Airco installeren: airco installateurs in Brugge

Wil je een airco plaatsen? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Brugge vind je makkelijk met enkele eenvoudige trucs. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Brugge

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Brugge: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser in Brugge is niet min. Bij een airco installeren komt namelijk veel kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit bevestigen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioning afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dat is geen job die in enkele minuten geklaard is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus beter over aan een erkende airco plaatser uit Brugge!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dit echter niet aan te raden. De installatie is in dat geval heel ingewikkeld en vraagt daarom heel wat kunde. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten uitvoeren.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het onderhoud steeds uitgevoerd wordt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installatie airco in Brugge?

Het plaatsen van een airconditioning komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Dat is de prijs voor de installatie van een split airconditioning installatie. Wil je een multi-split airco laten installeren? Dan kost dat je rond de 650 euro. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer circa € 500 aan plaatsingskosten.

De plaatsingskosten variëren naargelang hoe ervaren de airco monteur is en de grootte van de opdracht. Soms hanteert de plaatser een tarief per uur, maar vaker nog is het eveneens een vaste som. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Brugge snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wil zijn wat airco installeren je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsvoorstel door verschillende vakmannen in en rond Brugge te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van diverse airco installateurs met elkaar, om zo makkelijk de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco installateurs uit Brugge beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wilt kopen, is het verstandig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker wat voor merk je wil kiezen? Vraag dan bij de diverse plaatsers in Brugge meer informatie over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Gecertificeerde airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco installateur in Brugge die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco toestel

Voor je de juiste airco installateur in Brugge kunt vinden, is het interessant om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco apparaat. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten opstellen door verscheidene installateurs. Door het advies van verschillende specialisten te vergelijken, kies je nadien makkelijk een airconditioning die voldoet aan jouw noden!

Is dimensionering van de airco correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct verloopt. Een airco met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens makkelijker stuk. Om die reden is het belangrijk dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Brugge!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Brugge: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het uitzoeken van een airco plaatser in Brugge. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Prijsvoorstellen aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco installateur in Brugge kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere monteurs in en rond Brugge.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij het aanvragen van een prijsvoorstel. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om het benodigde vermogen van je aircotoestel te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en offertes van meerdere vakmannen uit Brugge met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airco wilt kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan wat voor toestel de beste mogelijkheden biedt die jij zoekt, alsook of het design van het toestel bij je woning past, hoe je het wilt bedienen, etcetera.

Laat vervolgens offertes opstellen bij verschillende monteurs uit Brugge en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur uit Brugge gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Daarna dien je enkel nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.