Airco installeren: airco installateurs in Landen

Wil je een airco plaatsen? Ondervind je problemen met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Landen vind je makkelijk met enkele simpele tips. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Landen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Landen: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een installateur van airco’s uit Landen is niet min. Bij een airco installeren komt immers heel wat kijken. Eerst moet de airco installateur de binnenunit bevestigen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Nadien dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioning afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dat is geen klus die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus best over aan een erkende airco plaatser in Landen!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioning zelf te installeren als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dit echter niet aangeraden. De installatie is in dat geval heel complex en vraagt daarom heel wat kunde. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten uitvoeren.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het nazicht steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Landen?

Het plaatsen van een airco komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Deze prijs is voor de installatie van een split airco installatie. Wil je een multisplit airconditioning laten plaatsen? Dan kost dit je ongeveer 650 euro. Voor een airconditioner zonder buitenunit betaal je dan weer circa € 500 aan installatiekosten.

De installatiekosten variëren naargelang hoe ervaren de airco monteur is en de grootte van de opdracht. Soms hanteert de installateur een uurtarief, maar vaak is het eveneens een vaste som. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op zo’n 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Landen makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wilt zijn wat het plaatsen van een airco je gaat kosten, is het slim om op voorhand een offerte door meerdere vakmannen in en rond Landen te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van diverse airco plaatsers onderling, om zo makkelijk de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco installateurs in Landen beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wil kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je wil kiezen? Vraag dan bij de meerdere installateurs in Landen meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Gecertificeerde airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco installateur in Landen die over de juiste certificaten beschikt. Zo vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco toestel

Voor je de geschikte airco installateur in Landen kan vinden, is het interessant om rekening te houden met de capaciteit van het airco toestel. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten opstellen door verscheidene plaatsers. Door het advies van verschillende experts te vergelijken, kies je vervolgens eenvoudig een airconditioning die beantwoord aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct gebeurt. Een airconditioning met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het tevens makkelijker kapot. Om die reden is het belangrijk dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur uit Landen!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Landen: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het zoeken van een airco plaatser in Landen. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar offertes

Offertes aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco plaatser in Landen kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende monteurs in en rond Landen.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsofferte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om het benodigde vermogen van je airco apparaat te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en offertes van meerdere vakmannen uit Landen met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airco wilt kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan wat voor toestel de beste mogelijkheden biedt die jij zoekt, alsook of het ontwerp van het apparaat bij je woning past, hoe je het wilt bedienen, enzovoort.

Laat daarna prijsoffertes opstellen bij verschillende monteurs in Landen en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur in Landen gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Daarna dien je alleen nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.