Airco installeren: airco installateurs in Roeselare

Wil je een airco plaatsen? Sukkel je met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur in Roeselare vind je snel en eenvoudig aan de hand van enkele simpele trucs. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Roeselare

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Roeselare: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco plaatser in Roeselare is niet min. Bij het plaatsen van een airco komt namelijk veel kijken. Eerst moet de airco installateur de binnenunit ophangen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Nadien dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dat is geen karwei die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus beter over aan een erkende airco plaatser uit Roeselare!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioning zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De installatie is in dat geval erg ingewikkeld en vraagt daarom heel wat kunde. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten verrichten.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het onderhoud steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost plaatsing airco in Roeselare?

Het installeren van een airco komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Dat is de prijs voor de installatie van een split airco installatie. Wil je een multi-split airconditioning laten installeren? Dan kost dat je rond de 650 euro. Voor een airco zonder buitenunit betaal je dan weer ongeveer 500 euro aan plaatsingskosten.

De installatiekosten hangen af van hoe bekwaam de airco installateur is en de grootte van de opdracht. In sommige gevallen hanteert de plaatser een tarief per uur, maar vaker nog is het eveneens een vaste som. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op ongeveer € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Roeselare snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wil zijn wat de plaatsing van een airco je zal kosten, is het slim om op voorhand een prijsofferte door meerdere vakmannen in en rond Roeselare te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van verschillende airco plaatsers met elkaar, om zo eenvoudig de goedkoopste te selecteren. Het verschil in prijs durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco installateurs in Roeselare beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wilt kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je wil kiezen? Vraag dan bij de meerdere plaatsers uit Roeselare meer info over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Erkende airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een gecertificeerde airco plaatser in Roeselare die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco toestel

Voor je de juiste airco monteur in Roeselare kan vinden, is het belangrijk om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco apparaat. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten opstellen door verschillende installateurs. Door het advies van diverse experts te vergelijken, kies je nadien makkelijk een airco die beantwoord aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct gebeurt. Een airco met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens sneller kapot. Om die reden is het van belang dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur in Roeselare!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Roeselare: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het uitzoeken van een airco plaatser in Roeselare. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar offertes

Prijsvoorstellen aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco monteur in Roeselare kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van diverse installateurs in en rond Roeselare.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij de aanvraag van een offerte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet tevens niet om het benodigde vermogen van je airco apparaat te laten berekenen. Installateurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en prijsoffertes van meerdere vakmannen in Roeselare onderling vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airconditioning wilt kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan wat voor toestel de beste opties heeft die jij nodig hebt, alsook of het ontwerp van het apparaat bij je woonst past, hoe je het wil bedienen, etcetera.

Laat daarna prijsvoorstellen opstellen bij meerdere monteurs in Roeselare en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur in Roeselare gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je enkel nog je akkoord te geven en de plaatser komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.