Airco installeren: airco installateurs in Tielt

Wil je een airco plaatsen? Sukkel je met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco installateur uit Tielt vind je makkelijk aan de hand van enkele simpele trucs. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Tielt

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Tielt: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco installateur in Tielt is niet min. Bij een airco installeren komt immers heel wat kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit ophangen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dat is geen klus die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus best over aan een erkende installateur van airco’s in Tielt!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airco zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dit echter niet aan te raden. De installatie is in dat geval heel ingewikkeld en vraagt daarom heel wat kunde. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten verrichten.

Houd er daarnaast rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het nazicht steeds uitgevoerd wordt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost installatie airco in Tielt?

Het plaatsen van een airco komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Deze prijs is voor de plaatsing van een split airco systeem. Wil je een multi-split airco laten plaatsen? Dan kost dat je rond de € 650. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer ongeveer 500 euro aan plaatsingskosten.

De installatiekosten hangen af van hoe bekwaam de airco installateur is en de grootte van het project. In sommige gevallen hanteert de installateur een tarief per uur, maar vaak is het ook een vast bedrag. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op zo’n € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Tielt makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wil zijn wat airco installeren je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een offerte door meerdere vakmannen in en rond Tielt te laten opstellen.

Vergelijk de offertes van verschillende airco plaatsers met elkaar, om zo gemakkelijk de goedkoopste uit te kiezen. Het prijsverschil loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee hoort te houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco plaatsers uit Tielt beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wilt kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker wat voor merk je wil kiezen? Vraag dan bij de meerdere installateurs uit Tielt meer informatie over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Erkende airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco plaatser in Tielt die over de juiste certificaten beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco toestel

Voor je de juiste airco installateur in Tielt kan vinden, is het interessant om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco apparaat. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten opstellen door verscheidene monteurs. Door het advies van diverse experts te vergelijken, kies je daarna makkelijk een airco die voldoet aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct verloopt. Een airco met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het ook makkelijker kapot. Daarom is het van belang dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Tielt!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Tielt: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere zaken waar je best op let bij het zoeken van een airco plaatser in Tielt. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Offertes aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco plaatser uit Tielt kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende installateurs in en rond Tielt.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsvoorstel. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken eenvoudiger!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet tevens niet om het benodigde vermogen van je airco apparaat te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en offertes van meerdere vakmannen uit Tielt met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wilt kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan welk toestel de beste opties heeft die jij nodig hebt, maar ook of het ontwerp van het toestel bij je huis past, hoe je het wilt bedienen, etcetera.

Laat daarna offertes opstellen bij meerdere monteurs in Tielt en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur uit Tielt gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je enkel nog je akkoord te geven en de plaatser komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.