Airco installeren: airco installateurs in Halle

Wil je een airco plaatsen? Sukkel je met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco installateur uit Halle vind je snel en eenvoudig met enkele eenvoudige tips. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Halle

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Halle: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een airco plaatser uit Halle is niet min. Bij een airco installeren komt namelijk heel wat kijken. Eerst moet de installateur van airco’s de binnenunit ophangen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Daarna dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dit is geen klus die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus beter over aan een gecertificeerde installateur van airco’s uit Halle!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De installatie is in dat geval heel ingewikkeld en vraagt daarom heel wat kunde. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd monteur te laten verrichten.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het onderhoud steeds uitgevoerd wordt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost installatie airco in Halle?

Het installeren van een airco komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je hiervoor € 400. Dat is de prijs voor de installatie van een split airco installatie. Wil je een multi split airconditioning laten plaatsen? Dan kost dit je ongeveer 650 euro. Voor een airco zonder buitenunit betaal je dan weer ongeveer 500 euro aan installatiekosten.

De installatiekosten hangen af van hoe bekwaam de airco monteur is en de grootte van de opdracht. In sommige gevallen hanteert de installateur een uurtarief, maar vaak is het ook een vaste som. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op ongeveer € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Halle makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wil zijn wat airco installeren je zal kosten, is het slim om op voorhand een offerte door verschillende vakmannen in en rond Halle te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van diverse airco plaatsers onderling, om zo eenvoudig de goedkoopste te selecteren. Het verschil in prijs loopt soms op tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco plaatsers in Halle beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere installateurs plaatsen diverse merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wil kopen, is het verstandig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker wat voor merk je wil kiezen? Vraag dan bij de verschillende plaatsers uit Halle meer info over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Erkende airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een erkende airco plaatser in Halle die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco toestel

Voordat je de geschikte airco installateur in Halle kunt vinden, is het interessant om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco toestel. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten opstellen door verscheidene plaatsers. Door het advies van verschillende specialisten te vergelijken, kies je daarna eenvoudig een airco die voldoet aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Zorg ervoor dat de dimensionering van de airco correct verloopt. Een airconditioner met het juiste vermogen verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het ook sneller stuk. Om die reden is het belangrijk dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Halle!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Halle: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je best op let bij het uitzoeken van een airco plaatser in Halle. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Ga op onderzoek en vraag naar offertes

Prijsoffertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco installateur in Halle kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere installateurs in en rond Halle.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij het aanvragen van een prijsvoorstel. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een offerte aanvragen is belangrijk, maar vergeet ook niet om het benodigde vermogen van je aircotoestel te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en prijsoffertes van verschillende vakmannen uit Halle onderling vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airco wil kopen, is het van belang dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk bijvoorbeeld aan wat voor toestel de beste opties heeft die jij zoekt, alsook of het ontwerp van het apparaat bij je woonst aansluit, hoe je het wil bedienen, etcetera.

Laat daarna offertes opstellen bij meerdere monteurs in Halle en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur uit Halle gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Daarna dien je alleen nog je akkoord te geven en de installateur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.