Airco installeren: airco installateurs in Kortrijk

Wil je een installeren? Ondervind je problemen met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Kortrijk vind je makkelijk met enkele eenvoudige tips. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Kortrijk

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Kortrijk: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser in Kortrijk is niet min. Bij het plaatsen van een airco komt immers veel kijken. Eerst moet de airco installateur de binnenunit ophangen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Daarna dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airco afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dat is geen job die in enkele minuten geklaard is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus beter over aan een gecertificeerde airco plaatser uit Kortrijk!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dit echter niet aan te raden. De installatie is in dat geval heel ingewikkeld en vereist daarom heel wat kunde. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten uitvoeren.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het onderhoud steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Kortrijk?

Het plaatsen van een airconditioning komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je hiervoor € 400. Deze prijs is voor het installeren van een split airconditioning systeem. Wil je een multisplit airconditioning laten installeren? Dan kost dit je rond de 650 euro. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer rond de € 500 aan plaatsingskosten.

De installatiekosten variëren naargelang hoe kundig de airco monteur is en de grootte van de opdracht. In sommige gevallen hanteert de plaatser een uurtarief, maar meestal is het ook een vaste som. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op ongeveer 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Kortrijk snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wilt zijn wat airco installeren je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een offerte door meerdere vakmannen in en rond Kortrijk te laten opstellen.

Vergelijk de offertes van diverse airco plaatsers met elkaar, om zo gemakkelijk de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco installateurs in Kortrijk beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airco je wilt kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de verschillende plaatsers in Kortrijk meer informatie over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Erkende airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een erkende airco plaatser in Kortrijk die over de juiste certificaten beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voordat je de juiste airco installateur in Kortrijk kan vinden, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het airco toestel. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten maken door verschillende installateurs. Door het advies van diverse experts te vergelijken, kies je daarna makkelijk een airconditioner die voldoet aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioner correct verloopt. Een airconditioner met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens sneller kapot. Daarom is het van belang dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur uit Kortrijk!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Kortrijk: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere aandachtspunten waar je best op let bij het zoeken van een airco installateur in Kortrijk. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar offertes

Offertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco monteur in Kortrijk kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende installateurs in en rond Kortrijk.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij het aanvragen van een prijsvoorstel. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om de benodigde capaciteit van je airco apparaat te laten berekenen. Installateurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en offertes van diverse vakmannen in Kortrijk met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsoffertes en geef je akkoord

Als je een airco wilt kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan welk toestel de beste mogelijkheden biedt die jij nodig hebt, alsook of het design van het toestel bij je huis past, hoe je het wilt bedienen, enzovoort.

Laat daarna prijsoffertes opstellen bij meerdere monteurs uit Kortrijk en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur uit Kortrijk gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Daarna dien je alleen nog je akkoord te geven en de plaatser komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.