco installateur in Menen die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Zo vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco toestel

Voordat je de juiste airco monteur in Menen kan vinden, is het belangrijk om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco apparaat. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten uitvoeren door diverse installateurs. Door het advies van diverse specialisten te vergelijken, kies je vervolgens gemakkelijk een airco die beantwoord aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioning correct verloopt. Een airconditioner met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens sneller kapot. Daarom is het van belang dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur uit Menen!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Menen: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het uitzoeken van een airco installateur in Menen. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Prijsvoorstellen aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco installateur in Menen kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van diverse installateurs in en rond Menen.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij de aanvraag van een offerte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet tevens niet om het benodigde vermogen van je aircotoestel te laten berekenen. Installateurs doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en prijsoffertes van diverse vakmannen uit Menen met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airco wil kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan welk toestel de beste opties heeft die jij nodig hebt, alsook of het ontwerp van het toestel bij je woonst aansluit, hoe je het wilt bedienen, etcetera.

Laat vervolgens prijsvoorstellen opstellen bij meerdere monteurs uit Menen en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur in Menen gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je alleen nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.