Airco installeren: airco installateurs in Leuven

Wil je een installeren? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur uit Leuven vind je makkelijk met enkele simpele trucs. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Leuven

Airco plaatsers in Leuven: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser in Leuven is niet min. Bij het plaatsen van een airco komt immers veel kijken. Eerst moet de airco plaatser de binnenunit bevestigen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dat is geen job die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus best over aan een gecertificeerde airco installateur uit Leuven!

airco installateur verplicht?

Het is mogelijk om je airco zelf te installeren als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De installatie is in dat geval heel complex en vereist daarom heel wat kunde. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten verrichten.

Hou er daarnaast rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het onderhoud steeds uitgevoerd wordt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Leuven?

Het installeren van een airconditioning komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Dat is de prijs voor de installatie van een split airco systeem. Wil je een multisplit airconditioning laten plaatsen? Dan kost dat je rond de € 650. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer ongeveer € 500 aan installatiekosten.

De plaatsingskosten hangen af van hoe bekwaam de airco monteur is en de grootte van het project. In sommige gevallen hanteert de installateur een uurtarief, maar meestal is het eveneens een vaste som. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Leuven makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wil zijn wat de plaatsing van een airco je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsvoorstel door verschillende vakmannen in en rond Leuven te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van verschillende airco installateurs onderling, om zo eenvoudig de goedkoopste uit te kiezen. Het verschil in prijs loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee hoort te houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco installateurs in Leuven beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wilt kopen, is het verstandig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker wat voor merk je wil kiezen? Vraag dan bij de diverse installateurs uit Leuven meer informatie over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Erkende airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een erkende airco installateur in Leuven die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voor je de juiste airco plaatser in Leuven kunt vinden, is het belangrijk om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco toestel. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten uitvoeren door verschillende installateurs. Door het advies van verschillende experts te vergelijken, kies je daarna makkelijk een airconditioner die beantwoord aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airconditioning correct verloopt. Een airco met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het tevens sneller stuk. Daarom is het van belang dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur uit Leuven!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Leuven: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten waar je best op let bij het uitzoeken van een airco plaatser in Leuven. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar offertes

Prijsvoorstellen aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco plaatser uit Leuven kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere installateurs in en rond Leuven.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij de aanvraag van een offerte. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een prijsvoorstel aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om de benodigde capaciteit van je airco apparaat te laten berekenen. Installateurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en offertes van diverse vakmannen in Leuven onderling vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airco wil kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan welk toestel de beste opties heeft die jij nodig hebt, alsook of het design van het toestel bij je huis aansluit, hoe je het wilt bedienen, enzovoort.

Laat daarna offertes opstellen bij verschillende monteurs uit Leuven en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur in Leuven gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Daarna dien je enkel nog je akkoord te geven en de monteur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.