Airco installeren: airco installateurs in Izegem

Wil je een installeren? Sukkel je met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur uit Izegem vind je makkelijk met enkele eenvoudige tips. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Izegem

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Izegem: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco installateur in Izegem is niet min. Bij een airco installeren komt namelijk veel kijken. Eerst moet de airco plaatser de binnenunit bevestigen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dat is geen klus die in enkele minuten geklaard is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus beter over aan een gecertificeerde airco plaatser in Izegem!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aan te raden. De plaatsing is in dat geval erg complex en vraagt daarom heel wat vakkennis. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten uitvoeren.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het onderhoud steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost plaatsing airco in Izegem?

Het installeren van een airconditioning komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Deze prijs is voor het installeren van een split airconditioning systeem. Wil je een multisplit airco laten plaatsen? Dan kost dat je rond de 650 euro. Voor een airco zonder buitenunit betaal je dan weer circa € 500 aan installatiekosten.

De plaatsingskosten hangen af van hoe ervaren de airco monteur is en de grootte van het project. In sommige gevallen hanteert de installateur een uurtarief, maar vaker nog is het eveneens een vaste som. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op zo’n 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Izegem makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wil zijn wat airco installeren je gaat kosten, is het verstandig om op voorhand een offerte door verschillende vakmannen in en rond Izegem te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van diverse airco installateurs met elkaar, om zo eenvoudig de goedkoopste uit te kiezen. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco installateurs in Izegem beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airconditioning je wilt kopen, is het verstandig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de diverse installateurs in Izegem meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Erkende airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een gecertificeerde airco plaatser in Izegem die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voordat je de juiste airco monteur in Izegem kunt vinden, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het airco apparaat. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten opstellen door verscheidene monteurs. Door het advies van diverse experts te vergelijken, kies je vervolgens gemakkelijk een airconditioner die voldoet aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct gebeurt. Een airconditioner met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het ook sneller stuk. Om die reden is het van belang dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur uit Izegem!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Izegem: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het uitzoeken van een airco installateur in Izegem. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Offertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco monteur uit Izegem kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere installateurs in en rond Izegem.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij het aanvragen van een offerte. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om het benodigde vermogen van je airco apparaat te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en prijsoffertes van verschillende vakmannen in Izegem onderling vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wil kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan welk toestel de beste opties biedt die jij nodig hebt, alsook of het design van het apparaat bij je woning aansluit, hoe je het wilt bedienen, etcetera.

Laat daarna prijsvoorstellen opstellen bij diverse monteurs in Izegem en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur uit Izegem gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je enkel nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.