Airco installeren: airco installateurs in Zemst

Wil je een airco plaatsen? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser uit Zemst vind je makkelijk aan de hand van enkele eenvoudige tips. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Zemst

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Zemst: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser in Zemst is niet min. Bij het plaatsen van een airco komt namelijk heel wat kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit ophangen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Nadien dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airco afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dat is geen job die in enkele minuten geklaard is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus beter over aan een erkende installateur van airco’s in Zemst!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioning zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aan te raden. De installatie is in dat geval erg complex en vraagt daarom heel wat vakkennis. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten verrichten.

Hou er daarnaast rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het nazicht steeds uitgevoerd wordt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost installatie airco in Zemst?

Het plaatsen van een airco komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je hiervoor € 400. Deze prijs is voor het installeren van een split airco installatie. Wil je een multi split airconditioner laten plaatsen? Dan kost dat je ongeveer 650 euro. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer rond de 500 euro aan installatiekosten.

De plaatsingskosten hangen af van hoe kundig de airco installateur is en de grootte van het project. In sommige gevallen hanteert de monteur een tarief per uur, maar meestal is het eveneens een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op circa 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Zemst makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wilt zijn wat airco installeren je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een offerte door meerdere vakmannen in en rond Zemst te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van diverse airco installateurs met elkaar, om zo gemakkelijk de goedkoopste uit te kiezen. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco installateurs uit Zemst beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioning je wilt kopen, is het handig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker van welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de verschillende plaatsers in Zemst meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Gecertificeerde airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een erkende airco installateur in Zemst die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Zo vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voordat je de juiste airco installateur in Zemst kunt vinden, is het interessant om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco apparaat. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten uitvoeren door verschillende plaatsers. Door het advies van verschillende specialisten te vergelijken, kies je vervolgens gemakkelijk een airconditioning die voldoet aan jouw noden!

Is dimensionering van de airco correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioning correct verloopt. Een airconditioning met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het ook sneller kapot. Om die reden is het belangrijk dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur uit Zemst!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Zemst: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere zaken waar je best rekening mee houdt bij het zoeken van een airco installateur in Zemst. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar offertes

Prijsoffertes aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco installateur uit Zemst kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van diverse monteurs in en rond Zemst.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij het aanvragen van een offerte. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet tevens niet om de benodigde capaciteit van je airco apparaat te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en prijsoffertes van verschillende vakmannen uit Zemst met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsoffertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wilt kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan wat voor toestel de beste opties biedt die jij nodig hebt, maar ook of het ontwerp van het apparaat bij je woonst past, hoe je het wilt bedienen, etcetera.

Laat daarna prijsoffertes opstellen bij diverse installateurs in Zemst en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur uit Zemst gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je enkel nog je akkoord te geven en de monteur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.