Airco installeren: airco installateurs in Opwijk

Wil je een installeren? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur in Opwijk vind je snel en eenvoudig met enkele eenvoudige tips. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Opwijk

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Opwijk: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser uit Opwijk is niet min. Bij het plaatsen van een airco komt immers heel wat kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit bevestigen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Daarna dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dit is geen job die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus best over aan een gecertificeerde airco plaatser in Opwijk!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airco zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dit echter niet aan te raden. De installatie is in dat geval heel ingewikkeld en vereist daarom heel wat vakkennis. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten uitvoeren.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het onderhoud steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost plaatsing airco in Opwijk?

Het plaatsen van een airconditioning komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Dat is de prijs voor de installatie van een split airco systeem. Wil je een multi split airconditioner laten plaatsen? Dan kost dit je circa € 650. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer circa 500 euro aan installatiekosten.

De plaatsingskosten hangen af van hoe kundig de airco plaatser is en de grootte van de opdracht. In sommige gevallen hanteert de installateur een uurtarief, maar meestal is het tevens een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op circa 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Opwijk makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wilt zijn wat het plaatsen van een airco je gaat kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door meerdere vakmannen in en rond Opwijk te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van diverse airco installateurs met elkaar, om zo eenvoudig de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco plaatsers in Opwijk beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airconditioning je wilt kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je wil kiezen? Vraag dan bij de verschillende installateurs in Opwijk meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Gecertificeerde airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco plaatser in Opwijk die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voor je de geschikte airco installateur in Opwijk kan vinden, is het interessant om rekening te houden met de capaciteit van het airco toestel. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten opstellen door verscheidene installateurs. Door het advies van diverse specialisten te vergelijken, kies je nadien gemakkelijk een airconditioning die beantwoord aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airco correct gebeurt. Een airconditioning met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het tevens makkelijker stuk. Daarom is het van belang dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur uit Opwijk!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Opwijk: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je best rekening mee houdt bij het zoeken van een airco plaatser in Opwijk. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Prijsoffertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco monteur uit Opwijk kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende installateurs in en rond Opwijk.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsofferte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om het benodigde vermogen van je airco apparaat te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en offertes van meerdere vakmannen uit Opwijk met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wil kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan wat voor toestel de beste mogelijkheden biedt die jij zoekt, alsook of het design van het toestel bij je huis aansluit, hoe je het wilt bedienen, enzovoort.

Laat vervolgens prijsoffertes opstellen bij verschillende installateurs uit Opwijk en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur in Opwijk gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Daarna dien je alleen nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.