Airco installeren: airco installateurs in Londerzeel

Wil je een airco plaatsen? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Londerzeel vind je makkelijk met enkele eenvoudige trucs. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Londerzeel

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Londerzeel: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser in Londerzeel is niet min. Bij een airco installeren komt namelijk veel kijken. Eerst moet de airco installateur de binnenunit ophangen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Vervolgens dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Vervolgens moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en checken, en alles opruimen.

Dat is geen klus die in enkele minuten geklaard is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus beter over aan een gecertificeerde installateur van airco’s in Londerzeel!

airco plaatser verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De plaatsing is in dat geval heel ingewikkeld en vraagt daarom heel wat kunde. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten uitvoeren.

Houd er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het nazicht steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost plaatsing airco in Londerzeel?

Het plaatsen van een airconditioning komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor 400 euro. Deze prijs is voor de plaatsing van een split airconditioning installatie. Wil je een multi-split airconditioning laten plaatsen? Dan kost dat je circa 650 euro. Voor een airco zonder buitenunit betaal je dan weer rond de 500 euro aan plaatsingskosten.

De plaatsingskosten variëren naargelang hoe kundig de airco plaatser is en de grootte van de opdracht. In sommige gevallen hanteert de monteur een tarief per uur, maar meestal is het eveneens een vaste som. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Londerzeel snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wil zijn wat airco installeren je zal kosten, is het verstandig om op voorhand een prijsofferte door meerdere vakmannen in en rond Londerzeel te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van diverse airco installateurs met elkaar, om zo makkelijk de goedkoopste te selecteren. Het verschil in prijs durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van offertes, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Sommige airco installateurs uit Londerzeel beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wilt kopen, is het verstandig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker van welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de meerdere installateurs in Londerzeel meer info over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Erkende airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een erkende airco installateur in Londerzeel die over de juiste certificaten beschikt. Zo vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco toestel

Voordat je de geschikte airco monteur in Londerzeel kan vinden, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het airco apparaat. Dat doe je door vooraf een vermogensberekening te laten uitvoeren door verschillende monteurs. Door het advies van verschillende specialisten te vergelijken, kies je vervolgens makkelijk een airco die beantwoord aan jouw noden!

Is dimensionering van de airconditioning correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct verloopt. Een airco met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens makkelijker kapot. Om die reden is het van belang dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Londerzeel!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Londerzeel: hoe zoeken?

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten waar je best op let bij het zoeken van een airco installateur in Londerzeel. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar offertes

Offertes aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco monteur in Londerzeel kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van meerdere monteurs in en rond Londerzeel.

Het is wel belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk bent bij het aanvragen van een offerte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet tevens niet om de benodigde capaciteit van je aircotoestel te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens de prospectie nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee tot je alle voorstellen en prijsoffertes van meerdere vakmannen uit Londerzeel onderling vergeleken hebt.

Vergelijk prijsoffertes en geef je akkoord

Als je een airconditioning wil kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan welk toestel de beste mogelijkheden biedt die jij zoekt, maar ook of het design van het toestel bij je woonst past, hoe je het wil bedienen, enzovoort.

Laat vervolgens offertes opstellen bij diverse monteurs uit Londerzeel en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airconditioners en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur uit Londerzeel gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet daarbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je enkel nog je akkoord te geven en de plaatser komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.