Airco installeren: airco installateurs in Oostende

Wil je een airco plaatsen? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Oostende vind je makkelijk aan de hand van enkele eenvoudige trucs. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Oostende

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Oostende: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een installateur van airco’s uit Oostende is niet min. Bij een airco installeren komt immers veel kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit bevestigen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Nadien dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dat is geen klus die in enkele minuten geklaard is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus best over aan een gecertificeerde airco installateur uit Oostende!

airco installateur verplicht?

Het is mogelijk om je airco zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De installatie is in dat geval erg complex en vraagt daarom heel wat kunde. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten verrichten.

Houd er daarnaast rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het onderhoud steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost installatie airco in Oostende?

Het plaatsen van een airco komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je hiervoor € 400. Deze prijs is voor de plaatsing van een split airconditioning systeem. Wil je een multi split airco laten plaatsen? Dan kost dit je ongeveer 650 euro. Voor een airco zonder buitenunit betaal je dan weer ongeveer 500 euro aan plaatsingskosten.

De plaatsingskosten hangen af van hoe bekwaam de airco plaatser is en de grootte van de opdracht. Soms hanteert de installateur een tarief per uur, maar vaak is het eveneens een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op zo’n € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Oostende makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wilt zijn wat het plaatsen van een airco je zal kosten, is het slim om op voorhand een prijsofferte door meerdere vakmannen in en rond Oostende te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van verschillende airco installateurs onderling, om zo gemakkelijk de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee hoort te houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco installateurs uit Oostende beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioning je wil kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker van welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de meerdere installateurs uit Oostende meer informatie over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Gecertificeerde airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een erkende airco installateur in Oostende die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Zo vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco toestel

Voor je de geschikte airco installateur in Oostende kunt vinden, is het belangrijk om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco apparaat. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten maken door verschillende plaatsers. Door het advies van verschillende experts te vergelijken, kies je nadien makkelijk een airconditioning die beantwoord aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioning correct verloopt. Een airconditioner met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het bovendien makkelijker stuk. Daarom is het van belang dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Oostende!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Oostende: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere zaken waar je best op let bij het uitzoeken van een airco installateur in Oostende. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Prijsvoorstellen aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco installateur in Oostende kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere monteurs in en rond Oostende.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij de aanvraag van een offerte. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken eenvoudiger!

Laat je airco toestel berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet ook niet om de benodigde capaciteit van je aircotoestel te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en prijsoffertes van verschillende vakmannen in Oostende met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wilt kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan welk toestel de beste opties heeft die jij zoekt, maar ook of het ontwerp van het toestel bij je huis aansluit, hoe je het wilt bedienen, etcetera.

Laat daarna prijsvoorstellen opstellen bij meerdere installateurs in Oostende en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur in Oostende gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je enkel nog je akkoord te geven en de plaatser komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.