Airco installeren: airco installateurs in Aarschot

Wil je een airco plaatsen? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur in Aarschot vind je makkelijk met enkele eenvoudige tips. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Aarschot

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Aarschot: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser in Aarschot is niet min. Bij het plaatsen van een airco komt namelijk veel kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit bevestigen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Daarna dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airco afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dit is geen klus die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus best over aan een gecertificeerde airco installateur uit Aarschot!

airco installateur verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De installatie is in dat geval heel complex en vraagt daarom heel wat kunde. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten verrichten.

Hou er daarnaast rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het nazicht steeds uitgevoerd wordt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installatie airco in Aarschot?

Het plaatsen van een airco komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Deze prijs is voor het installeren van een split airconditioning systeem. Wil je een multi split airconditioning laten installeren? Dan kost dit je rond de € 650. Voor een airconditioner zonder buitenunit betaal je dan weer circa € 500 aan installatiekosten.

De plaatsingskosten hangen af van hoe bekwaam de airco monteur is en de grootte van de opdracht. Soms hanteert de plaatser een uurtarief, maar vaker nog is het eveneens een vaste som. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op zo’n € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Aarschot snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wilt zijn wat het plaatsen van een airco je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door verschillende vakmannen in en rond Aarschot te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van diverse airco plaatsers met elkaar, om zo gemakkelijk de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsoffertes, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco plaatsers in Aarschot beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airco je wilt kopen, is het verstandig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker wat voor merk je moet kiezen? Vraag dan bij de meerdere plaatsers in Aarschot meer informatie over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Erkende airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco installateur in Aarschot die over de juiste certificaten beschikt. Zo vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voordat je de juiste airco monteur in Aarschot kunt vinden, is het interessant om rekening te houden met de capaciteit van het airco apparaat. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten uitvoeren door verscheidene installateurs. Door het advies van verschillende specialisten te vergelijken, kies je daarna eenvoudig een airconditioning die voldoet aan jouw noden!

Is dimensionering van de airco correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct verloopt. Een airco met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het bovendien makkelijker stuk. Om die reden is het belangrijk dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur in Aarschot!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Aarschot: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het zoeken van een airco installateur in Aarschot. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar offertes

Offertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco monteur uit Aarschot kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende monteurs in en rond Aarschot.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij het aanvragen van een offerte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een prijsvoorstel aanvragen is belangrijk, maar vergeet ook niet om het benodigde vermogen van je aircotoestel te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en offertes van diverse vakmannen uit Aarschot met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wilt kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan wat voor toestel de beste opties biedt die jij nodig hebt, alsook of het design van het apparaat bij je woonst aansluit, hoe je het wilt bedienen, etcetera.

Laat daarna prijsoffertes opstellen bij meerdere installateurs in Aarschot en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur uit Aarschot gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je enkel nog je akkoord te geven en de plaatser komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.