Airco installeren: airco installateurs in Tienen

Wil je een installeren? Ondervind je problemen met de huidige installatie van je airco? Dat is niet nodig! De beste airco plaatser in Tienen vind je makkelijk aan de hand van enkele eenvoudige tips. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Vind airco plaatsers in Tienen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Tienen: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

Het dagelijkse takenpakket van een installateur van airco’s uit Tienen is niet min. Bij een airco installeren komt immers heel wat kijken. Eerst moet de airco installateur de binnenunit ophangen en daarna de boorwerken voor de leidingen voorzien. Nadien dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airco afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dit is geen karwei die in enkele minuten klaar is. Om het jezelf makkelijk te maken, laat je het dus best over aan een erkende airco plaatser in Tienen!

airco installateur verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioiner zelf te plaatsen als je voor een mobiele airco kiest. Bij een inbouw airco is dat echter niet aangeraden. De installatie is in dat geval erg ingewikkeld en vereist daarom heel wat vakkennis. Bovendien is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten uitvoeren.

Hou er ook rekening mee dat jaarlijks nazicht verplicht is bij een airconditioning met meer dan 3 kg koelmiddel. Bij meer dan 30 kg koelmiddel is dit zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Zorg ervoor dat het onderhoud steeds gebeurt door een gecertificeerd koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om in orde te zijn.

Wat kost plaatsing airco in Tienen?

Het installeren van een airco komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je daarvoor € 400. Deze prijs is voor de plaatsing van een split airconditioning systeem. Wil je een multi split airconditioner laten installeren? Dan kost dat je ongeveer € 650. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer circa € 500 aan installatiekosten.

De installatiekosten variëren naargelang hoe bekwaam de airco plaatser is en de grootte van de opdracht. In sommige gevallen hanteert de installateur een uurtarief, maar vaak is het tevens een vaste som. Als hij een uurtarief hanteert, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers uit Tienen snel en eenvoudig vergelijken

lokale airco plaatser

Als je volledig zeker wil zijn wat de plaatsing van een airco je gaat kosten, is het slim om op voorhand een prijsvoorstel door meerdere vakmannen in en rond Tienen te laten opstellen.

Vergelijk de prijsvoorstellen van diverse airco installateurs met elkaar, om zo gemakkelijk de goedkoopste te selecteren. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsvoorstellen, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco plaatsers in Tienen beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airconditioner je wil kopen, is het handig om hier rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker welk merk je wil kiezen? Vraag dan bij de meerdere plaatsers in Tienen meer informatie over de werking en het verbruik van een bepaald toestel.

Gecertificeerde airco plaatser

Uiteraard wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een gecertificeerde airco installateur in Tienen die over de juiste opleidingsbewijzen beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco apparaat

Voordat je de geschikte airco monteur in Tienen kunt vinden, is het interessant om rekening te houden met het benodigde vermogen van het airco toestel. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten opstellen door diverse plaatsers. Door het advies van verschillende experts te vergelijken, kies je daarna gemakkelijk een airco die beantwoord aan jouw noden!

Is dimensionering van de airco correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct verloopt. Een airco met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens sneller stuk. Om die reden is het belangrijk dat je de berekening niet alleen laat uitvoeren door één installateur in Tienen!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Tienen: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je best op let bij het uitzoeken van een airco plaatser in Tienen. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar prijsvoorstellen

Prijsvoorstellen aanvragen is heel belangrijk als je er zeker van wil zijn dat je de juiste airco monteur in Tienen kiest. Door dit te doen krijg je namelijk een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende monteurs in en rond Tienen.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij de aanvraag van een prijsvoorstel. Hoe duidelijker je aanvraag is, hoe beter de installateurs weten wat je wil. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco toestel berekenen

Een prijsvoorstel aanvragen is belangrijk, maar vergeet tevens niet om de benodigde capaciteit van je aircotoestel te laten berekenen. Plaatsers doen dit na het opstellen van de offerte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en prijsoffertes van diverse vakmannen uit Tienen met elkaar vergeleken hebt.

Vergelijk prijsvoorstellen en geef je akkoord

Als je een airco wil kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan welk toestel de beste mogelijkheden biedt die jij zoekt, maar ook of het ontwerp van het toestel bij je woonst aansluit, hoe je het wilt bedienen, enzovoort.

Laat vervolgens prijsoffertes opstellen bij verschillende monteurs uit Tienen en kijk goed naar wat er allemaal in de voorgestelde prijs zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur in Tienen gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airconditioning geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in een aantal gevallen duurt het langer. Het is handig om dit op voorhand te weten! Vervolgens dien je alleen nog je akkoord te geven en de monteur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.