Airco installeren: airco installateurs in Grimbergen

Wil je een airco plaatsen? Ondervind je problemen met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco installateur in Grimbergen vind je snel en eenvoudig aan de hand van enkele simpele tips. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Grimbergen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Grimbergen: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een installateur van airco’s in Grimbergen is niet min. Bij een airco installeren komt namelijk veel kijken. Eerst moet de airco plaatser de binnenunit bevestigen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioning afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dat is geen job die in enkele minuten geklaard is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus best over aan een gecertificeerde airco installateur uit Grimbergen!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aan te raden. De plaatsing is in dat geval erg ingewikkeld en vraagt daarom heel wat vakkennis. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten uitvoeren.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het onderhoud steeds gebeurt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost plaatsing airco in Grimbergen?

Het installeren van een airco komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Dat is de prijs voor de installatie van een split airco installatie. Wil je een multi-split airconditioner laten installeren? Dan kost dit je rond de 650 euro. Voor een airco zonder buitenunit betaal je dan weer rond de 500 euro aan plaatsingskosten.

De plaatsingskosten variëren naargelang hoe bekwaam de airco monteur is en de grootte van het project. Soms hanteert de installateur een uurtarief, maar meestal is het ook een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Grimbergen makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wilt zijn wat de installatie van een airco je zal kosten, is het slim om op voorhand een prijsofferte door meerdere vakmannen in en rond Grimbergen te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van verschillende airco installateurs met elkaar, om zo eenvoudig de goedkoopste uit te kiezen. Het verschil in prijs durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee hoort te houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco installateurs uit Grimbergen beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airco je wilt kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker van welk merk je wil kiezen? Vraag dan bij de meerdere installateurs in Grimbergen meer info over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Gecertificeerde airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een gecertificeerde airco plaatser in Grimbergen die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Hou rekening met vermogen airco toestel

Voor je de geschikte airco plaatser in Grimbergen kunt vinden, is het interessant om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco toestel. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten uitvoeren door diverse plaatsers. Door het advies van verschillende specialisten te vergelijken, kies je daarna eenvoudig een airconditioning die beantwoord aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airco correct verloopt. Een airconditioner met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens makkelijker kapot. Daarom is het van belang dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur in Grimbergen!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Grimbergen: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten waar je best op let bij het uitzoeken van een airco installateur in Grimbergen. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Offertes aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco monteur uit Grimbergen kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende installateurs in en rond Grimbergen.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij de aanvraag van een offerte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet tevens niet om de benodigde capaciteit van je airco apparaat te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en prijsoffertes van meerdere vakmannen uit Grimbergen onderling vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airco wilt kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan wat voor toestel de beste mogelijkheden heeft die jij zoekt, alsook of het ontwerp van het apparaat bij je woning aansluit, hoe je het wilt bedienen, etcetera.

Laat daarna prijsvoorstellen opstellen bij diverse installateurs in Grimbergen en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur in Grimbergen gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je enkel nog je akkoord te geven en de monteur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.