Airco installeren: airco installateurs in Waregem

Wil je een installeren? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur in Waregem vind je snel en eenvoudig aan de hand van enkele simpele trucs. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Waregem

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Waregem: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco installateur in Waregem is niet min. Bij een airco installeren komt immers heel wat kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit ophangen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airco afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dat is geen job die in enkele minuten klaar is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus best over aan een erkende airco plaatser in Waregem!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airco zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aan te raden. De installatie is in dat geval erg ingewikkeld en vraagt daarom heel wat kunde. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten verrichten.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het onderhoud steeds uitgevoerd wordt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Waregem?

Het plaatsen van een airco komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je hiervoor 400 euro. Dat is de prijs voor het installeren van een split airconditioning systeem. Wil je een multi-split airco laten plaatsen? Dan kost dit je rond de € 650. Voor een airconditioner zonder buitenunit betaal je dan weer rond de 500 euro aan plaatsingskosten.

De plaatsingskosten variëren naargelang hoe kundig de airco installateur is en de grootte van het project. In sommige gevallen hanteert de monteur een uurtarief, maar vaker nog is het tevens een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Waregem makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wilt zijn wat airco installeren je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door verschillende vakmannen in en rond Waregem te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van verschillende airco plaatsers met elkaar, om zo gemakkelijk de goedkoopste te selecteren. Het verschil in prijs loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee hoort te houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco installateurs uit Waregem beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airco je wilt kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de verschillende installateurs uit Waregem meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Erkende airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco plaatser in Waregem die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Zo vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco apparaat

Voordat je de juiste airco monteur in Waregem kan vinden, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het airco toestel. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten maken door verschillende plaatsers. Door het advies van diverse experts te vergelijken, kies je vervolgens eenvoudig een airco die voldoet aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct gebeurt. Een airconditioning met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens makkelijker kapot. Daarom is het van belang dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur in Waregem!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Waregem: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere zaken waar je best op let bij het zoeken van een airco installateur in Waregem. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Prijsoffertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco monteur uit Waregem kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere monteurs in en rond Waregem.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij het aanvragen van een prijsofferte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken eenvoudiger!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om het benodigde vermogen van je aircotoestel te laten berekenen. Installateurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en prijsoffertes van verschillende vakmannen in Waregem onderling vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airconditioning wil kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan welk toestel de beste opties heeft die jij nodig hebt, maar ook of het ontwerp van het apparaat bij je woning aansluit, hoe je het wil bedienen, enzovoort.

Laat daarna prijsoffertes opstellen bij meerdere monteurs in Waregem en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur in Waregem gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je alleen nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.