Airco installeren: airco installateurs in Diest

Wil je een installeren? Ondervind je problemen met je huidige airco installatie? Dat is niet nodig! De beste airco installateur uit Diest vind je makkelijk aan de hand van enkele simpele tips. Ontdek ze in dit artikel!

Vind airco plaatsers in Diest

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Airco plaatsers in Diest: dagelijkse jobinhoud

airco installateur in je buurt

De dagelijkse jobinhoud van een airco plaatser in Diest is niet min. Bij een airco installeren komt immers veel kijken. Eerst moet de airco plaatser de binnenunit ophangen en nadien de boorwerken voor de leidingen voorzien. Daarna dient hij de leidingen door te voeren en de buitenunit te plaatsen.

Daarna moet hij de de koelleiding en de stuurkabel aansluiten, de airconditioner afpersen, vacumeren en controleren, en alles opruimen.

Dit is geen klus die in enkele minuten geklaard is. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, laat je het dus beter over aan een gecertificeerde installateur van airco’s uit Diest!

installateur van airco’s verplicht?

Het is mogelijk om je airconditioning zelf te installeren als je voor een mobiele airco opteert. Bij een inbouw airco is dit echter niet aan te raden. De installatie is in dat geval erg ingewikkeld en vraagt daarom heel wat vakkennis. Ook is het verplicht om het afpersen en vacumeren van een inbouw airco door een erkend en gecertificeerd installateur te laten verrichten.

Hou er daarnaast rekening mee dat jaarlijks onderhoud verplicht is bij een airco met meer dan 3 kg koelmiddel. In het geval van meer dan 30 kg koelmiddel is dat zelfs om de 6 maanden en bij meer dan 300 kg om de 3 maanden. Let erop dat het onderhoud steeds uitgevoerd wordt door een erkend koeltechnicus die werkt voor een erkend koeltechnisch bedrijf om met alles in orde te zijn.

Wat kost plaatsing airco in Diest?

Het installeren van een airconditioning komt uiteraard met een prijskaartje. Gemiddeld betaal je hiervoor € 400. Deze prijs is voor de plaatsing van een split airco installatie. Wil je een multisplit airconditioner laten installeren? Dan kost dat je circa € 650. Voor een airconditioning zonder buitenunit betaal je dan weer ongeveer € 500 aan plaatsingskosten.

De installatiekosten variëren naargelang hoe kundig de airco installateur is en de grootte van het project. Soms hanteert de monteur een tarief per uur, maar vaker nog is het tevens een vast bedrag. Als hij volgens een tarief per uur werkt, mag je rekenen op circa € 55 per uur.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Airco plaatsers in Diest makkelijk vergelijken

lokale airco plaatser

Als je helemaal zeker wil zijn wat de installatie van een airco je zal kosten, is het slim om op voorhand een prijsvoorstel door verschillende vakmannen in en rond Diest te laten opstellen.

Vergelijk de prijsoffertes van verschillende airco installateurs onderling, om zo gemakkelijk de goedkoopste uit te kiezen. Het prijsverschil durft soms oplopen tot wel 40 %. Het loont dus zeker om er enkele minuten van je tijd in te steken! Bij het vergelijken van prijsoffertes, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Op basis van merk en/of fabrikant airco

Bepaalde airco plaatsers in Diest beperken zich tot een vast merk of een vaste fabrikant. Andere monteurs plaatsen meerdere merken. Als je dus al weet welke airco je wilt kopen, is het verstandig om daar rekening mee te houden. Ben je nog niet helemaal zeker van welk merk je moet kiezen? Vraag dan bij de diverse installateurs uit Diest meer info over de werking en het verbruik van een bepaald apparaat.

Erkende airco plaatser

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk kosten drukken. Maar laat dit niet ten nadele gaan van de kwaliteit. Kies daarom steeds voor een gecertificeerde airco installateur in Diest die over de juiste certificaten beschikt. Op die manier vermijd je problemen!

Houd rekening met vermogen airco toestel

Voordat je de geschikte airco installateur in Diest kunt vinden, is het interessant om rekening te houden met de capaciteit van het airco toestel. Dat doe je door op voorhand een vermogensberekening te laten maken door diverse monteurs. Door het advies van verschillende specialisten te vergelijken, kies je vervolgens eenvoudig een airconditioner die beantwoord aan jouw wensen!

Is dimensionering van de airconditioner correct?

Let erop dat de dimensionering van de airconditioner correct gebeurt. Een airconditioner met de juiste capaciteit verbruikt minder en werkt beter. Als je toestel ondergedimensioneerd is, gaat het eveneens makkelijker kapot. Om die reden is het van belang dat je de berekening niet enkel laat uitvoeren door één installateur in Diest!

onderhoud airco in je buurt

Op zoek naar airco plaatser in Diest: hoe zoeken?

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je best op let bij het zoeken van een airco plaatser in Diest. We {overlopen ze hieronder|zetten ze even op een rijtje!

Vind een airco plaatser

Doe onderzoek en vraag naar offertes

Prijsoffertes aanvragen is erg belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste airco plaatser in Diest kiest. Door dit te doen krijg je immers een beter zicht op de kennis en vraagprijs van verschillende monteurs in en rond Diest.

Het is wel belangrijk dat je zo concreet mogelijk bent bij de aanvraag van een offerte. Hoe concreter je aanvraag is, hoe beter de monteurs weten wat je wilt. Dat maakt het vergelijken makkelijker!

Laat je airco apparaat berekenen

Een prijsofferte aanvragen is belangrijk, maar vergeet eveneens niet om de benodigde capaciteit van je aircotoestel te laten berekenen. Monteurs doen dit na het opstellen van de prijsofferte. Je hoeft tijdens het bezoek nog niets te beslissen. Je wacht hier best mee totdat je alle voorstellen en prijsoffertes van meerdere vakmannen uit Diest onderling vergeleken hebt.

Vergelijk offertes en geef je akkoord

Als je een airco wil kopen, is het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo vermijd je een miskoop! Denk onder meer aan wat voor toestel de beste mogelijkheden biedt die jij zoekt, alsook of het ontwerp van het toestel bij je huis aansluit, hoe je het wil bedienen, enzovoort.

Laat daarna offertes opstellen bij diverse monteurs uit Diest en kijk goed naar wat er allemaal in het voorgestelde pakket zit en welke airco’s en vermogens aanbevolen worden.

Eens je de beste monteur in Diest gevonden hebt, hoef je enkel contact op te nemen en hem de vragen te stellen die je nog hebt. Vergeet hierbij niet te vragen op welke termijn de airco geïnstalleerd kan worden. Meestal kan het binnen de 4 weken, maar in sommige gevallen duurt het langer. Het is interessant om dit op voorhand te weten! Daarna dien je alleen nog je akkoord te geven en de monteur komt op de afgesproken datum bij je langs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.