Airco installeren: airco installateurs in Rotselaar

Wil je een airco plaatsen? Sukkel je met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur uit Rotselaar vind je snel en eenvoudig met enkele eenvoudige tips. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Rotselaar

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Rotselaar: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco installateur uit Rotselaar is niet min. Bij een airco installeren komt namelijk veel kijken. Eerst moet de airco plaatser de binnenunit ophangen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Nadien dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dit is geen karwei die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus beter over aan een erkende airco plaatser in Rotselaar!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dit echter niet aan te raden. De plaatsing is in dat geval erg ingewikkeld en vraagt daarom heel wat kunde. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten verrichten.

Houd er daarnaast rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het onderhoud steeds gebeurt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Rotselaar?

Het plaatsen van een airco komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Deze prijs is voor het installeren van een split airconditioning systeem. Wil je een multisplit airconditioner laten plaatsen? Dan kost dat je ongeveer € 650. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer rond de € 500 aan installatiekosten.

De installatiekosten variëren naargelang hoe ervaren de airco installateur is en de grootte van het project. In sommige gevallen hanteert de plaatser een tarief per uur, maar meestal is het tevens een vaste som. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op ongeveer € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Rotselaar snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wilt zijn wat de plaatsing van een airco je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door meerdere vakmannen in en rond Rotselaar te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van diverse airco installateurs met elkaar, om zo eenvoudig de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco plaatsers uit Rotselaar beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioning je wil kopen, is het handig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de diverse installateurs in Rotselaar meer info over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Erkende airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een erkende airco installateur in Rotselaar die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco toestel

Voor je de juiste airco plaatser in Rotselaar kan vinden, is het belangrijk om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco apparaat. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten opstellen door verscheidene plaatsers. Door het advies van diverse specialisten te vergelijken, kies je nadien makkelijk een airco die voldoet aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioner correct verloopt. Een airconditioner met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het ook sneller stuk. Om die reden is het belangrijk dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Rotselaar!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Rotselaar: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten waar je best op let bij het uitzoeken van een airco plaatser in Rotselaar. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Prijsvoorstellen aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco monteur uit Rotselaar kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van diverse installateurs in en rond Rotselaar.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsofferte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken eenvoudiger!

Laat je airco apparaat berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet tevens niet om de benodigde capaciteit van je airco apparaat te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en offertes van verschillende vakmannen uit Rotselaar onderling vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airconditioner wil kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan welk toestel de beste opties biedt die jij nodig hebt, maar ook of het design van het apparaat bij je huis past, hoe je het wil bedienen, etcetera.

Laat daarna offertes opstellen bij diverse monteurs uit Rotselaar en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur uit Rotselaar gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je alleen nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.