Airco installeren: airco installateurs in Gooik

Wil je een installeren? Sukkel je met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco installateur in Gooik vind je makkelijk aan de hand van enkele eenvoudige tips. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Gooik

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Gooik: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een installateur van airco’s in Gooik is niet min. Bij een airco installeren komt immers veel kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit bevestigen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Nadien dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dit is geen karwei die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus beter over aan een gecertificeerde airco installateur uit Gooik!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te installeren als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dit echter niet aangeraden. De plaatsing is in dat geval heel ingewikkeld en vereist daarom heel wat kunde. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten uitvoeren.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het onderhoud steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost installatie airco in Gooik?

Het installeren van een airconditioning komt natuurlijk met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Deze prijs is voor de installatie van een split airco systeem. Wil je een multi split airconditioning laten plaatsen? Dan kost dat je circa 650 euro. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer rond de 500 euro aan installatiekosten.

De plaatsingskosten variëren naargelang hoe ervaren de airco monteur is en de grootte van de opdracht. Soms hanteert de installateur een uurtarief, maar vaker nog is het tevens een vaste som. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op zo’n 55 euro per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Gooik snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wilt zijn wat airco installeren je gaat kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door verschillende vakmannen in en rond Gooik te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van verschillende airco plaatsers onderling, om zo eenvoudig de goedkoopste uit te kiezen. Het verschil in prijs durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus de moeite om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsoffertes, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco plaatsers uit Gooik beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wilt kopen, is het verstandig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker van welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de meerdere installateurs uit Gooik meer informatie over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Erkende airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco installateur in Gooik die over de juiste certificaten beschikt. Zo vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voor je de geschikte airco installateur in Gooik kan vinden, is het interessant om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco toestel. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten uitvoeren door diverse plaatsers. Door het advies van verschillende specialisten te vergelijken, kies je nadien eenvoudig een airconditioning die voldoet aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airco correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airco correct verloopt. Een airconditioning met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het tevens makkelijker stuk. Daarom is het van belang dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur uit Gooik!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Gooik: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je best rekening mee houdt bij het zoeken van een airco plaatser in Gooik. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar prijsoffertes

Offertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco monteur uit Gooik kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere monteurs in en rond Gooik.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij het aanvragen van een prijsvoorstel. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken eenvoudiger!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsvoorstel aanvragen is belangrijk, maar vergeet tevens niet om de benodigde capaciteit van je aircotoestel te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en prijsoffertes van meerdere vakmannen uit Gooik onderling vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wil kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan wat voor toestel de beste opties biedt die jij nodig hebt, alsook of het design van het apparaat bij je woonst aansluit, hoe je het wilt bedienen, enzovoort.

Laat vervolgens prijsoffertes opstellen bij meerdere monteurs uit Gooik en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste installateur uit Gooik gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Daarna dien je alleen nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.