Airco installeren: airco installateurs in Wevelgem

Wil je een installeren? Sukkel je met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco installateur uit Wevelgem vind je snel en eenvoudig aan de hand van enkele eenvoudige trucs. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Wevelgem

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Wevelgem: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser in Wevelgem is niet min. Bij het plaatsen van een airco komt immers heel wat kijken. Eerst moet de airco plaatser de binnenunit ophangen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dit is geen karwei die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus beter over aan een gecertificeerde installateur van airco’s in Wevelgem!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airco zelf te installeren als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dit echter niet aan te raden. De installatie is in dat geval erg complex en vereist daarom heel wat vakkennis. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten uitvoeren.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het nazicht steeds uitgevoerd wordt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Wevelgem?

Het installeren van een airconditioning komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Dat is de prijs voor het installeren van een split airco systeem. Wil je een multi split airco laten plaatsen? Dan kost dit je rond de € 650. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer rond de € 500 aan installatiekosten.

De installatiekosten hangen af van hoe bekwaam de airco installateur is en de grootte van de opdracht. Soms hanteert de installateur een tarief per uur, maar meestal is het ook een vaste som. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op zo’n 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Wevelgem makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wil zijn wat het plaatsen van een airco je gaat kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door verschillende vakmannen in en rond Wevelgem te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van diverse airco plaatsers met elkaar, om zo makkelijk de goedkoopste uit te kiezen. Het verschil in prijs durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsoffertes, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco installateurs uit Wevelgem beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airco je wil kopen, is het handig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je wil kiezen? Vraag dan bij de diverse installateurs uit Wevelgem meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Erkende airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een erkende airco installateur in Wevelgem die over de juiste certificaten beschikt. Zo vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voor je de juiste airco installateur in Wevelgem kunt vinden, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het airco apparaat. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten uitvoeren door verscheidene installateurs. Door het advies van verschillende experts te vergelijken, kies je daarna gemakkelijk een airconditioning die beantwoord aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct verloopt. Een airconditioner met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het tevens makkelijker kapot. Daarom is het van belang dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur uit Wevelgem!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Wevelgem: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je best op let bij het zoeken van een airco installateur in Wevelgem. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar offertes

Offertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco monteur uit Wevelgem kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere installateurs in en rond Wevelgem.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsvoorstel. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsvoorstel aanvragen is belangrijk, maar vergeet ook niet om het benodigde vermogen van je aircotoestel te laten berekenen. Installateurs doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en offertes van meerdere vakmannen in Wevelgem met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsoffertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wil kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan wat voor toestel de beste opties biedt die jij nodig hebt, maar ook of het design van het apparaat bij je huis aansluit, hoe je het wil bedienen, etcetera.

Laat vervolgens prijsoffertes opstellen bij meerdere installateurs in Wevelgem en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur uit Wevelgem gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je alleen nog je akkoord te geven en de monteur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.