Airco installeren: airco installateurs in Vilvoorde

Wil je een airco plaatsen? Sukkel je met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Vilvoorde vind je makkelijk met enkele eenvoudige trucs. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Vilvoorde

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Vilvoorde: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco installateur uit Vilvoorde is niet min. Bij het plaatsen van een airco komt namelijk veel kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit bevestigen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Daarna dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dat is geen klus die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus best over aan een erkende airco plaatser in Vilvoorde!

airco installateur verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioning zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De plaatsing is in dat geval heel complex en vereist daarom heel wat vakkennis. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten uitvoeren.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het nazicht steeds uitgevoerd wordt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installeren airco in Vilvoorde?

Het plaatsen van een airconditioning komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Deze prijs is voor de installatie van een split airconditioning installatie. Wil je een multisplit airconditioner laten installeren? Dan kost dit je ongeveer 650 euro. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer circa € 500 aan installatiekosten.

De installatiekosten variëren naargelang hoe kundig de airco monteur is en de grootte van het project. In sommige gevallen hanteert de installateur een uurtarief, maar vaak is het ook een vaste som. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Vilvoorde makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wil zijn wat de plaatsing van een airco je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door verschillende vakmannen in en rond Vilvoorde te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van verschillende airco installateurs onderling, om zo eenvoudig de goedkoopste uit te kiezen. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er een aantal minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco installateurs in Vilvoorde beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wilt kopen, is het verstandig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker van welk merk je wil kiezen? Vraag dan bij de meerdere installateurs uit Vilvoorde meer info over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Erkende airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco installateur in Vilvoorde die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco toestel

Voor je de geschikte airco monteur in Vilvoorde kunt vinden, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het airco toestel. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten maken door diverse plaatsers. Door het advies van diverse experts te vergelijken, kies je nadien makkelijk een airconditioning die beantwoord aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Let erop dat de dimensionering van de airco correct verloopt. Een airco met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het bovendien makkelijker kapot. Daarom is het van belang dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Vilvoorde!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Vilvoorde: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je best op let bij het zoeken van een airco installateur in Vilvoorde. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar prijsoffertes

Offertes aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco installateur uit Vilvoorde kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere monteurs in en rond Vilvoorde.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij het aanvragen van een offerte. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken eenvoudiger!

Laat je airco toestel berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om de benodigde capaciteit van je airco apparaat te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en prijsoffertes van meerdere vakmannen in Vilvoorde onderling vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airconditioner wilt kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan wat voor toestel de beste opties biedt die jij nodig hebt, maar ook of het design van het apparaat bij je woonst past, hoe je het wil bedienen, enzovoort.

Laat daarna offertes opstellen bij meerdere installateurs in Vilvoorde en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur in Vilvoorde gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Daarna dien je alleen nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.